Nosalty Logó

Rakott padlizsán 2.

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
annazsofi
Ezen a képen: Rakott padlizsán 2.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 580 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2320 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 80 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    41.5 g

Zsír

  • Összesen
    30.2 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    370 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    935.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    110 mg
  • Foszfor
    518 mg
  • Nátrium
    158 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.6 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    585.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    314 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    141 micro
  • Kolin:
    317 mg
  • Retinol - A vitamin:
    276 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    426 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    1930 micro
  • Lut-zea
    526 micro
Összesen 580 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    165.9 g

Zsír

  • Összesen
    120.9 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1480 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3743 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    194 mg
  • Kálcium
    377 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    439 mg
  • Foszfor
    2074 mg
  • Nátrium
    632 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    134.3 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    49 mg

VÍZ

  • Összesen
    2340.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1256 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    82 mg
  • D vitamin:
    203 micro
  • K vitamin:
    82 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    61 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    564 micro
  • Kolin:
    1268 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1103 micro
  • α-karotin
    303 micro
  • β-karotin
    1705 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    2104 micro
Összesen 2320 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    128.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    265 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 80 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A padlizsánokat meghámozzuk, s felkockázzuk.
  2. A húst darabokra vágjuk.
  3. A padlizsánt sóval, citromlével (vagy almaecettel) ízesített lobogó vízbe dobjuk, s lefedjük, hogy párolódjon.
  4. A serpenyőt felforrósítjuk, beletesszük a vajat, s rá a feldarabolt húst. Kifehéredésig erős lángon pirítjuk. Megízesítjük sóval, borssal, delikáttal.Felöntjük a fehérborral, s fedő alatt puhára pároljuk.
  5. A hagymát apróra vágjuk, s a felhevített vajon megdinszteljük.
  6. A tojásokat habverővel felverjük, s beleforgatjuk a3 ek búzadarát, hozzákeverjük a húst, padlizsánt.
  7. Egy nagyobb méretű jénai sütőtálra borítjuk a megdinsztelt hagymát, s errepedig a tojással, búzadarával, csirkével és padlizsánnal lazán összekevert masszát.
  8. Beborítjuk a vékony karikákra szelt paradicsommal.
  9. A tálat forró sütőbe tesszük, s erős tűzön 25-30 percig pirítjuk.
  10. Mikor megpirult, kivesszük, s tálaláskor gazdagon meghintjük petrezselyemzölddel.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sűtés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 18076
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 04.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

annazsofi 4 recept

Egy főzőedényeket forgalmazó cég receptversenyén vettem részt ezzel a recepttel. Első helyezett lettem. Ez nagyon ízletes, könnyű egytálétel. Mindenkinek ajánlom az elkészítését!

Hozzászólások

Törölt felhasználó

 Nem vilagos,hogy most akkor almaecet(3 ek),vagy feherbort kell bele tenni,es mennyit?

annazsofi

Szia! Az almaECET, avagy citromlé kell a padlizsán leforrázásához. A f?z?lébe öntjük.Almaborról nincs szó. A bor a csirkemellre kell, abban pároljuk!

Törölt felhasználó

 Szia!Lattam en is,hogy almaborrol nincs szo!DE!A recept hozzavaloi kozt,a felsorolasban nem szerepel a feherbor!Ezt kifogasoltam csak,bocsi ha nem voltam ertheto.

annazsofi

Bocsánat, igazad van, pedig de sokszor átnéztem! Én azt gondolom, sima vízzel is ízletes. Mégegyszer elnézést. Keresd kis a "cukkini magyarosan," és a "töltött tök" receptemet, azok is nagyon ízletesek!

Angéla Nagy

 

szépróza

és ha nem akarom helyettesíteni, akkor mennyi bor kell? (a recepteket lehet javítani) amúgy nagyon ígéretes :-)

annazsofi

Ajjaj!Jól belekeveredtem!Almaecet, vagy citromlé a f?z?vízbe , a zöldség leforrázásához. Fehérbor a husi párolásához.Bocsánat. Én azt gondolom, mindenki ízlése szerint megoldja a nem "világos" kérdéseket , f?ként ha gyakorlott szakács.Jó f?z?cskézést!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

6 étel, amit soha ne egyél meg nyersen

Vannak olyan ételek, amelyeket inkább nyersen kéne fogyasztanunk, hogy a bennük lévő tápanyagok ne illanjanak el főzés közben (ilyen a brokkoli vagy a fokhagyma), azonban akadnak olyan ételek is, amelyeket pont, hogy csak hőkezelés után szabad megennünk. Mutatjuk, melyek ezek!