Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Francia cukkinitorta

Francia cukkinitorta
Francia cukkinitorta
70 perc / előkészület: 20 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (32)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A gépemet, amikor bekapcsolom, a honlapom mindig sok recepttel vár. Egyik reggel ez a recept ragadta meg a figyelmemet, valami ilyesmi címmel: reggelizzünk úgy, mint a franciák. Ez a finomság kb. 4 éve jelent a New York Times-ban, ami egy hozzászólásból kiderült, hogy Martha Stewart oldaláról származik, 10 évvel ezelőttről (az alap ötlet). Szóval bejárta a világ hálót rendesen, és mindenki alakított rajta egy kicsit, így én is azt tettem. A zabpelyhet beleraktam, hogy ne legyen "szottyos", mert más recepteknél olvastam, hogy az volt a probléma, mert a cukkini sok levet engedett, így azt a zab magába szívta. Volt itthon kápia paprikám meg petrezselymem, azt gondoltam, minél színesebb, annál jobb. Plusz a tetejére nem sót szórtam, mint ahogy az eredeti recept mondta, hanem reszelt sajtot, hogy szép színe legyen.

hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt gyújtsuk be, a gyűrű formát kenjük ki kevés olajjal.
  2. Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, a zabpelyhet, sütőport, sót, borsot meg a parmezán sajtot.
  3. Egy közepes tálba üssük bele a tojásokat, picit verjük fel, öntsük hozzá a joghurtot meg az olajat, keverjük simára. Öntsük a liszt keverékhez, és éppen hogy forgassuk össze.
  4. Morzsoljuk bele a kecskesajtot, rakjuk bele az olajbogyót, a lereszelt cukkinit, a fokhagymát, petrezselymet végül a paprikát. Ezekkel is vegyítsük el, de nem szabad agyon dagasztani.
  5. Kanalazzuk bele a formába, kicsit igazítsuk el a tetejét, locsoljuk meg olajjal, és szórjuk rá a reszelt sajtot.
  6. Süssük szép pirosra, majd hagyjuk hűlni a formában 10 percig. Borítsuk ki egy tányérra, majd egy másik tányért az aljára rakva, visszafordítjuk a tetejére.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 23x10 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 606
elküldve: 12
receptkönyvben: 278
elkészítve: 14/14
Facebookon megjelent: -

szakács

witch

Mióta szakács: 2011.07.18.
733 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
kalória: alacsony
diéta: cukormentes
kategória: kenyerek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: köret
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

cukkinis kenyér, cukkinis sajtos kenyér, sós cukkinis torta

Hozzászólások (32)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

marti48
Marti48 / marti48 Mon, 2014-08-18 18:19

Kedves Witch, szia!

Nagyon klassz kis recept, köszönettel eltettem, kiprobalas hamarosan! Ha szabad hozzaszolnom a cukkini vizet-ereszteshez: en ezt is besozom, ha lereszeltem, majd alaposan kinyomkodom. Ettöl függetlenül, a pici zabpehely, bizotosan igy is jo szolgalatot tesz.

Puszi: Marti

witch
witch / witch Tue, 2014-08-19 01:27

Szia kedves Marti!

Igen-igen, az eredeti recept ugy irja, de sporolni akartam a mosatlannal meg zabpehely "maniam" is van. Fasirtban a kenyeret, rakott etelekben meg a rizst valtom ki vele es meg sorolhatnam.
A receptet nagyon szivesen, kellemes sutkerezest!
udv:witch

marti48
Marti48 / marti48 Tue, 2014-08-19 15:09

Szia-szia!

En is szeretem a zabpelyhet, a ferjemuram azonban nem kedveli, ezert majd "titokban" csempeszek be belöle ebbe-abba - mint ahogy irod... :)

Üdv: Marti

witch
witch / witch Wed, 2014-08-20 13:51

Szia! Nalam is ezzel a hatso gondolattal kerul bele ide-oda. :o) A parom azt gondolja, hogy meg akarom olni az egeszseges ennivaloval, pedig pont az ellenkezoje az igaz.
udv:witch

marti48
Marti48 / marti48 Wed, 2014-08-20 18:21

Ha-ha!!! Kezet foghatunk! Na de rajtunk ugysem lehet kifogni, inkabb forditva - igaz???
Ja, különben ma eltettem egy banankenyer receptet (hü, most nem jut eszembe a leanyzo neve) - es elvezettel olvastam ebbeni levelezeseteket a Te- es, az Ö altal krealt különleges kenyer-keszitesi-fortelyokkal kapcsolatosssssan...

