r
Nosalty Logó

Frankfurti leves Sylvia konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Macska
Frankfurti leves Sylvia konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 409 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 2460 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 137 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    14.1 g

Zsír

  • Összesen
    30.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1429.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    179 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    170 mg
  • Nátrium
    1017 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    184.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    412 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    1289 micro
  • β-karotin
    3489 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    154 micro
Összesen 409 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    84.3 g

Zsír

  • Összesen
    182.8 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    295 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8578 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    1075 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    280 mg
  • Foszfor
    1018 mg
  • Nátrium
    6100 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    128.6 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    1109.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2469 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    200 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    355 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    528 micro
  • Kolin:
    128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    402 micro
  • α-karotin
    7736 micro
  • β-karotin
    20934 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    921 micro
Összesen 2460 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    480.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    342 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    138 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    434 micro
  • β-karotin
    1173 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 137 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kelkáposztát alaposan megtisztítjuk, kisebb csíkokra vágjuk, és egy külön edényben annyi vízzel, hogy ellepje, felforraljuk.
  2. A szalonnát kis kockákra vágjuk, és kisütjük a zsírját, majd hozzátesszük a karikára vágott kolbászt, és azzal együtt tovább sütjük, amíg a kolbászból is kisül a zsiradék. Az apróra vágott hagymát beletesszük és megdinszteljük.
  3. A répákat karikára vágjuk, beletesszük a zsiradékba, és néhány percig dinszteljük, majd a liszttel megszórjuk (stauboljuk), alaposan elkeverjük, majd felöntjük vízzel.
  4. Fűszerezzük (a sóval vigyázzunk, mert a szalonna is sós), és hozzáadjuk a fokhagymát, a kis kockákra vágott burgonyát és a leszűrt kelkáposztát.
  5. Amikor már majdnem kész van a leves, akkor a karikára vágott virslit is hozzáfőzzük. Ha szükséges, akkor még sózzuk.
  6. Tejföllel kínáljuk.
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 106
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 21424
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon finom, tartalmas leves - valamilyen finom süteménnyel kiadós ebéd. Ha nem fogy el, tökéletes újramelegítve is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek