Nosalty Logó

Frankfurti leves Kodak konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kodak
Frankfurti leves Kodak konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 417 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2506 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 61 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.5 g

Zsír

  • Összesen
    34.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2223.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    350 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    228 mg
  • Nátrium
    1569 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    598.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    148 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    73 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    39 micro
  • β-karotin
    394 micro
  • β-crypt
    83 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    284 micro
Összesen 417 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    92.9 g

Zsír

  • Összesen
    205.1 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    87 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    485 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13342.5 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    185 mg
  • Kálcium
    2099 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    228 mg
  • Foszfor
    1369 mg
  • Nátrium
    9416 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.2 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    3589.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    885 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    237 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    436 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    301 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    656 micro
  • α-karotin
    232 micro
  • β-karotin
    2367 micro
  • β-crypt
    498 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1703 micro
Összesen 2506 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    321.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    33 mg
  • Nátrium
    227 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    86.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 61 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A káposztát csíkokra vágjuk. Minél vékonyabbra sikerül, annál könnyben fog majd megfőni.
  2. A hagymát felkockázzuk, és az olajon megdinszteljük. Kb. 5 perc múlva beletesszük a káposztát, átkeverjük, majd hozzáöntjük a vizet. 1 órán át főzzük közepes lángon, türelmesen.
  3. Ha letelt az egy óra, beletesszük a felkarikázott virslit és a fűszereket.
  4. Összekeverjük a lisztet és a tejfölt, felöntjük egy kis levesből vett lével, majd az egészet kevergetés mellett a levesbe öntjük. Ha nagyon sűrűnek találjuk, 1-2 dl vízzel hígíthatjuk.
  5. Még kb. 15 percet főzzük. A végén citromlével savanyítjuk.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 47
  • Össznézettség: 27943
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 23.

Ajánló

Kenyérrel és tejföllel tálaljuk. Ha nem bolti citromlét szeretnénk használni, akkor belenyomhatjuk egy fél citrom levét is.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Így készül nálunk a frankfurti leves. A szokásostól eltérően nem kel- vagy savanyú-, hanem sima káposztából. A virsli bármilyen lehet, műbeles vagy juhbeles is illik bele.

Hozzászólások

mangokutya

Az elso Frankfurti levesem. Nagyon fincsi lett. En ugyan a cirom levet kihagytam es a baberlevelbol csak egy kissebb darabot tettem bele es lisztbol egy evokanallal. Koszonom a receptet.

Kodak

Örülök, hogy ízlett! Nagyon szívesen :-)

szzh01

Jól jött ez a recept, köszi, mivel volt itthon egy maradék fél fej káposzta, amivel nem tudtam mit kezdeni. Teljesen jól m?ködik frankfurti levesnek, hasonló az íze és a megjelenése is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

8 csodásan zöldellő, harsanó, mégis puha spárgás fogás a tavasz...

Bár az elmúlt hetekben csak néhány olyan nap volt, amikor igazán csodálhattuk a tavasz szépségét, afelől nem lehet kétségünk, hogy a spárgaszezon már javában tart! Nincs sok időnk kiélvezni ezt a csodás zöldséget, éppen ezért összegyűjtöttük a legfinomabb recepteket egy helyre, hogy neked már ne menjen el az időd a keresgéléssel.

Nosalty

További cikkek