Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Frankfurti leves Sylvia konyhájából

Frankfurti leves Sylvia konyhájából
Frankfurti leves Sylvia konyhájából
50 perc / előkészület: 25 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (18)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom, tartalmas leves - valamilyen finom süteménnyel kiadós ebéd. Ha nem fogy el, tökéletes újramelegítve is.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kelkáposztát alaposan megtisztítjuk, kisebb csíkokra vágjuk, és egy külön edényben annyi vízzel, hogy ellepje, felforraljuk.
  2. A szalonnát kis kockákra vágjuk, és kisütjük a zsírját, majd hozzátesszük a karikára vágott kolbászt, és azzal együtt tovább sütjük, amíg a kolbászból is kisül a zsiradék. Az apróra vágott hagymát beletesszük és megdinszteljük.
  3. A répákat karikára vágjuk, beletesszük a zsiradékba, és néhány percig dinszteljük, majd a liszttel megszórjuk (stauboljuk), alaposan elkeverjük, majd felöntjük vízzel.
  4. Fűszerezzük (a sóval vigyázzunk, mert a szalonna is sós), és hozzáadjuk a fokhagymát, a kis kockákra vágott burgonyát és a leszűrt kelkáposztát.
  5. Amikor már majdnem kész van a leves, akkor a karikára vágott virslit is hozzáfőzzük. Ha szükséges, akkor még sózzuk.
  6. Tejföllel kínáljuk.
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 15 186
elküldve: 1
receptkönyvben: 89
elkészítve: 7/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Sylvia

Mióta szakács: 2013.10.01.
42 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

szalonnás káposztás leves, kelkáposztaleves virslivel, tejfölös kelkáposztaleves

Hozzászólások (18)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

nagyné gizike
nagyné gizike Fri, 2017-10-13 17:09

Kedves szakács Zylvia meg főztem afrang furti levest nagyon finomlett izlet a csaladnak maskor is varom a recepteitt űdv gizike

macska11
Sylvia / macska11 Fri, 2017-10-13 18:40

Kedves Gizike!
Nagyon örülök, hogy ízlett a családnak és köszönöm, hogy megírtad!

angina
angina Sat, 2013-12-28 12:33

Kedves Sylvia!

Érdeklődnék hogy mennyi vízzel szoktad felönteni? 1 vagy 2 liter? Köszönöm válaszod!

macska11
Sylvia / macska11 Sat, 2013-12-28 16:44

Szia angina !
Ha jól emlékszem, ezt valahol a kettő közötti mennyiséggel főztem - szerintem kb 1,5 literrel engedd fel, és ha a Te ízlésedhez képest nagyon sűrűnek érzed, akkor még mindig tudsz egy kicsit higítani rajta.
Remélem ízleni fog !
üdv Sylvia

407
füstölt szalonna 5 dkg
lángolt kolbász 15 dkg
sárgarépa 25 dkg
fehérrépa 20 dkg
burgonya 15 dkg
kelkáposzta 1 kis db
frankfurti virsli 20 dkg
1 kávéskanál
bors 0 ízlés szerint
majoranna 1 kk
köménymag 1 kávéskanál
vöröshagyma 1 kis db
fokhagyma 3 gerezd
finomliszt 1 púpozott ek
tejföl 2 dl