Üdv! Marti

witch
witch / witch Thu, 2014-08-21 03:11

Perszehogy nem, hat nem tud ott allni mellettem mindig amikor fozok valamit. Kulonbenis a statisztika szerint a hazas emberek tovabb elnek, mert jobban odafigyelnek arra, hogy mit esznek (a feleseguk, de van amikor Ok is) meg egyebkent is egymasra. Szoval hiaba morog a papa, csak a javara valik a gondoskodas es vice versa.
Hmmmm..... en nem emlekszem ilyen fajta beszelgetesre banankenyer receptnel, az biztos valaki mas volt.

udv:witch

marti48
Marti48 / marti48 Thu, 2014-08-21 12:28

Igen, en is ismerem ezt a statisztikat, marmint a hazas emerek tovabb elnek - persze nem veletlen. Sok maganyos emeszti magat, nem tud fözni (az enyem tud!) - vagy nem eszik, vagy összevissza. Különben ma hosszasan idöztem ujfent az oldaladon, es lelkesedesem töretlen. Nagyon finom, nagyon guszta minden föztöd, gratula!!!! :)

En most keszitettem el különben a Greti kukorica leveset, ajanlom: isteni!!! Az otthonrol hozott frissen fött kukoricabol csinaltam, nagyon fincsi. A nemetek nem aruljak a kukoricacsöveket, am fagyasztva es konzervben ömlesztve. Frissböl jobb!

Lehet, hogy Gabys-al tevesztettelek össze? (Banankenyer). De ugy emlekszem, hogy a Te francia cukkinis sütidet dicserte nagyon a "Bananos-leanyzo" :)

Szep napot!
Marti

witch
witch / witch Thu, 2014-08-21 23:36

Koszonom szepen a dicseretet! Itthon viszont a NoSalty-rol fozott receptek izlenek jobban a csaladnak, minel magyarosabb, annal jobb, mint peldaul a Te nyarson sulted meg a karaj a lencsevel. :o)

Lehet, hogy elkeszitem majd en is a kukorica levest, mert a lanykam szereti, en is keszitettem mar tobbfelet es a Greti receptjei is nagyon jok, mar probaltam.

Jo ejt, udv: witch

marti48
Marti48 / marti48 Fri, 2014-08-22 11:30

Ferjem abszolut Magyar-etel parti, de ez a leves neki is nagyon izlett. Annyira tetszik, hogy feltettem a fb-ra is... :) Greti receptjei a kedvencek köze tartoznak nalam is.

Akkor: szia, kellemes penteket kivanok: Marti

witch
witch / witch Fri, 2014-08-22 13:18

Nalunk a lanykam is magyar etel parti, pedig O itt nott fel es mindenbe belekostol. Az elso helyen pedig a kotott teszta leves van, amit az anyosom receptje alapjan fozok.

Szep hetveget kivanok Neked meg a kedves csaladodnak!
udv:witch

marti48
Marti48 / marti48 Fri, 2014-08-22 14:42

A lebbencs-levesre gondolsz? (nem tudom ugy, hogy kötött teszta leves). En szeretek kiserletezni, bar semmi tamogatast nem Kapok a ferjemtöl ez ügyben - igy, ha ö magyaros etken el egy-ket napig, akkor magamnak kiserletezek egy kicsit...

Köszönöm, en is minden JOT kivanok a hetvegere Nektek!

Üdv! Marti

witch
witch / witch Sat, 2014-08-23 01:41

Nem, az nem a lebbencs leves. Sajat gyurasu teszta olvasztott zsirral megkenve amibe pici pirospaprika van elkeverve. Kicsit meg lehet borsozni, aztan vekony csikokra felvagjuk es csomot kotunk ra es letepjuk vagy vagjuk, majd megint csomozunk. Egy adag tesztabol kb. 10-15 csik, abbol meg 7-8 csomo, szoval lesz belole boven es egy sima krumpli levesbe van belefozve.
A kiserletezest en is ugy oldom meg, ha van valami mas ennivalo az embernek, akkor lehet valami kulonlegeset kesziteni, amire altalaban a lanykam is beszavaz, szoval mi ketten kivancsiskodunk, de neha a parom is kostol, mert azert teljesen nem zarkozik el csak ha valami nagyon egzotikus.

udv:witch

marti48
Marti48 / marti48 Sat, 2014-08-23 12:38

Hogy folytassam eposzunkat :) : Isteni jol hangzik az a teszta recept - erre a ferjem biztos, hogy "vevö" lesz! Köszi a receptet! En pl. nem szeretem a tesztas leveseket (kiveve a huslevest) - ö viszont nagyon. Remek lebbencsleveseket föz maganak, melyeket en csak kostolom, de nem igazan az enyem... Különben, a lanyommal szuper jokat lehetett "kiserletezni", de sajna mar külön eletet el - es lass csodat: a ferje föz, imadja csinalni, es lelkesedik a Magyar etkekert (csirkepaprikas, gulyas, rakott krumpedli, ma megkostolhatja a Paloc levest is - bizti ezt is imadni fogja). A lanyom viszont 12 eves koratol nagyon finoman es jol kesziti a legkülönbözöbb sütemenyeket, ö a cukrasz a csaladban!

Idöközben ferjem beszerezte a hozzavalokat fenti receptedhez, es bar ma eredeti bajor szilvaslepenyt kert a leves utanra (majd felteszem az oldalamra), nagyon hamarosan megcsinalom a francia tortat, mert igencsak izgatja a fantaziamat!

Haaat, ezek a hirek!
Üdv: Marti

witch
witch / witch Sat, 2014-08-23 15:33

En sem hallottam errol a levesrol, csak a paromtol, pedig allitolag szabolcsi eredetu es az anyukam ott szuletett, ott nott fel. Itt a NoSalty-n van belole vagy 15-20 valtozata es a toltelek is lehet kulonbozo meg a neve is.

Az nagyon jo, hogy mindenki szeret surogni-forogni a konyhaban, nalunk is ugyanaz a helyzet. :o) Ha nem a gyorsettermi koszton no fel valaki, akkor ugyanugy neki fog allni sutni-fozni, mert hianyzik a hazi keszitesu ennivalo, az semmivel sem potolhato! Nekunk egy idoben olyan munkank volt, hogy uton voltunk allandoan es muszaly volt etteremben enni, akkor alig vartam, hogy haza menjunk es mar alltam is neki a fozesnek.

Ez a francia torta, sos kalacshoz hasonlo allagu, szerintem nagyon finom.

Figyelem majd a szilvaslepeny receptet, mert mi nagyon szeretjuk a szilvas dolgokat es ha bajor, akkor biztos finom, ugy mint a sulthus a krumpli gombocokkal, huh az is nagyon jo volt!
udv:witch

marti48
Marti48 / marti48 Sun, 2014-08-24 17:02

Megnezem az oldalakat a NS-n, kivancsi vagyok! Felteszem a szilvasat, jo lett. De a legeslegfinomabb az a ferjem bogracsos paloclevese Volt tegnap! Itt voltak a lanyomek, igy kicsit "kidöltünk" mind a ketten a sok sütesbe-fözesbe, ugyhogy a francia sos sütidet majd csak holnap csinalom meg - vegre!....

Üdv: Marti

witch
witch / witch Sun, 2014-08-24 17:49

En is nagyon szeretem, amikor a ferjem foz! Most peldaul a derekam vacakol, igy halaszle meg lecsos karaj volt a menu, amit O keszitett, hogy tudjak pihenni. O is "kidolt", mert en vezetem a haztartast es konnyunek nez ki, de hat ez is faraszto.
udv:witch

marti48
Marti48 / marti48 Mon, 2014-08-25 13:59

Phuuuuu! "Jelentem" sütöm mar a cukkinnitortat! biztos, hogy bennem van a hiba, de en majd egy orat bibelödtem az elökeszülettel... :)! Mar igy, nyers allapotban is igen guszta, es ha jol meg is sül (sajnos a sütöm mar nem az az igazi), akkor: Hurra! Jo jel: kepzeld, pontosan 22 dkg Liszt Volt meg a zacskoban! Nahat, jopofa igaz?

Isteni lehetett a ferjed fözte! Ö hogy csinalja a halaszlet? Az enyem "bajai" modra, több fele halbol, amit ök külön esznek a tesztas le utan, en a levessel együtt. Elöször idegenkedtem töle, de most mar nekem is jobban izlik, mint a szegedi. Bar en azert azt is nagyon szeretem. Ferjem a halaszlet mindig bogracsban fözi, gondolhatod, hogy milyen finom. Nalunk különben regi tradicio a bogracsos halaszle, melyet Szent Este delutanjan kint fözzük, ez külön, kedves es szep hangulatot kölcsönöz ennek a csaladi ünnepnek.

Kedves Witch, örülök a kellemetes "csevegesnek" Veled. Közben feltettem a bajor szilvalepeny receptet is.

Üdv: Marti

witch
witch / witch Tue, 2014-08-26 13:39

Nem biztos, mert az elokeszuleti idot csak hasra utesre irom, mert mindig elfelejtem stopperolni, de szerintem az nem is olyan fontos. Raadasul en az atlagtol lassabb vagyok, szoval az amugy sem lenne realis.

Hat a mi "halaszlenk" amerikai es inkabb halleves, mert az itteni tengeri halakbol nem olyan am, mint amilyet apukam fozott karacsonykor. Tobbfele halbol es krumplival fozi a ferjem, de a krumpli szigoruan csak az en keresem miatt van benne. Micsoda szep szokas bogracsozni Szent Esten, hmmm......gyonyoru lehet. :o)
En is orulok a csevegesnek kedves Marti! Regen nagy levelezo voltam (baratokkal), az internet pedig csak a felgyorsitott valtozata. Mondjuk a levelre valo varakozas is izgalmas es amikor vegre ott van, az meg olyan mint egy ajandek.

udv:witch

marti48
Marti48 / marti48 Tue, 2014-08-26 14:59

Igy igaz - a levelezesnek sajatos hangulatat nem potolja bar az e-mailezest, de ebben eppen az a jo, hogy gyors, es a "tavollevökkel" ugy tünik, mintha "beszelgetnenk".

Szooooval: ELKESZÜLT A NYAG MÜ!!! Mar alig van belöle! Ferjem is szereti, ez külön öröm! A tied tesztaja is lagy Volt? Most en Sem soztam a cukkinit, es a Te talalmanyod remekül bevalt, köszi az ötletet! A maradek zöldsegekböl olyan finom levest rittyentettem, hogy meg en is elcsodalkoztam. Feltettem ezt is, hatha masnak is megtetszik... :) A szilvaslepeny is elfogyott, eppen most jelent meg ferjem egy nagy doboz szilvaval - es egy kocka elesztövel.... Mondhatni felreerthetetlen a celzas.... Neki is kell allnom, mert kesöre jar, vacsira keszen kell legyen. "Amugy" otthonrol hozott tökböl lesz fözelek, es a mamam fele fasirt - ez mar reg ota fent van a lapomon.

Szia, es üdv: Marti

witch
witch / witch Tue, 2014-08-26 23:01

Igazan orulok, hogy izlett mindkettotoknek, egeszsegetekre!
Az enyemnek olyan volt az allaga, mint a puffancsnak. Nem tudom, hogy kaphato-e meg a boltokban ez a peksutemeny? Szerintem a kalacs tesztajabol keszitettek es zsemle alakura volt formazva. Szoval jo puha, de nem tul lagy allagu volt es a gyuru format is ezert hasznaltam, hogy a kozepe se maradjon nyers vagy ne kelljen tul sokaig sutni.

Az en ferjem nem ilyen hatarozott, amikor kerdezem, hogy mit fozzek, gyakran meg akkor sem tudja, nemhogy meg beallitson bevasarolva. :o)

udv:witch

vrenci78
vrenci78 Fri, 2014-08-01 17:15

Kedves witch!

Ma elkeszitettem ezt az isteni finomsagot! Mivel nincs gyurus formam, igy en sima tortaformaban sutottem es annyit modositottam, hogy paprika helyett szaritott paradicsomot tettem bele es felturboztam meg egy kis aprora vagott csirkemell sonkaval, illetve beletettem mind a 10 dkg kecskesajtot (imadom). :) Ez valami mennyei etel! Nagyon koszonom a receptet! Mivel orias cukkinit hoztam a mamam kertjebol, maris 25 dekas adagokban fagyasztottam le, hogy maskor is elkeszithessem ezt a finomsagot!

witch
witch / witch Sat, 2014-08-02 02:46

Kedves vrenci78!

De, jo, nagyon orulok, hogy ennyire izlett! :o) En is csak azert raktam ebbe a formaba, hogy a kozepe atsuljon. Jo a kuglof forma is, de ha atsult igy is, akkor szuper!
A kecskesajtot en is nagyon szeretem, de a masik felet "elpocsekoltam" brushchetta-nak, szilvaval meg oszibarackkal.
A receptet, pedig szivesen! Kellemes sutkerezest!
udv:witch

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2014-07-31 20:05

Kedves witch!

Nagyon szépen köszönöm a jó tanácsot, igazán gyors volt, és így a holnapi nap megalkothatom.

Ez az utóbbi időben nálunk leledző napos, párás, esős időjárás, sőt, özönvíz...néhol sajnos óriási széllel és jégesővel, ( konkrétan nálunk hatalmas szél és jég nem volt szerencsénkre :) a városunkban és közvetlen környékén, ), annyira örülnek a növények az esőnek, hogy sokkal hatalmasabbat ugrottak a növésben, és a termőképességük is nagyon megnőtt, mert imádják az esőt, a langyos állott vizes locsolás se elvetendő, de az eső, csodáékat tesz. :)
Szóval szerencsénkre rombolni nem rombol az idő, sajnos ország egyes részein igen.
Ezért a paradicsom,paprika, cukkini, uborka, patiszon,padlizsán nem sorolom, nagy energiával indult el, hatalmas új hajtásai vannak, és annyi növény van rajta, hogy nem győzök főzni belőle...... :) :D
Remélem, ott nincs ilyen fülledt, hol esik az eső, hol dörgés-villámlás-hatalmas széllökéses idő váltja egymást.
Azért ha már esik, azért egy kis igazi pár fokos lehűlés jó lenne, de nem,...fülledt eső előtt, eső után, ...... nagyon nehéz elviselni, rengetegszer megy a mentő... :( :(

Vigyázz magatokra !
Éva-Anyóca

witch
witch / witch Thu, 2014-07-31 21:17

Kedves Eva-Anyoca!

Nagyon szivesen, pont keznel voltam! Kellemes sutkerezest. :o)

Nekunk most gyonyoru a nyar, ejszaka huvos van, nem kell a legkondicionalot bekapcsolni. Sot, tegnap meg tegnap elott meg futeni is kellett. Nagyon ritka az ilyen huvos ido, utoljara kb. 20 eve volt. Es az sem igaz, hogyha kemeny a tel, akkor forro nyar lesz, mert ilyen hideg tel, meg ekkora ho 30 eve nem volt. Ezt az itteniektol hallottam, mert mi meg nem vagyunk olyan regen itt. Szarazsag meg Kaliforniaban van, nagy tuzveszekkel, amit mi majd a zoldseg meg a gyumolcs arakon fogunk megerezni, sajnos. Szoval nalunk olyan "magyaros" nyar van, marmint amikor meg otthon laktunk olyan volt, hogy ejszakara lehult a levego, nappal gyonyoru napsutes es jo fagyizos meleg, de nem paras. Ugy latom, hogy az idojaras sem a regi mar.

udv:witch

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2014-08-01 10:38

Kedves witch!

már kész, benne a sütőben, tele illatokkal a konyha, talán, hogy nem süt a nap, csak hébe-hóba, és fülledt, de kissé javult ez is, szóval elmegy az időjárás,........

Igen, teljesen igazad van, semmi sem az igazi már !!!! :( :(

Pedig jó volt, hogy mihez és hogy tudta magát tartani az ember fia-lánya,....... de ez már rég nincs így.
Várom a végeredményt, kíváncsi vagyok, mit fognak hozzá szólni. :)

Szép napot kívánok !
Éva-Anyóca

witch
witch / witch Sat, 2014-08-02 02:49

Kedves Eva-Anyoca!

Remelem izlett a vegeredmeny! Szep hetveget kivanok Neked meg a kedves csaladodnak!

udv:witch

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2014-08-02 19:25

Kedves witch!

Igen a végeredmény illatban és látványban, majd pedig ízben is pont azt az élményt adta, amit vártam, vártunk. :)
Köszönöm szépen. :)
Szép hétvégét kívánok!
Éva-Anyóca

witch
witch / witch Sat, 2014-08-02 22:39

Kedves Eva-Anyoca!

Ennek igazan orulok, egeszsegetekre! :o)

L♥ve, witch

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2014-07-30 18:52

Kedves witch!
Ha kihagyom a receptből a zabpelyhet, óriásit mulasztok, vagy megúszom bünti nélkül ? :) :)

A recept nagyon ,de nagyon tetszik :) :D
Éva-Anyóca

witch
witch / witch Wed, 2014-07-30 20:34

Kedves Eva-Anyoca!

Nem problema, az eredeti recept is zabpehely nelkul keszult. Akkor annyi plusz munka van vele, hogy egy teszta szurobe reszeld a cukkinit, szorjal ra 1 tk sot es igy hagyd allni. Mielott a tesztahoz kevered, nyomkodd ki a levet, amennyire csak tudod, igy nem fog elazni a kenyer.

Orulok, hogy tetszik! :o)

udv:witch

197
finomliszt 22 dkg
zabpehely 3 dkg
sütőpor 2 teáskanál
1 kávéskanál
fekete bors 0.5 kávéskanál
parmezán sajt 2 dkg
tojás 3 db
görög joghurt 80 ml
olívaolaj 80 ml
kecskesajt 5 dkg
fekete olajbogyó 5 dkg
cukkini 25 dkg
fokhagyma 1 gerezd
petrezselyem 1 csokor
kápia paprika 0.5 közepes db
sajt 1 dkg
olívaolaj 0.5 ek