Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Frankfurti leves 1.

Frankfurti leves 1.
Frankfurti leves 1.
40 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A fodros kel helyett nyugodtan használhatunk kelkáposztát, vagy kelbimbót is.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A fodros kel leveleket megmossuk és jól lecsöpögtetjük. A leveleket kb. 1 cm széles csíkokra vágjuk, a levélnyelet felkarikázzuk.
  2. A sárga- és fehérrépát meghámozzuk és vékonyan felkarikázzuk. A krumplit meghámozzuk és kb. 1 cm-es kockákra vágjuk.
  3. A répaféléket és a felkarikázott levélnyelet kevés vízben, fedő alatt kb. 5 percig pároljuk. Hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, sót és köményt. Amikor már majdnem puha, rátesszük a laskára vágott levelet, és a krumplit. Még kb. 5 percig pároljuk, majd felöntjük hideg vízzel.
  4. Takarék lángon hagyjuk, hogy lassan felforrjon (ennyi idő alatt puhára is fő, de ha mégsem, lassú tűzön főzzük még egy kicsit), majd beletesszük a karikákra vágott virslit.
  5. A tejszínt csomómentesen elkeverjük a liszttel és a pirospaprikával, és ezzel habarjuk be a levest.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 17
össznézettség: 173 050
elküldve: 18
receptkönyvben: 718
elkészítve: 43/58
Facebookon megjelent: -

szakács

ze(n)derta

Mióta szakács: 2008.04.29.
188 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
adag: 6 főre

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

balintmonika
balintmonika Sun, 2013-03-17 19:44

Nekem nincs összehasonlítási alapom frankfurti leves ügyben.Mivel csak sima fejeskáposztát termett a hűtőm-ebből kellett varázsolnom.Ezt a zöldséget viszont már a legelején a fazékba dobtam.Mivel több hozzászóló azt tette szóvá,hogy a virslit meg kell sütni,hát én is így tettem.A fent leírt adag hat éhes emberre van számolva.Ez a levestipus nem utoljára került az asztalunkra ez tuti.Köszi,hogy megszerethettük a frankfurti levest.

genyanett
genyanett Sat, 2012-01-07 20:59

Ez vmi isteni finom lett. Mindig is utáltam a kelkáposzát, de egyik nap megkóstoltam egy kanálka levet egy étteremben. Hát mit mondjak. Örülök, hogy a google ezt hozta ki elsőnek, mert nagy kedvence lett a családnak. És elsőre sikerült, életem első frankfurti levese.

zederta
ze(n)derta / zederta Sat, 2012-02-04 23:38

gratulálok! a kelfélék nagyon jó vitamin és béta-karotin forrást jelentenek így télvíz idején.
érdemes kísérletezni a többféle elkészítéssel is.
további jó sütés-főzést!
üdv,
toma

Tőzsér Judit
Tőzsér Judit Sat, 2011-12-17 12:27

Én tejföllel készítem,a virslit előbb kevés olajon megsütöm.Az eredeti recept is ezt írja.

Balogh Etelka
Balogh Etelka Wed, 2012-12-19 18:45

Szia Judit! Szintén egy kicsit megsütöm a virslit.Azért szeretem igy készíteni mer a levesben nem fő szét. Azután izlés dolga.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2011-01-15 13:12

A tejszín nem igazán érződik .
Akkor mit ronthattam el?

zederta
ze(n)derta / zederta Sun, 2011-01-16 12:40

kedves Sári!
mit ronthattál el? szerintem a tejszínnek nincs különösebb íze... a tejföl megszokott savanykás ízéhez képest inkább semleges.
ha összességében finom volt, akkor szerintem semmivel nem volt probléma ;-)
üdv,
toma

zsuzsi965
zsuzsi965 Tue, 2010-10-26 15:18

A sorok között látom, csak a tányérban nem. Így fehéren elég fura nekem.

242
fodros kel 20 dkg
sárgarépa 1 közepes db
fehérrépa 1 közepes db
burgonya 3 közepes db
fokhagyma 3 gerezd
1 tk
őrölt fűszerkömény 1 teáskanál
virsli 30 dkg
finomliszt 1 evőkanál
fűszerpaprika 0.5 tk
főzőtejszín 200 ml
víz 2.5 l