Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Frankfurti leves A'la Atya konyhájából

Frankfurti leves A'la Atya konyhájából
Frankfurti leves A'la Atya konyhájából
85 perc / előkészület: 15 perc főzés: 70 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy egyszerű receptje ennek a kiváló levesnek. Gyorsan össze lehet "dobni" a hozzávalókat, majd egy órán át végezhetjük egyéb tennivalóinkat, és visszatérve már csak pár perc, és egy kiváló, ízletes, laktató levest fogyaszthatunk. Nálunk mindenki kedvence!

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Friss, ropogós fehér kenyérrel fogyasszuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az olívaolajat egy nagyobb lábasban felmelegítjük. A köménymagot hozzáadjuk, és megvárjuk, míg a hőtől pattogni kezd. Ekkor rádobjuk az apróra vágott vöröshagymát, a fokhagymát, majd felöntjük 1 dl vízzel. Fedő alatt pároljuk néhány percig, majd hozzáadjuk a fűszerpaprikát is.
  2. A káposztát kb 2x2 cm-es kockákra vágjuk, majd az alaphoz adjuk a felkockázott burgonyával együtt. Felöntjük vízzel, hogy jól ellepje, hozzáadjuk a leveskockákat, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a majoránnával, ráöntjük a paradicsomlevet, majd fedő alatt egy órán át lassú tűzön főzzük.
  3. A virslit felkarikázzuk, a leveshez adjuk. A lisztet elkeverjük a tejföllel, majd a leves levéből adunk hozzá néhány merőkanállal. Jól átkeverjük, majd a levesbe öntjük. További 10 percig főzzük, majd friss fehér kenyérrel forrón tálaljuk!
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 9 596
elküldve: 2
receptkönyvben: 22
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

A'la Atya

Mióta szakács: 2015.02.10.
38 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: levesek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

hagyományos frankfurti leves, paradicsomos frankfurti leves

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

285
köménymag 1 kávéskanál
olívaolaj 2 ek
kelkáposzta 1 közepes db
burgonya 2 közepes db
paradicsomlé 2 dl
leveskocka 2 db
0 ízlés szerint
fehér bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 2 teáskanál
majoranna 2 kk
virsli 20 dkg
finomliszt 1 púpozott ek
tejföl 250 ml
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
víz 1.5 l