Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Penne all’arrabbiata

Penne all’arrabbiata
Penne all’arrabbiata
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyik legismertebb, legkedveltebb és legegyszerűbb olasz tésztaétel. Arrabbiata jelentése mérges, ezzel utalva az étel csípősségére. Ha jól készítjük el, akkor tényleg mérges lesz.

A peperoncino paprikát helyettesíthetjük másmilyen erőspaprikával, pl. habanero

Buon appetito

hozzávalók / 2 adag

  • 25 dkg penne tészta
  • 40 dkg jó minőségű olasz darabolt paradicsom konzerv
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 2 ek extra szűz olívaolaj
  • 1 ek peperoncino paprika
  • 1 ek petrezselyemzöld
  • bors (opcionális)
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Tegyük fel 3liter vizet forrni, ha lobog, tegyünk bele a tésztát és főzzük al dente-re, azaz „fogkeményre”.
  2. A petrezselymet mossuk meg és vágjuk apróra.
  3. A fokhagymát pucoljuk meg, és apróra vágva 2 ek olívaolajon pirítsuk meg egy nagyobb serpenyőben.
  4. Tegyük hozzá a peperoncino paprikát és a paradicsomot, ízlés szerint sózzuk.
  5. Főzzük 20-30 percig, néha megkavarva. Akkor jó, ha a szósz besűrűsödik.
  6. A megfőtt, leszűrt tésztát dobjuk rá a szószra, és forgassuk össze.
  7. Szórjuk rá a petrezselymet, és azonnal tálaljuk.
  • költség: 800 Ft

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 27 471
elküldve: 5
receptkönyvben: 182
elkészítve: 14/19
Facebookon megjelent: -

szakács

dnbsoldiers

Mióta szakács: 2013.01.27.
26 recept

receptjellemzők

fogyókúra: 90 napos diéta - szénhidrátnap
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo vegetáriánus
kategória: tészta
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
diéta: tejmentes
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

paradicsomos tészta, pepperónis paradicsomos tészta, paradicsomos penne

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!