r
Nosalty Logó

Francia cukkinitorta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
witch
Francia cukkinitorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 197 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 2373 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 221 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    410.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    223 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    293 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    721 micro
Összesen 197 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73.7 g

Zsír

  • Összesen
    137.8 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    77 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    606 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4925 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    137 mg
  • Kálcium
    735 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    207 mg
  • Foszfor
    1145 mg
  • Nátrium
    2674 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    211.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    524.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    808 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    166 mg
  • D vitamin:
    136 micro
  • K vitamin:
    805 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    287 micro
  • Kolin:
    511 mg
  • Retinol - A vitamin:
    504 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    3512 micro
  • β-crypt
    254 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8654 micro
Összesen 2373 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    459.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    250 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    75 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    328 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    808 micro
Összesen 221 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt gyújtsuk be, a gyűrű formát kenjük ki kevés olajjal.
  2. Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, a zabpelyhet, sütőport, sót, borsot meg a parmezán sajtot.
  3. Egy közepes tálba üssük bele a tojásokat, picit verjük fel, öntsük hozzá a joghurtot meg az olajat, keverjük simára. Öntsük a liszt keverékhez, és éppen hogy forgassuk össze.
  4. Morzsoljuk bele a kecskesajtot, rakjuk bele az olajbogyót, a lereszelt cukkinit, a fokhagymát, petrezselymet végül a paprikát. Ezekkel is vegyítsük el, de nem szabad agyon dagasztani.
  5. Kanalazzuk bele a formába, kicsit igazítsuk el a tetejét, locsoljuk meg olajjal, és szórjuk rá a reszelt sajtot.
  6. Süssük szép pirosra, majd hagyjuk hűlni a formában 10 percig. Borítsuk ki egy tányérra, majd egy másik tányért az aljára rakva, visszafordítjuk a tetejére.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 23x10
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 11881
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 30.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A gépemet, amikor bekapcsolom, a honlapom mindig sok recepttel vár. Egyik reggel ez a recept ragadta meg a figyelmemet, valami ilyesmi címmel: reggelizzünk úgy, mint a franciák. Ez a finomság kb. 4 éve jelent a New York Times-ban, ami egy hozzászólásból kiderült, hogy Martha Stewart oldaláról származik, 10 évvel ezelőttről (az alap ötlet). Szóval bejárta a világ hálót rendesen, és mindenki alakított rajta egy kicsit, így én is azt tettem. A zabpelyhet beleraktam, hogy ne legyen "szottyos", mert más recepteknél olvastam, hogy az volt a probléma, mert a cukkini sok levet engedett, így azt a zab magába szívta. Volt itthon kápia paprikám meg petrezselymem, azt gondoltam, minél színesebb, annál jobb. Plusz a tetejére nem sót szórtam, mint ahogy az eredeti recept mondta, hanem reszelt sajtot, hogy szép színe legyen.

Hozzászólások (4)

Éva-Anyóca

Kedves witch! Ha kihagyom a receptb?l a zabpelyhet, óriásit mulasztok, vagy megúszom bünti nélkül ? :) :) A recept nagyon ,de nagyon tetszik :) :D Éva-Anyóca

witch

Kedves Eva-Anyoca! Nem problema, az eredeti recept is zabpehely nelkul keszult. Akkor annyi plusz munka van vele, hogy egy teszta szurobe reszeld a cukkinit, szorjal ra 1 tk sot es igy hagyd allni. Mielott a tesztahoz kevered, nyomkodd ki a levet, amennyire csak tudod, igy nem fog elazni a kenyer. Orulok, hogy tetszik! :o) udv:witch

Éva-Anyóca

Kedves witch! Nagyon szépen köszönöm a jó tanácsot, igazán gyors volt, és így a holnapi nap megalkothatom. Ez az utóbbi id?ben nálunk leledz? napos, párás, es?s id?járás, s?t, özönvíz...néhol sajnos óriási széllel és jéges?vel, ( konkrétan nálunk hatalmas szél és jég nem volt szerencsénkre :) a városunkban és közvetlen környékén, ), annyira örülnek a növények az es?nek, hogy sokkal hatalmasabbat ugrottak a növésben, és a term?képességük is nagyon megn?tt, mert imádják az es?t, a langyos állott vizes locsolás se elvetend?, de az es?, csodáékat tesz. :) Szóval szerencsénkre rombolni nem rombol az id?, sajnos ország egyes részein igen. Ezért a paradicsom,paprika, cukkini, uborka, patiszon,padlizsán nem sorolom, nagy energiával indult el, hatalmas új hajtásai vannak, és annyi növény van rajta, hogy nem gy?zök f?zni bel?le...... :) :D Remélem, ott nincs ilyen fülledt, hol esik az es?, hol dörgés-villámlás-hatalmas széllökéses id? váltja egymást. Azért ha már esik, azért egy kis igazi pár fokos leh?lés jó lenne, de nem,...fülledt es? el?tt, es? után, ...... nagyon nehéz elviselni, rengetegszer megy a ment?... :( :( Vigyázz magatokra ! Éva-Anyóca

witch

Kedves Eva-Anyoca! Nagyon szivesen, pont keznel voltam! Kellemes sutkerezest. :o) Nekunk most gyonyoru a nyar, ejszaka huvos van, nem kell a legkondicionalot bekapcsolni. Sot, tegnap meg tegnap elott meg futeni is kellett. Nagyon ritka az ilyen huvos ido, utoljara kb. 20 eve volt. Es az sem igaz, hogyha kemeny a tel, akkor forro nyar lesz, mert ilyen hideg tel, meg ekkora ho 30 eve nem volt. Ezt az itteniektol hallottam, mert mi meg nem vagyunk olyan regen itt. Szarazsag meg Kaliforniaban van, nagy tuzveszekkel, amit mi majd a zoldseg meg a gyumolcs arakon fogunk megerezni, sajnos. Szoval nalunk olyan "magyaros" nyar van, marmint amikor meg otthon laktunk olyan volt, hogy ejszakara lehult a levego, nappal gyonyoru napsutes es jo fagyizos meleg, de nem paras. Ugy latom, hogy az idojaras sem a regi mar. udv:witch

Éva-Anyóca

Kedves witch! már kész, benne a süt?ben, tele illatokkal a konyha, talán, hogy nem süt a nap, csak hébe-hóba, és fülledt, de kissé javult ez is, szóval elmegy az id?járás,........ Igen, teljesen igazad van, semmi sem az igazi már !!!! :( :( Pedig jó volt, hogy mihez és hogy tudta magát tartani az ember fia-lánya,....... de ez már rég nincs így. Várom a végeredményt, kíváncsi vagyok, mit fognak hozzá szólni. :) Szép napot kívánok ! Éva-Anyóca

witch

Kedves Eva-Anyoca! Remelem izlett a vegeredmeny! Szep hetveget kivanok Neked meg a kedves csaladodnak! udv:witch

Éva-Anyóca

Kedves witch! Igen a végeredmény illatban és látványban, majd pedig ízben is pont azt az élményt adta, amit vártam, vártunk. :) Köszönöm szépen. :) Szép hétvégét kívánok! Éva-Anyóca

witch

Kedves Eva-Anyoca! Ennek igazan orulok, egeszsegetekre! :o) L?ve, witch

Törölt felhasználó

Kedves witch! Ma elkeszitettem ezt az isteni finomsagot! Mivel nincs gyurus formam, igy en sima tortaformaban sutottem es annyit modositottam, hogy paprika helyett szaritott paradicsomot tettem bele es felturboztam meg egy kis aprora vagott csirkemell sonkaval, illetve beletettem mind a 10 dkg kecskesajtot (imadom). :) Ez valami mennyei etel! Nagyon koszonom a receptet! Mivel orias cukkinit hoztam a mamam kertjebol, maris 25 dekas adagokban fagyasztottam le, hogy maskor is elkeszithessem ezt a finomsagot!

witch

Kedves vrenci78! De, jo, nagyon orulok, hogy ennyire izlett! :o) En is csak azert raktam ebbe a formaba, hogy a kozepe atsuljon. Jo a kuglof forma is, de ha atsult igy is, akkor szuper! A kecskesajtot en is nagyon szeretem, de a masik felet "elpocsekoltam" brushchetta-nak, szilvaval meg oszibarackkal. A receptet, pedig szivesen! Kellemes sutkerezest! udv:witch

Marti48

Kedves Witch, szia! Nagyon klassz kis recept, köszönettel eltettem, kiprobalas hamarosan! Ha szabad hozzaszolnom a cukkini vizet-ereszteshez: en ezt is besozom, ha lereszeltem, majd alaposan kinyomkodom. Ettöl függetlenül, a pici zabpehely, bizotosan igy is jo szolgalatot tesz. Puszi: Marti

witch

Szia kedves Marti! Igen-igen, az eredeti recept ugy irja, de sporolni akartam a mosatlannal meg zabpehely "maniam" is van. Fasirtban a kenyeret, rakott etelekben meg a rizst valtom ki vele es meg sorolhatnam. A receptet nagyon szivesen, kellemes sutkerezest! udv:witch

Marti48

Szia-szia! En is szeretem a zabpelyhet, a ferjemuram azonban nem kedveli, ezert majd "titokban" csempeszek be belöle ebbe-abba - mint ahogy irod... :) Üdv: Marti

witch

Szia! Nalam is ezzel a hatso gondolattal kerul bele ide-oda. :o) A parom azt gondolja, hogy meg akarom olni az egeszseges ennivaloval, pedig pont az ellenkezoje az igaz. udv:witch

Marti48

Ha-ha!!! Kezet foghatunk! Na de rajtunk ugysem lehet kifogni, inkabb forditva - igaz??? Ja, különben ma eltettem egy banankenyer receptet (hü, most nem jut eszembe a leanyzo neve) - es elvezettel olvastam ebbeni levelezeseteket a Te- es, az Ö altal krealt különleges kenyer-keszitesi-fortelyokkal kapcsolatosssssan... Üdv! Marti

witch

Perszehogy nem, hat nem tud ott allni mellettem mindig amikor fozok valamit. Kulonbenis a statisztika szerint a hazas emberek tovabb elnek, mert jobban odafigyelnek arra, hogy mit esznek (a feleseguk, de van amikor Ok is) meg egyebkent is egymasra. Szoval hiaba morog a papa, csak a javara valik a gondoskodas es vice versa. Hmmmm..... en nem emlekszem ilyen fajta beszelgetesre banankenyer receptnel, az biztos valaki mas volt. udv:witch

Marti48

Igen, en is ismerem ezt a statisztikat, marmint a hazas emerek tovabb elnek - persze nem veletlen. Sok maganyos emeszti magat, nem tud fözni (az enyem tud!) - vagy nem eszik, vagy összevissza. Különben ma hosszasan idöztem ujfent az oldaladon, es lelkesedesem töretlen. Nagyon finom, nagyon guszta minden föztöd, gratula!!!! :) En most keszitettem el különben a Greti kukorica leveset, ajanlom: isteni!!! Az otthonrol hozott frissen fött kukoricabol csinaltam, nagyon fincsi. A nemetek nem aruljak a kukoricacsöveket, am fagyasztva es konzervben ömlesztve. Frissböl jobb! Lehet, hogy Gabys-al tevesztettelek össze? (Banankenyer). De ugy emlekszem, hogy a Te francia cukkinis sütidet dicserte nagyon a "Bananos-leanyzo" :) Szep napot! Marti

witch

Koszonom szepen a dicseretet! Itthon viszont a NoSalty-rol fozott receptek izlenek jobban a csaladnak, minel magyarosabb, annal jobb, mint peldaul a Te nyarson sulted meg a karaj a lencsevel. :o) Lehet, hogy elkeszitem majd en is a kukorica levest, mert a lanykam szereti, en is keszitettem mar tobbfelet es a Greti receptjei is nagyon jok, mar probaltam. Jo ejt, udv: witch

Marti48

Ferjem abszolut Magyar-etel parti, de ez a leves neki is nagyon izlett. Annyira tetszik, hogy feltettem a fb-ra is... :) Greti receptjei a kedvencek köze tartoznak nalam is. Akkor: szia, kellemes penteket kivanok: Marti

witch

Nalunk a lanykam is magyar etel parti, pedig O itt nott fel es mindenbe belekostol. Az elso helyen pedig a kotott teszta leves van, amit az anyosom receptje alapjan fozok. Szep hetveget kivanok Neked meg a kedves csaladodnak! udv:witch

Marti48

A lebbencs-levesre gondolsz? (nem tudom ugy, hogy kötött teszta leves). En szeretek kiserletezni, bar semmi tamogatast nem Kapok a ferjemtöl ez ügyben - igy, ha ö magyaros etken el egy-ket napig, akkor magamnak kiserletezek egy kicsit... Köszönöm, en is minden JOT kivanok a hetvegere Nektek! Üdv! Marti

witch

Nem, az nem a lebbencs leves. Sajat gyurasu teszta olvasztott zsirral megkenve amibe pici pirospaprika van elkeverve. Kicsit meg lehet borsozni, aztan vekony csikokra felvagjuk es csomot kotunk ra es letepjuk vagy vagjuk, majd megint csomozunk. Egy adag tesztabol kb. 10-15 csik, abbol meg 7-8 csomo, szoval lesz belole boven es egy sima krumpli levesbe van belefozve. A kiserletezest en is ugy oldom meg, ha van valami mas ennivalo az embernek, akkor lehet valami kulonlegeset kesziteni, amire altalaban a lanykam is beszavaz, szoval mi ketten kivancsiskodunk, de neha a parom is kostol, mert azert teljesen nem zarkozik el csak ha valami nagyon egzotikus. udv:witch

Marti48

Hogy folytassam eposzunkat :) : Isteni jol hangzik az a teszta recept - erre a ferjem biztos, hogy "vevö" lesz! Köszi a receptet! En pl. nem szeretem a tesztas leveseket (kiveve a huslevest) - ö viszont nagyon. Remek lebbencsleveseket föz maganak, melyeket en csak kostolom, de nem igazan az enyem... Különben, a lanyommal szuper jokat lehetett "kiserletezni", de sajna mar külön eletet el - es lass csodat: a ferje föz, imadja csinalni, es lelkesedik a Magyar etkekert (csirkepaprikas, gulyas, rakott krumpedli, ma megkostolhatja a Paloc levest is - bizti ezt is imadni fogja). A lanyom viszont 12 eves koratol nagyon finoman es jol kesziti a legkülönbözöbb sütemenyeket, ö a cukrasz a csaladban! Idöközben ferjem beszerezte a hozzavalokat fenti receptedhez, es bar ma eredeti bajor szilvaslepenyt kert a leves utanra (majd felteszem az oldalamra), nagyon hamarosan megcsinalom a francia tortat, mert igencsak izgatja a fantaziamat! Haaat, ezek a hirek! Üdv: Marti

witch

En sem hallottam errol a levesrol, csak a paromtol, pedig allitolag szabolcsi eredetu es az anyukam ott szuletett, ott nott fel. Itt a NoSalty-n van belole vagy 15-20 valtozata es a toltelek is lehet kulonbozo meg a neve is. Az nagyon jo, hogy mindenki szeret surogni-forogni a konyhaban, nalunk is ugyanaz a helyzet. :o) Ha nem a gyorsettermi koszton no fel valaki, akkor ugyanugy neki fog allni sutni-fozni, mert hianyzik a hazi keszitesu ennivalo, az semmivel sem potolhato! Nekunk egy idoben olyan munkank volt, hogy uton voltunk allandoan es muszaly volt etteremben enni, akkor alig vartam, hogy haza menjunk es mar alltam is neki a fozesnek. Ez a francia torta, sos kalacshoz hasonlo allagu, szerintem nagyon finom. Figyelem majd a szilvaslepeny receptet, mert mi nagyon szeretjuk a szilvas dolgokat es ha bajor, akkor biztos finom, ugy mint a sulthus a krumpli gombocokkal, huh az is nagyon jo volt! udv:witch

Marti48

Megnezem az oldalakat a NS-n, kivancsi vagyok! Felteszem a szilvasat, jo lett. De a legeslegfinomabb az a ferjem bogracsos paloclevese Volt tegnap! Itt voltak a lanyomek, igy kicsit "kidöltünk" mind a ketten a sok sütesbe-fözesbe, ugyhogy a francia sos sütidet majd csak holnap csinalom meg - vegre!.... Üdv: Marti

witch

En is nagyon szeretem, amikor a ferjem foz! Most peldaul a derekam vacakol, igy halaszle meg lecsos karaj volt a menu, amit O keszitett, hogy tudjak pihenni. O is "kidolt", mert en vezetem a haztartast es konnyunek nez ki, de hat ez is faraszto. udv:witch

Marti48

Phuuuuu! "Jelentem" sütöm mar a cukkinnitortat! biztos, hogy bennem van a hiba, de en majd egy orat bibelödtem az elökeszülettel... :)! Mar igy, nyers allapotban is igen guszta, es ha jol meg is sül (sajnos a sütöm mar nem az az igazi), akkor: Hurra! Jo jel: kepzeld, pontosan 22 dkg Liszt Volt meg a zacskoban! Nahat, jopofa igaz? Isteni lehetett a ferjed fözte! Ö hogy csinalja a halaszlet? Az enyem "bajai" modra, több fele halbol, amit ök külön esznek a tesztas le utan, en a levessel együtt. Elöször idegenkedtem töle, de most mar nekem is jobban izlik, mint a szegedi. Bar en azert azt is nagyon szeretem. Ferjem a halaszlet mindig bogracsban fözi, gondolhatod, hogy milyen finom. Nalunk különben regi tradicio a bogracsos halaszle, melyet Szent Este delutanjan kint fözzük, ez külön, kedves es szep hangulatot kölcsönöz ennek a csaladi ünnepnek. Kedves Witch, örülök a kellemetes "csevegesnek" Veled. Közben feltettem a bajor szilvalepeny receptet is. Üdv: Marti

witch

Nem biztos, mert az elokeszuleti idot csak hasra utesre irom, mert mindig elfelejtem stopperolni, de szerintem az nem is olyan fontos. Raadasul en az atlagtol lassabb vagyok, szoval az amugy sem lenne realis. Hat a mi "halaszlenk" amerikai es inkabb halleves, mert az itteni tengeri halakbol nem olyan am, mint amilyet apukam fozott karacsonykor. Tobbfele halbol es krumplival fozi a ferjem, de a krumpli szigoruan csak az en keresem miatt van benne. Micsoda szep szokas bogracsozni Szent Esten, hmmm......gyonyoru lehet. :o) En is orulok a csevegesnek kedves Marti! Regen nagy levelezo voltam (baratokkal), az internet pedig csak a felgyorsitott valtozata. Mondjuk a levelre valo varakozas is izgalmas es amikor vegre ott van, az meg olyan mint egy ajandek. udv:witch

Marti48

Igy igaz - a levelezesnek sajatos hangulatat nem potolja bar az e-mailezest, de ebben eppen az a jo, hogy gyors, es a "tavollevökkel" ugy tünik, mintha "beszelgetnenk". Szooooval: ELKESZÜLT A NYAG MÜ!!! Mar alig van belöle! Ferjem is szereti, ez külön öröm! A tied tesztaja is lagy Volt? Most en Sem soztam a cukkinit, es a Te talalmanyod remekül bevalt, köszi az ötletet! A maradek zöldsegekböl olyan finom levest rittyentettem, hogy meg en is elcsodalkoztam. Feltettem ezt is, hatha masnak is megtetszik... :) A szilvaslepeny is elfogyott, eppen most jelent meg ferjem egy nagy doboz szilvaval - es egy kocka elesztövel.... Mondhatni felreerthetetlen a celzas.... Neki is kell allnom, mert kesöre jar, vacsira keszen kell legyen. "Amugy" otthonrol hozott tökböl lesz fözelek, es a mamam fele fasirt - ez mar reg ota fent van a lapomon. Szia, es üdv: Marti

witch

Igazan orulok, hogy izlett mindkettotoknek, egeszsegetekre! Az enyemnek olyan volt az allaga, mint a puffancsnak. Nem tudom, hogy kaphato-e meg a boltokban ez a peksutemeny? Szerintem a kalacs tesztajabol keszitettek es zsemle alakura volt formazva. Szoval jo puha, de nem tul lagy allagu volt es a gyuru format is ezert hasznaltam, hogy a kozepe se maradjon nyers vagy ne kelljen tul sokaig sutni. Az en ferjem nem ilyen hatarozott, amikor kerdezem, hogy mit fozzek, gyakran meg akkor sem tudja, nemhogy meg beallitson bevasarolva. :o) udv:witch

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek