Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rakott padlizsán 2.

Rakott padlizsán 2.
Rakott padlizsán 2.
55 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy főzőedényeket forgalmazó cég receptversenyén vettem részt ezzel a recepttel. Első helyezett lettem. Ez nagyon ízletes, könnyű egytálétel. Mindenkinek ajánlom az elkészítését!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A padlizsánokat meghámozzuk, s felkockázzuk.
  2. A húst darabokra vágjuk.
  3. A padlizsánt sóval, citromlével (vagy almaecettel) ízesített lobogó vízbe dobjuk, s lefedjük, hogy párolódjon.
  4. A serpenyőt felforrósítjuk, beletesszük a vajat, s rá a feldarabolt húst. Kifehéredésig erős lángon pirítjuk. Megízesítjük sóval, borssal, delikáttal. Felöntjük a fehérborral, s fedő alatt puhára pároljuk.
  5. A hagymát apróra vágjuk, s a felhevített vajon megdinszteljük.
  6. A tojásokat habverővel felverjük, s beleforgatjuk a 3 ek búzadarát, hozzákeverjük a húst, padlizsánt.
  7. Egy nagyobb méretű jénai sütőtálra borítjuk a megdinsztelt hagymát, s erre pedig a tojással, búzadarával, csirkével és padlizsánnal lazán összekevert masszát.
  8. Beborítjuk a vékony karikákra szelt paradicsommal.
  9. A tálat forró sütőbe tesszük, s erős tűzön 25-30 percig pirítjuk.
  10. Mikor megpirult, kivesszük, s tálaláskor gazdagon meghintjük petrezselyemzölddel.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x20x6 cm
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 17 913
elküldve: 5
receptkönyvben: 272
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

annazsofi

Mióta szakács: 2008.10.23.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
diéta: cukormentes
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: nyár
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

morzsás-csirkés rakott padlizsán, paradicsomos-csirkés rakott padlizsán

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

annazsofi
annazsofi / annazsofi Wed, 2012-01-25 08:15

Ajjaj!Jól belekeveredtem!Almaecet, vagy citromlé a főzővízbe , a zöldség leforrázásához.
Fehérbor a husi párolásához.Bocsánat. Én azt gondolom, mindenki ízlése szerint megoldja a nem "világos" kérdéseket , főként ha gyakorlott szakács.Jó főzőcskézést!

szépróza
szépróza / szépróza Thu, 2011-06-02 07:14

és ha nem akarom helyettesíteni, akkor mennyi bor kell? (a recepteket lehet javítani)
amúgy nagyon ígéretes :-)

annazsofi
annazsofi / annazsofi Tue, 2010-07-06 17:30

Bocsánat, igazad van, pedig de sokszor átnéztem! Én azt gondolom, sima vízzel is ízletes.
Mégegyszer elnézést.
Keresd kis a "cukkini magyarosan," és a "töltött tök" receptemet, azok is nagyon ízletesek!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2010-07-06 17:04

 Szia!Lattam en is,hogy almaborrol nincs szo!DE!A recept hozzavaloi kozt,a felsorolasban nem szerepel a feherbor!Ezt kifogasoltam csak,bocsi ha nem voltam ertheto.

annazsofi
annazsofi / annazsofi Mon, 2010-07-05 19:05

Szia!
Az almaECET, avagy citromlé kell a padlizsán leforrázásához. A főzőlébe öntjük.Almaborról nincs szó.
A bor a csirkemellre kell, abban pároljuk!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2010-07-05 16:19

 Nem vilagos,hogy most akkor almaecet(3 ek),vagy feherbort kell bele tenni,es mennyit?

573
padlizsán 1.5 kg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
csirkemell filé 50 dkg
búzadara 3 evőkanál
paradicsom 3 közepes db
teavaj 10 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
tojás 5 db
citromlé 1 ek
fehérbor 1 dl
ételízesítő 0 ízlés szerint