Frankfurti leves 1.
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
ze(n)derta

adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 2% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
33g fodros kel0 kcal
-
13g sárgarépa5 kcal
-
15g fehérrépa10 kcal
-
50g burgonya29 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
1g só0 kcal
-
0 kcal
-
50g virsli135 kcal
-
3g finomliszt9 kcal
-
0 kcal
-
33g főzőtejszín44 kcal
-
417g víz0 kcal
Összesen
234
Kcal
- 2% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
200g fodros kel0 kcal
-
80g sárgarépa29 kcal
-
90g fehérrépa57 kcal
-
300g burgonya173 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
7g só0 kcal
-
0 kcal
-
300g virsli807 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
0 kcal
-
200g főzőtejszín262 kcal
-
2500g víz0 kcal
Összesen
1395
Kcal
- 2% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
5.4g fodros kel0 kcal
-
2.2g sárgarépa1 kcal
-
2.4g fehérrépa2 kcal
-
8.1g burgonya5 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
0 kcal
-
8.1g virsli22 kcal
-
0.4g finomliszt1 kcal
-
0 kcal
-
5.4g főzőtejszín7 kcal
-
67.5g víz0 kcal
Összesen
38
Kcal
- 2% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 93% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 8.8 g
Zsír
-
Összesen 15.8 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1313.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 198 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 30 mg
-
Foszfor 157 mg
-
Nátrium 909 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.9 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 524.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 171 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 71 micro
-
α-karotin 413 micro
-
β-karotin 991 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 34 micro
Összesen
234
Kcal
- 2% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 93% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 52.9 g
Zsír
-
Összesen 94.8 g
-
Telített zsírsav 40 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 39 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 268 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7881.9 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 98 mg
-
Kálcium 1187 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 178 mg
-
Foszfor 939 mg
-
Nátrium 5455 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 83.5 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 3146.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1026 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 72 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 34 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 118 micro
-
Kolin: 74 mg
-
Retinol - A vitamin: 427 micro
-
α-karotin 2476 micro
-
β-karotin 5946 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 207 micro
Összesen
1395
Kcal
- 2% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 93% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 1.4 g
Zsír
-
Összesen 2.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 7 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 213 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 32 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 25 mg
-
Nátrium 147 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.3 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 85 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 28 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 12 micro
-
α-karotin 67 micro
-
β-karotin 161 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6 micro
Összesen
38
Kcal
Hozzávalók
-
1 közepes db sárgarépa
-
1 közepes db fehérrépa
-
3 közepes db burgonya
-
3 gerezd fokhagyma
-
1 tk só
-
1 teáskanál őrölt fűszerkömény
-
30 dkg virsli
-
1 evőkanál finomliszt
-
0.5 tk fűszerpaprika
-
2.5 l víz
Elkészítés
- A fodros kel leveleket megmossuk és jól lecsöpögtetjük. A leveleket kb. 1 cm széles csíkokra vágjuk, a levélnyelet felkarikázzuk.
- A sárga- és fehérrépát meghámozzuk és vékonyan felkarikázzuk. A krumplit meghámozzuk és kb. 1 cm-es kockákra vágjuk.
- A répaféléket és afelkarikázott levélnyeletkevés vízben, fedő alatt kb. 5 percig pároljuk. Hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, sót és köményt. Amikor már majdnem puha, rátesszük a laskára vágott levelet, és a krumplit. Még kb. 5 percig pároljuk, majd felöntjük hideg vízzel.
- Takarék lángon hagyjuk, hogy lassan felforrjon (ennyi idő alatt puhára is fő, de ha mégsem, lassú tűzön főzzük még egy kicsit), majd beletesszük a karikákra vágott virslit.
- A tejszínt csomómentesen elkeverjük a liszttel és a pirospaprikával, és ezzel habarjuk be a levest.
- Receptkönyvben: 0
- Tegnapi nézettség: 8
- 7 napos nézettség: 60
- Össznézettség: 183126
- Feltöltés dátuma: 2008. december 15.
Receptjellemzők
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:

ze(n)derta
188 recept
A fodros kel helyett nyugodtan használhatunk kelkáposztát, vagy kelbimbót is.
Hozzászólások
A pirospaprikát kifelejtetted bel?le?
kedves Zsuzsi! ott van az a sorok között ;-))) üdv, toma
A sorok között látom, csak a tányérban nem. Így fehéren elég fura nekem.
hát igen... nem vagyok valami paprikás teremtés ;-)
:)
A tejszín nem igazán érz?dik . Akkor mit ronthattam el?
kedves Sári! mit ronthattál el? szerintem a tejszínnek nincs különösebb íze... a tejföl megszokott savanykás ízéhez képest inkább semleges. ha összességében finom volt, akkor szerintem semmivel nem volt probléma ;-) üdv, toma
Én tejföllel készítem,a virslit el?bb kevés olajon megsütöm.Az eredeti recept is ezt írja.
Szia Judit! Szintén egy kicsit megsütöm a virslit.Azért szeretem igy készíteni mer a levesben nem f? szét. Azután izlés dolga.
Ez vmi isteni finom lett. Mindig is utáltam a kelkáposzát, de egyik nap megkóstoltam egy kanálka levet egy étteremben. Hát mit mondjak. Örülök, hogy a google ezt hozta ki els?nek, mert nagy kedvence lett a családnak. És els?re sikerült, életem els? frankfurti levese.
gratulálok! a kelfélék nagyon jó vitamin és béta-karotin forrást jelentenek így télvíz idején. érdemes kísérletezni a többféle elkészítéssel is. további jó sütés-f?zést! üdv, toma
Nekem nincs összehasonlítási alapom frankfurti leves ügyben.Mivel csak sima fejeskáposztát termett a h?t?m-ebb?l kellett varázsolnom.Ezt a zöldséget viszont már a legelején a fazékba dobtam.Mivel több hozzászóló azt tette szóvá,hogy a virslit meg kell sütni,hát én is így tettem.A fent leírt adag hat éhes emberre van számolva.Ez a levestipus nem utoljára került az asztalunkra ez tuti.Köszi,hogy megszerethettük a frankfurti levest.