Nosalty Logó

Frankfurti leves Anett konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Frankfurti leves Anett konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 276 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1103 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 40 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    17.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    852.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    149 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    488 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    579.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    311 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    74 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    99 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    928 micro
  • β-karotin
    2817 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    152 micro
Összesen 276 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    41.1 g

Zsír

  • Összesen
    70.2 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    119 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3409.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    594 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    221 mg
  • Foszfor
    591 mg
  • Nátrium
    1952 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.7 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    2316.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1246 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    183 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    295 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    396 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    152 micro
  • α-karotin
    3713 micro
  • β-karotin
    11266 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    607 micro
Összesen 1103 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.5 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    124.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    22 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    84.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    136 micro
  • β-karotin
    411 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 40 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Előkészítjük a hozzávalókat. Felkockázzuk a hagymát,a szalonnát és a krumplit, karikázzuk a kolbászt és a virslit, a káposztát és a répát csíkokra vágjuk.
  2. Kevés olajon kissé megpirítjuk a hagymát és a szalonnát, hozzáadjuk a répát, a káposztát,és addig kevergetjük,amíg összeesik a káposzta. Ekkor rátesszük a pirospaprikát is, jól összekeverjük, és felengedjük vízzel, hogy ellepje.
  3. Beletesszük a kolbászt,a virslit (a virslit meg lehet pirítani serpenyőben, mielőtt a levesbe tesszük) és a krumplit.
  4. Ízesítjük sóval, majorannával, ételízesítővel,és hagyjuk összefőni az egészet.
  5. Amikor már puha a répa is, kis edénybe szedünk 1-2 merőkanállal a leves levéből, amit kikavarunk tejföllel. Ezután visszaöntjük, megkavarjuk pár percig,hagyjuk még főni, mielőtt lekapcsoljuk.
  6. Jó étvágyat hozzá! Nagyon tartalmas leves, felér egy főétkezéssel.
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 18
  • Össznézettség: 37448
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 02.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Imádom a leveseket, a szalonnát és a kolbászt még inkább, ezért elképzelhetetlennek tartom a frankfurti levesemből ezeket a hozzávalókat. Nem követem általában a receptekben leírtakat, mindig az ösztöneim alapján főzök. :)

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Elkészítettem, nagyon finom lett. Pont ilyen receptet kerestem! ;) Köszönöm.

Törölt felhasználó

Igán nincs mit!!! :)

Törölt felhasználó

igazán :D

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek