Rakott padlizsán 2.
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
annazsofi
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 6% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
375g padlizsán89 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
125g csirkemellfilé150 kcal
-
9g búzadara32 kcal
-
75g paradicsom14 kcal
-
25g teavaj179 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
69g tojás87 kcal
-
2g citromlé0 kcal
-
25g fehérbor21 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
Összesen
580
kcal
- 6% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
1500g padlizsán356 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
500g csirkemellfilé600 kcal
-
36g búzadara130 kcal
-
300g paradicsom54 kcal
-
100g teavaj717 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
275g tojás346 kcal
-
8g citromlé2 kcal
-
100g fehérbor82 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
Összesen
2320
kcal
- 6% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
51.6g padlizsán12 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
17.2g csirkemellfilé21 kcal
-
1.2g búzadara4 kcal
-
10.3g paradicsom2 kcal
-
3.4g teavaj25 kcal
-
3.1g vöröshagyma1 kcal
-
9.5g tojás12 kcal
-
0.3g citromlé0 kcal
-
3.4g fehérbor3 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
Összesen
80
kcal
- 6% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 41.5 g
Zsír
-
Összesen 30.2 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 370 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 935.7 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 49 mg
-
Kálcium 94 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 110 mg
-
Foszfor 518 mg
-
Nátrium 158 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.6 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 585.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 314 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 51 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 141 micro
-
Kolin: 317 mg
-
Retinol - A vitamin: 276 micro
-
α-karotin 76 micro
-
β-karotin 426 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 1930 micro
-
Lut-zea 526 micro
Összesen
580
kcal
- 6% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 165.9 g
Zsír
-
Összesen 120.9 g
-
Telített zsírsav 62 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 36 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 1480 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3743 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 194 mg
-
Kálcium 377 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 439 mg
-
Foszfor 2074 mg
-
Nátrium 632 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 134.3 g
-
Cukor 64 mg
-
Élelmi rost 49 mg
VÍZ
-
Összesen 2340.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1256 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 82 mg
-
D vitamin: 203 micro
-
K vitamin: 82 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 61 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 564 micro
-
Kolin: 1268 mg
-
Retinol - A vitamin: 1103 micro
-
α-karotin 303 micro
-
β-karotin 1705 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 7719 micro
-
Lut-zea 2104 micro
Összesen
2320
kcal
- 6% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 5.7 g
Zsír
-
Összesen 4.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 51 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 128.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 71 mg
-
Nátrium 22 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 80.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 43 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 44 mg
-
Retinol - A vitamin: 38 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 59 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 265 micro
-
Lut-zea 72 micro
Összesen
80
kcal
Hozzávalók
-
1.5 kg padlizsán
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
3 evőkanál búzadara
-
3 közepes db paradicsom
-
10 dkg teavaj
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
5 db tojás
-
1 dl fehérbor
-
ételízesítő ízlés szerint
Elkészítés
- A padlizsánokat meghámozzuk, s felkockázzuk.
- A húst darabokra vágjuk.
- A padlizsánt sóval, citromlével (vagy almaecettel) ízesített lobogó vízbe dobjuk, s lefedjük, hogy párolódjon.
- A serpenyőt felforrósítjuk, beletesszük a vajat, s rá a feldarabolt húst. Kifehéredésig erős lángon pirítjuk. Megízesítjük sóval, borssal, delikáttal.Felöntjük a fehérborral, s fedő alatt puhára pároljuk.
- A hagymát apróra vágjuk, s a felhevített vajon megdinszteljük.
- A tojásokat habverővel felverjük, s beleforgatjuk a3 ek búzadarát, hozzákeverjük a húst, padlizsánt.
- Egy nagyobb méretű jénai sütőtálra borítjuk a megdinsztelt hagymát, s errepedig a tojással, búzadarával, csirkével és padlizsánnal lazán összekevert masszát.
- Beborítjuk a vékony karikákra szelt paradicsommal.
- A tálat forró sütőbe tesszük, s erős tűzön 25-30 percig pirítjuk.
- Mikor megpirult, kivesszük, s tálaláskor gazdagon meghintjük petrezselyemzölddel.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30x20x6
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 126
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 18650
- Feltöltés dátuma: 2010. július 04.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
annazsofi
4 recept
Egy főzőedényeket forgalmazó cég receptversenyén vettem részt ezzel a recepttel. Első helyezett lettem. Ez nagyon ízletes, könnyű egytálétel. Mindenkinek ajánlom az elkészítését!