Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spagettipalacsinta

Spagettipalacsinta
Spagettipalacsinta
25 perc / előkészület: 5 perc főzés: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (15)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az eredeti recept egy német internetes oldalon található (www.chefkoch.de).

hozzávalók / 1 adag

  • 5 dkg spagetti
  • 1 tojás
  • 3 ek tej
  • kevés bors
  • 1 közepes paradicsom
  • 1 szelet gépsonka
  • 1 kk snidling
  • 1 tk vaj vagy olívaolaj

ajánlat

Maradék főtt tészta hasznosítására is jó ötlet.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A spagettit szokás szerint megfőzzük. Eközben összehabarjuk a tojást, a tejet, a sót és a borsot. Majd kockákra vágjuk a paradicsomot és a sonkát, s hozzáadjuk a simára kevert folyadékhoz.

  2. Serpenyőben megolvasztjuk a vajat (vagy felforrósítjuk az olajat). Szépen, csigaházra emlékeztető módon, beleforgatjuk a jól lecsurgatott spagettit, majd ráöntjük a tojásos tejet.

  3. Fedő alatt közepes hőmérsékleten addig pároljuk, amíg a massza megszilárdul.
  4. Rászórjuk a finomra aprított snidlinget. Karikákra vágott paprikával is tálalhatjuk.

  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 14 425
elküldve: 28
receptkönyvben: 484
elkészítve: 12/28
Facebookon megjelent: 2

szakács

Veres Mari

Mióta szakács: 2012.11.08.
44 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
mikor: reggeli, uzsonna, vacsora
adag: 1 főre
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék rizsből és tésztából
kategória: tészta
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
fogás: meleg előétel

egyéb elnevezések

tojásos tészta, spagettis palacsinta, zöldséges spagettilepény

Hozzászólások (15)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Bambina
Bambina Thu, 2013-07-25 11:42

ez most lehet, hogy fura kérdés lesz, de nem értem ezt a csigaházra emlékeztető módon dolgot :D az összes tésztát egyszerre öntött a serpenyőbe és utána fakanállal "csigaházra emlékeztető módon, beleforgatjuk"? vagy hogyan? mert nagyon tetszik a recept és vacsira a páromat meglepném vele :)

puskin
puskin Tue, 2013-06-04 12:05

Én kipróbáltam, nagyon finom lett, vastagabbra csináltam mint a mellékelt ábrán és megszórtam reszelt-sajttal ami ráolvadt, az alja megpirult és rendkívül finom volt.

lenartandi
lenartandi Tue, 2013-06-04 10:21

Szeretném elkészíteni, mekkora serpenyőben sütöd? Köszi a választ!