r
Nosalty Logó

Frankfurti leves szívsalátából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
janettaylor
Frankfurti leves szívsalátából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 315 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 3783 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 61 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    23.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    935.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    202 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    178 mg
  • Nátrium
    496 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    404.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    185 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    110 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    903 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    537 micro
Összesen 315 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    122.7 g

Zsír

  • Összesen
    277.9 g
  • Telített zsírsav
    125 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    110 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    734 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11229.8 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    215 mg
  • Kálcium
    2426 mg
  • Vas
    50 mg
  • Magnézium
    427 mg
  • Foszfor
    2132 mg
  • Nátrium
    5956 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    208.7 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    4858.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2220 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    179 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    576 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    583 micro
  • Kolin:
    271 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1316 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10832 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6438 micro
Összesen 3783 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    185.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    35 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    179 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 61 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Pucoljuk és tisztítsuk meg a zöldségeket. A salátafejeket negyedeljük, majd csíkozzuk fel, és pirítsuk meg a vajunkon. Addig kockázzuk fel a krumplit és a csicsókát is.
  2. Tegyük bele a vajon átfuttatott salátát egy fazékba, és öntsük fel vízzel. Fűszerezzük ízlés szerint. (Alaplével is lehet dolgozni, vagy akár leveskocka is elfér benne.) Törjük meg késsel a fokhagymákat, majd helyezzük a teatojásba, mint ahogy az egész köménymagokat és a fekete borsot is. Lógassuk bele, és főzzük egy kicsit.
  3. Rakjuk bele a krumpli- és csicsókakockákat, pluszként pedig a metélőhagymával is szórjuk meg. Dinszteljük meg a vöröshagymát zsíron, adjuk hozzá a lisztet és a fűszerpaprikát is. Egy kisebb edényben keverjük össze a rántást a tejföllel és a tejszínnel, és merjünk hozzá a levesléből. Óvatosan adagoljuk hozzá a leveshez. Dolgozzuk simára, és tegyük bele a virslikarikákat is. Rottyantsunk egyet rajta, és már készen is vagyunk.
  4. Jó étvágyat!
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 7
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 1838
  • Feltöltés dátuma: 2018. január 13.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Frankfurti leves szívsalátából
janettaylor 107 recept

Nem tudom, ki hogyan van vele, de nekünk sikerült a szilveszteri partira úgy belőni a virslimennyiséget, hogy még mindig lapult a hűtőben egy zacskóval. Mit sem számított, hogy volt lencsesaláta és hot-dog is. Ezért neki veselkedtem egy frankfurti levesnek, kicsit másképp. 

Hozzászólások (0)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Mert a kajszibarackból vétek csak lekvárt készíteni

Bár a kajszibarack a nyár egyik legfontosabb gyümölcse, hiszen a magyarok egyik legkedveltebb lekvárja készül belőle, és a pálinkák között is előkelő helyet foglal el, hajlamosak vagyunk elfeledkezni arról, milyen sokféle finomság alkotóeleme lehet még.