Nosalty Logó

Frankfurti leves 1.

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
ze(n)derta
Frankfurti leves 1.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 234 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1395 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 38 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    15.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1313.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    198 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    157 mg
  • Nátrium
    909 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    524.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    171 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    413 micro
  • β-karotin
    991 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 234 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    52.9 g

Zsír

  • Összesen
    94.8 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    268 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7881.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    98 mg
  • Kálcium
    1187 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    178 mg
  • Foszfor
    939 mg
  • Nátrium
    5455 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.5 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    3146.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1026 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    118 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    427 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    5946 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    207 micro
Összesen 1395 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    213 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    25 mg
  • Nátrium
    147 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    85 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    67 micro
  • β-karotin
    161 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 38 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A fodros kel leveleket megmossuk és jól lecsöpögtetjük. A leveleket kb. 1 cm széles csíkokra vágjuk, a levélnyelet felkarikázzuk.
  2. A sárga- és fehérrépát meghámozzuk és vékonyan felkarikázzuk. A krumplit meghámozzuk és kb. 1 cm-es kockákra vágjuk.
  3. A répaféléket és afelkarikázott levélnyeletkevés vízben, fedő alatt kb. 5 percig pároljuk. Hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, sót és köményt. Amikor már majdnem puha, rátesszük a laskára vágott levelet, és a krumplit. Még kb. 5 percig pároljuk, majd felöntjük hideg vízzel.
  4. Takarék lángon hagyjuk, hogy lassan felforrjon (ennyi idő alatt puhára is fő, de ha mégsem, lassú tűzön főzzük még egy kicsit), majd beletesszük a karikákra vágott virslit.
  5. A tejszínt csomómentesen elkeverjük a liszttel és a pirospaprikával, és ezzel habarjuk be a levest.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 60
  • Össznézettség: 183126
  • Feltöltés dátuma: 2008. december 15.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

ze(n)derta 188 recept

A fodros kel helyett nyugodtan használhatunk kelkáposztát, vagy kelbimbót is.

Hozzászólások

zsuzsi965

A pirospaprikát kifelejtetted bel?le?

ze(n)derta

kedves Zsuzsi! ott van az a sorok között ;-))) üdv, toma

zsuzsi965

A sorok között látom, csak a tányérban nem. Így fehéren elég fura nekem.

ze(n)derta

hát igen... nem vagyok valami paprikás teremtés ;-)

zsuzsi965

:)

Törölt felhasználó

A tejszín nem igazán érz?dik . Akkor mit ronthattam el?

ze(n)derta

kedves Sári! mit ronthattál el? szerintem a tejszínnek nincs különösebb íze... a tejföl megszokott savanykás ízéhez képest inkább semleges. ha összességében finom volt, akkor szerintem semmivel nem volt probléma ;-) üdv, toma

Tőzsér Judit

Én tejföllel készítem,a virslit el?bb kevés olajon megsütöm.Az eredeti recept is ezt írja.

Törölt felhasználó

Szia Judit! Szintén egy kicsit megsütöm a virslit.Azért szeretem igy készíteni mer a levesben nem f? szét. Azután izlés dolga.

genyanett

Ez vmi isteni finom lett. Mindig is utáltam a kelkáposzát, de egyik nap megkóstoltam egy kanálka levet egy étteremben. Hát mit mondjak. Örülök, hogy a google ezt hozta ki els?nek, mert nagy kedvence lett a családnak. És els?re sikerült, életem els? frankfurti levese.

ze(n)derta

gratulálok! a kelfélék nagyon jó vitamin és béta-karotin forrást jelentenek így télvíz idején. érdemes kísérletezni a többféle elkészítéssel is. további jó sütés-f?zést! üdv, toma

Törölt felhasználó

Nekem nincs összehasonlítási alapom frankfurti leves ügyben.Mivel csak sima fejeskáposztát termett a h?t?m-ebb?l kellett varázsolnom.Ezt a zöldséget viszont már a legelején a fazékba dobtam.Mivel több hozzászóló azt tette szóvá,hogy a virslit meg kell sütni,hát én is így tettem.A fent leírt adag hat éhes emberre van számolva.Ez a levestipus nem utoljára került az asztalunkra ez tuti.Köszi,hogy megszerethettük a frankfurti levest.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek