Nosalty Logó

Paleo frankfurti leves

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Paleo frankfurti leves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 412 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1649 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 82 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.9 g

Zsír

  • Összesen
    36.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2219.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    249 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    177 mg
  • Nátrium
    1721 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    408.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    69 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    600 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 412 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.5 g

Zsír

  • Összesen
    147.5 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    198 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8877.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    88 mg
  • Kálcium
    997 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    176 mg
  • Foszfor
    709 mg
  • Nátrium
    6885 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.8 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    1635.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    437 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    137 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    276 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    345 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    237 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2401 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    312 micro
Összesen 1649 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    443 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    35 mg
  • Nátrium
    344 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    120 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 82 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kelkáposztát megmossuk, torzsáját kivágjuk, leveleit csíkokra vágjuk. Forró vízbe tesszük, első levét leöntjük, a káposztát félretesszük.
  2. A szalonnát apró kockákra vágjuk, megpirítjuk.
  3. Hozzáadjuk a megpucolt, apróra vágott vöröshagymát.
  4. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a fűszereket. (Só, bors, paprika, majoránna, összenyomott vagy apróra vágott fokhagyma.) Alaposan összekeverjük.
  5. 10 perc sütés után hozzáadjuk a csíkokra vágott kelkáposztát, s kb. 5 percig együtt pirítjuk.
  6. Felöntjük annyi vízzel, hogy épp ellepje.
  7. Összeforraljuk, kóstoljuk, majd ha megfőtt (kb. fél óra), hozzáadjuk a karikára vágott virslit.
  8. 5-10 percig főzzük, és készen is vagyunk. Jó étvágyat kívánok!
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 18164
  • Feltöltés dátuma: 2015. július 27.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ezt az elkészítési módot én találtam ki. Az oka az, hogy paleo étrenden vagyok, így több ételt megtanultam átalakítani. Az eredmény nagyon finom lett, így már többször elkészítettem. Ami lényeges, hogy a virsli legyen jó minőségű, hiszen nagyon fontos eleme a levesünknek. Az elején fontos, hogy a kelkáposztát tegyük lobogó vízbe, és öntsük le az első levét. Így nem puffaszt. Jó főzőcskézést! :)

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

8 csodásan zöldellő, harsanó, mégis puha spárgás fogás a tavasz...

Bár az elmúlt hetekben csak néhány olyan nap volt, amikor igazán csodálhattuk a tavasz szépségét, afelől nem lehet kétségünk, hogy a spárgaszezon már javában tart! Nincs sok időnk kiélvezni ezt a csodás zöldséget, éppen ezért összegyűjtöttük a legfinomabb recepteket egy helyre, hogy neked már ne menjen el az időd a keresgéléssel.

Nosalty

További cikkek