Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Frankfurti leves Kodak konyhájából

Frankfurti leves Kodak konyhájából
Frankfurti leves Kodak konyhájából
105 perc / előkészület: 15 perc főzés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Így készül nálunk a frankfurti leves. A szokásostól eltérően nem kel- vagy savanyú-, hanem sima káposztából. A virsli bármilyen lehet, műbeles vagy juhbeles is illik bele.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Kenyérrel és tejföllel tálaljuk. Ha nem bolti citromlét szeretnénk használni, akkor belenyomhatjuk egy fél citrom levét is.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A káposztát csíkokra vágjuk. Minél vékonyabbra sikerül, annál könnyben fog majd megfőni.
  2. A hagymát felkockázzuk, és az olajon megdinszteljük. Kb. 5 perc múlva beletesszük a káposztát, átkeverjük, majd hozzáöntjük a vizet. 1 órán át főzzük közepes lángon, türelmesen.
  3. Ha letelt az egy óra, beletesszük a felkarikázott virslit és a fűszereket.
  4. Összekeverjük a lisztet és a tejfölt, felöntjük egy kis levesből vett lével, majd az egészet kevergetés mellett a levesbe öntjük. Ha nagyon sűrűnek találjuk, 1-2 dl vízzel hígíthatjuk.
  5. Még kb. 15 percet főzzük. A végén citromlével savanyítjuk.
  • költség: 1800 Ft
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 17 676
elküldve: 1
receptkönyvben: 78
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: 1

szakács

Kodak

Mióta szakács: 2013.04.17.
25 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

káposztaleves virslivel, virslis káposztás leves, tejfölös-virslis káposztaleves

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szzh01
szzh01 Sat, 2017-02-25 15:51

Jól jött ez a recept, köszi, mivel volt itthon egy maradék fél fej káposzta, amivel nem tudtam mit kezdeni. Teljesen jól működik frankfurti levesnek, hasonló az íze és a megjelenése is.

mangokutya
mangokutya Sat, 2015-01-24 04:52

Az elso Frankfurti levesem. Nagyon fincsi lett. En ugyan a cirom levet kihagytam es a baberlevelbol csak egy kissebb darabot tettem bele es lisztbol egy evokanallal.
Koszonom a receptet.

415
káposzta 1 kis db
vöröshagyma 1 közepes db
napraforgó olaj 4 ek
víz 2.5 l
virsli 60 dkg
1 ek
fűszerpaprika 2 ek
babérlevél 4 db
tejföl 15 dkg
finomliszt 3 csapott ek
bors 0 ízlés szerint
citromlé 4 ek