adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes
Hozzávalók
személyenként
141
Kalória
12.6g
Fehérje
0.7g
Szénhidrát
9.4g
Zsír
75.1g
Víz
361.4g
Koleszterin
-
Élelmi rost
358.2mg
Cukor
- 13% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 9% Zsír
személyenként
Összesen
141
kcal
- 13% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 9% Zsír
személyenként
Összesen
141
kcal
- 13% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 9% Zsír
személyenként
-
1.8g sertés rövidkaraj3 kcal
-
98.2g tojás124 kcal
-
0g tej0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g finomliszt0 kcal
-
0g vaj0 kcal
Összesen
127
kcal
- 13% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.6 g
Zsír
-
Összesen 9.4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 361 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 434.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 54 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 196 mg
-
Nátrium 138 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 0.7 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
Víz
-
Összesen 75.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 155 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 80 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 45 micro
-
Kolin: 286 mg
-
Retinol - A vitamin: 155 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 487 micro
Összesen
141
kcal
- 13% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.6 g
Zsír
-
Összesen 9.4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 361 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 434.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 54 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 196 mg
-
Nátrium 138 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 0.7 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
Víz
-
Összesen 75.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 155 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 80 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 45 micro
-
Kolin: 286 mg
-
Retinol - A vitamin: 155 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 487 micro
Összesen
141
kcal
- 13% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.2 g
Zsír
-
Összesen 8.4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 323 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 387.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 27 mg
-
Kálcium 49 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 175 mg
-
Nátrium 124 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 0.6 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
Víz
-
Összesen 67.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 138 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 71 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 41 micro
-
Kolin: 255 mg
-
Retinol - A vitamin: 138 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 435 micro
Összesen
127
kcal
Elkészítés
személyenként
- A felszeletelt karajt kissé kiverjük, széleit néhány helyen bevagdossuk, sózzuk, majd tejbe áztatjuk két napra (így nem lesz száraz).
- Ezután a húst kiemeljük a tejből, papírtörlőn leitatjuk, beborsozzuk, és lisztben megforgatjuk.
- Felhevített olajon sütjük, oldalanként kb. 2-2 percig, de a második oldal sütésénél egy darabka vajat adunk hozzá.
- Ezután egy előmelegített tálra szedjük, és mindegyik szelet húsra egy darabka fagyos vajat rakunk, alufóliával néhány percre lefedjük.
- Közben a visszamaradt zsiradékban tükörtojásokat sütünk.
- Végül mindegyik hússzeletre teszünk egy-egy tojást, hasábburgonyával és salátával tálaljuk. Ez csak frissen jó.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 15 p
- Sütés ideje: 15 p
"RETRO KAJA"