r
Nosalty Logó

Rakott padlizsán 2.

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
annazsofi
Rakott padlizsán 2.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 580 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2320 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 80 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    41.5 g

Zsír

  • Összesen
    30.2 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    370 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    935.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    110 mg
  • Foszfor
    518 mg
  • Nátrium
    158 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.6 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    585.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    314 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    141 micro
  • Kolin:
    317 mg
  • Retinol - A vitamin:
    276 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    426 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    1930 micro
  • Lut-zea
    526 micro
Összesen 580 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    165.9 g

Zsír

  • Összesen
    120.9 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1480 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3743 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    194 mg
  • Kálcium
    377 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    439 mg
  • Foszfor
    2074 mg
  • Nátrium
    632 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    134.3 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    49 mg

VÍZ

  • Összesen
    2340.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1256 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    82 mg
  • D vitamin:
    203 micro
  • K vitamin:
    82 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    61 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    564 micro
  • Kolin:
    1268 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1103 micro
  • α-karotin
    303 micro
  • β-karotin
    1705 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    2104 micro
Összesen 2320 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    128.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    265 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 80 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A padlizsánokat meghámozzuk, s felkockázzuk.
  2. A húst darabokra vágjuk.
  3. A padlizsánt sóval, citromlével (vagy almaecettel) ízesített lobogó vízbe dobjuk, s lefedjük, hogy párolódjon.
  4. A serpenyőt felforrósítjuk, beletesszük a vajat, s rá a feldarabolt húst. Kifehéredésig erős lángon pirítjuk. Megízesítjük sóval, borssal, delikáttal.Felöntjük a fehérborral, s fedő alatt puhára pároljuk.
  5. A hagymát apróra vágjuk, s a felhevített vajon megdinszteljük.
  6. A tojásokat habverővel felverjük, s beleforgatjuk a3 ek búzadarát, hozzákeverjük a húst, padlizsánt.
  7. Egy nagyobb méretű jénai sütőtálra borítjuk a megdinsztelt hagymát, s errepedig a tojással, búzadarával, csirkével és padlizsánnal lazán összekevert masszát.
  8. Beborítjuk a vékony karikákra szelt paradicsommal.
  9. A tálat forró sütőbe tesszük, s erős tűzön 25-30 percig pirítjuk.
  10. Mikor megpirult, kivesszük, s tálaláskor gazdagon meghintjük petrezselyemzölddel.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 124
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 18604
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
annazsofi 4 recept

Egy főzőedényeket forgalmazó cég receptversenyén vettem részt ezzel a recepttel. Első helyezett lettem. Ez nagyon ízletes, könnyű egytálétel. Mindenkinek ajánlom az elkészítését!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek