r
Nosalty Logó

Francia cukkinitorta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
witch
Francia cukkinitorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 197 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 2373 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 221 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    410.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    223 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    293 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    721 micro
Összesen 197 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73.7 g

Zsír

  • Összesen
    137.8 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    77 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    606 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4925 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    137 mg
  • Kálcium
    735 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    207 mg
  • Foszfor
    1145 mg
  • Nátrium
    2674 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    211.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    524.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    808 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    166 mg
  • D vitamin:
    136 micro
  • K vitamin:
    805 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    287 micro
  • Kolin:
    511 mg
  • Retinol - A vitamin:
    504 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    3512 micro
  • β-crypt
    254 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8654 micro
Összesen 2373 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    459.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    250 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    75 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    328 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    808 micro
Összesen 221 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt gyújtsuk be, a gyűrű formát kenjük ki kevés olajjal.
  2. Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, a zabpelyhet, sütőport, sót, borsot meg a parmezán sajtot.
  3. Egy közepes tálba üssük bele a tojásokat, picit verjük fel, öntsük hozzá a joghurtot meg az olajat, keverjük simára. Öntsük a liszt keverékhez, és éppen hogy forgassuk össze.
  4. Morzsoljuk bele a kecskesajtot, rakjuk bele az olajbogyót, a lereszelt cukkinit, a fokhagymát, petrezselymet végül a paprikát. Ezekkel is vegyítsük el, de nem szabad agyon dagasztani.
  5. Kanalazzuk bele a formába, kicsit igazítsuk el a tetejét, locsoljuk meg olajjal, és szórjuk rá a reszelt sajtot.
  6. Süssük szép pirosra, majd hagyjuk hűlni a formában 10 percig. Borítsuk ki egy tányérra, majd egy másik tányért az aljára rakva, visszafordítjuk a tetejére.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 23x10
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 236
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 12202
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A gépemet, amikor bekapcsolom, a honlapom mindig sok recepttel vár. Egyik reggel ez a recept ragadta meg a figyelmemet, valami ilyesmi címmel: reggelizzünk úgy, mint a franciák. Ez a finomság kb. 4 éve jelent a New York Times-ban, ami egy hozzászólásból kiderült, hogy Martha Stewart oldaláról származik, 10 évvel ezelőttről (az alap ötlet). Szóval bejárta a világ hálót rendesen, és mindenki alakított rajta egy kicsit, így én is azt tettem. A zabpelyhet beleraktam, hogy ne legyen "szottyos", mert más recepteknél olvastam, hogy az volt a probléma, mert a cukkini sok levet engedett, így azt a zab magába szívta. Volt itthon kápia paprikám meg petrezselymem, azt gondoltam, minél színesebb, annál jobb. Plusz a tetejére nem sót szórtam, mint ahogy az eredeti recept mondta, hanem reszelt sajtot, hogy szép színe legyen.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek