Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Őzgerinces franciasaláta

Őzgerinces franciasaláta
Őzgerinces franciasaláta
40 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Minimálissal több idő kell az elkészítéséhez mint a hagyományos franciasalátához , akár vendégek részére is tálalhatjuk, de egy ünnepi asztal tökéletes kiegészítője is lehet, nem marad el az elismerés.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat 10 perc alatt keményre főzzük, hideg vízben hűlni hagyjuk, majd meghámozzuk.
  2. Az apró kockákra vágott sárgarépát, krumplit és a zöldborsót külön-külön, kevés sós vízben puhára főzzük. Rögtön leszűrjük és hagyjuk teljesen kihűlni.
  3. Az almát meghámozzuk, kis kockákra vágjuk, és meglocsoljuk egy citrom levével.
  4. A zöldségeket és az almát egy nagy tálba tesszük.
  5. A majonézt a tejföllel, sóval, borssal elkeverjük. A mártást összekeverjük a zöldségekkel.
  6. 2,5 dl zöldséglevesben elkeverjük a zselatint, és folytonos keveréssel kis lángon feloldjuk benne. Félretesszük hűlni.
  7. Az őzgerincformát kibéleljük folpack-kal úgy, hogy túlnyúljon a formán minden irányban.
  8. A zselatinos levet hozzákeverjük a majonézes salátához.
  9. A saláta felét elsimítjuk a forma alján és sorban beletesszük a kemény tojásokat. Befedjük a saláta másik felével, és ráhajtjuk a fóliaszéleket minden irányból.
  10. A formát az asztalhoz ütögetjük, hogy egyenletesen kitöltse a saláta.
  11. Hűtőbe tesszük legalább 5 órára, de jobb, ha egy éjszakát tud dermedni.
  12. Másnap a tálalótálra borítjuk, eltávolítjuk róla a fóliát, és tetszés szerint díszítjük.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 27 726
elküldve: 21
receptkönyvben: 264
elkészítve: 13/18
Facebookon megjelent: -

szakács

scarlett69

Mióta szakács: 2011.04.04.
43 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: születésnap, buli receptek, karácsonyi hidegtálak, szilveszter, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: közepes
kategória: saláta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

franciasaláta őzgerinc formában, őzgerinc franciasaláta, tojásos franciasaláta őzgerincben

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Tasey
Tasey Thu, 2015-12-24 22:46

Kiprobaltam, most tettem be a hutobe. Reggel megkostoljuk :) Koszonom!

Zria
Zria Tue, 2014-06-03 21:04

Nagyon ígéretesnek tűnik! Biztos, hogy ki fogom próbálni! Köszönöm :-)

scarlett69
scarlett69 / scarlett69 Thu, 2014-06-05 19:05

Többször elkészítettem már, lerövidíthető az elkészítési idő, ha mirelit franciasaláta keveréket használsz, vagy mexikóit, ha szeretitek a kukoricát. Úgy gondolom, ez egy alapötlet, orosz hússaláta is készíthető ily módon, de egy kis sonkával is meg lehet "bolondítani". Így nyáron grillezett husik mellé, kitűnő köret. További szép napot!

252
zöldborsó 20 dkg
sárgarépa 20 dkg
burgonya 35 dkg
alma 10 dkg
citromlé 1 citromból nyert
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
majonéz 6 ek
tejföl 3 ek
zöldség alaplé 2.5 dl
zselatin 20 g
főtt tojás 5 db