r
Nosalty Logó

Frankfurti leves Emőke konyhájából

Emőke
Frankfurti leves Emőke konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A leveshez

A rántáshoz

504
Kalória
18g
Fehérje
21.6g
Szénhidrát
39.2g
Zsír
213.6g
Víz
91.8g
Koleszterin
4.7g
Élelmi rost
5g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A leveshez

A rántáshoz

Összesen 504 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A leveshez

A rántáshoz

Összesen 2015 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A leveshez

A rántáshoz

Összesen 156 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    18 g

Zsír

  • Összesen
    39.2 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2009.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    379 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    278 mg
  • Nátrium
    1249 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    21.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    213.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    256 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    257 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    111 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    132 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    1453 micro
  • β-crypt
    62 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    902 micro
Összesen 504 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    72 g

Zsír

  • Összesen
    156.8 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    367 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8038.7 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    138 mg
  • Kálcium
    1516 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    243 mg
  • Foszfor
    1111 mg
  • Nátrium
    4994 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    86.5 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    854.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1025 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    203 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1027 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    443 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    528 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    5814 micro
  • β-crypt
    250 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3607 micro
Összesen 2015 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    12 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    616.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    383 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    65.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    79 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    446 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    277 micro
Összesen 156 kcal

Elkészítés

A leveshez

  1. Eltávolítjuk a kelkáposzta külső leveleit. Megmossuk, negyedeljük, torzsáját és a vastagabb ereit kivágjuk, majd vékony szeletekre szeljük.
  2. Beletesszük egy nagy lábas forrásban lévő, sós vízbe. Hozzáadjuk a nagyon apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát és ízesítjük a fűszerekkel, leveskockával.
  3. Amíg puhul a kelkáposzta elkészítjük a rántást.
  4. A felforrósodott olajba lisztet teszünk, és folyamatosan kevergetve világos, zsemleszínűre pirítjuk. Hozzáadjuk a pirospaprikát, majd felöntjük kb. 1 dl hideg vízzel. Visszatesszük a tűzre és csomómentesre keverjük, majd a levesbe öntjük.
  5. Egy kisebb tálkába kimerünk pár evőkanál forró levest. Hozzáadjuk a tejfölt és jól kikeverjük. A levesbe öntjük, hozzáadjuk a karikákra vágott virslit és az apróra vágott petrezselymet.
  6. A rántástól számítva még 15 percig főzzük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 30 p

Egyik kedvenc levesünk. :)

További receptek

Klasszikus meggyleves

Nem telhet el nyár hűvös meggyleves nélkül, készítsük hát el a legklasszikusabb, legretróbb, nagymamás verziót ebből a magyaros, nyári fogásból. Alaposan behűtve, önmagában a ...

Lakos Benedek

Tradicionális minestrone

Ha van olyan recept, ami tökéletesen megtestesíti a tradicionális olasz konyha szerény gazdagságát, egészen biztosan a minestrone az. A leves, amit bármelyik évszakban megfőzhetünk a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...