Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Francia banán

Francia banán
Francia banán
40 perc / előkészület: 30 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A recept a tesómtól való, ő a sógornőjétől (Csorvás) kapta. Némiképp változtattunk rajta, de aki nagyon édesszájú, az készítheti az eredeti arányokkal, zárójelben megadtam. Ne kérdezzétek, miért az a neve, ami! Nem tudom. A sütit viszont imádom, és nem mellékes szempont, hogy lisztérzékenyként is ehetem továbbra is.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A krémhez

A tetejére

ajánlat

Sok dió kell bele, így nálunk ünnepi(bb) süti. Nem nehéz elkészíteni, csak leírni tartott sokáig :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta száraz hozzávalóit (dió, morzsa, sütőpor és szódabikarbóna) összekeverjük.
  2. Az egész tojásokat jól kikeverjük a cukorral.
  3. A cukros tojást a diós keverékhez öntjük, és fakanállal összekeverjük a tésztát.
  4. A tepsit jól kivajazzuk, finoman kilisztezzük, majd a tésztát kanalanként a tepsibe tesszük, szétosztjuk és vizes kézzel elsimítjuk a masszát (kanalanként szétosztva egyszerűbb elsimítani, mint középről, egy kupacról, úgy hogy mindenhová jusson).
  5. A sütőt előmelegítjük, és készre sütjük. (Onnan tudjuk, hogy megsült, hogy pirosas lesz a teteje, a széle, és nagyon finom cukros dióillat lengi be a konyhát. Könnyű kiszárítani a tésztát, így figyeljünk rá!)
  6. A megsült tésztát a tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni.
  7. A krémhez kimérjük a tejet, hozzáadjuk a tojássárgáját és a vaníliás pudingporral simára keverjük, megfőzzük (mielőtt kész lenne, a krém összeugrik, kicsit rántottás lesz, de ijedelemre semmi ok - a tűzről lehúzva simára keverhető).
  8. A krémet kihűtjük, majd a margarint a cukorral kikeverjük. A cukros vajhoz kanalanként adjuk a pudingos masszát.
  9. A kihűlt tésztát tetszőlegesen felvágjuk, óvatosan széles pengéjű késsel kiemeljük a tepsiből, és tálcára tesszük.
  10. A kész krémet csillagcsöves nyomózsákba tesszük, és a tésztára nyomjuk. (Az eredeti recept szerint a sütiszeleteket teljesen bevonjuk csokival. Nekem így már nagyon tömény, ezért csak megcsorgatni szoktam.)
  11. A kész sütit jól behűtjük.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 27x37 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 17 854
elküldve: 2
receptkönyvben: 379
elkészítve: 7/8
Facebookon megjelent: -

szakács

nyihaj

Mióta szakács: 2011.07.20.
120 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

diós-krémes sütemény, vaníliapudingos diós, gluténmentes diós süti

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

iduci
iduci Sun, 2020-05-17 17:55

Ezzel az adaggal el se kezdjétek. Ez nekem egyedül kevés. A családnak kell még egy.

credit
credit Wed, 2011-09-14 21:15

Én is ismerem ezt a sütit annyi külömbséggel, hogy a tésztát nem egyben kell megsütni. Banán alakúra kell formázni és úgy sütni egyenként.Innen a banán elnevezés. Üdv. Edit

nyihaj
nyihaj / nyihaj Thu, 2011-09-15 07:34

Szia Edit!

Köszi az információt! Ennek ismeretében már érthető a neve :) Én még sehol máshol nem találkoztam ezzel a sütivel, csak a tesóm sógornőjénél. Persze gyanítottam, ennyire nem ismeretlen :)
Az viszont tény, h. nagyon finom! Nekem mindenképp :)
Köszi, Hajni

1380
dió 30 dkg
zsemlemorzsa 3 ek
sütőpor 1 kk
szódabikarbóna 1 kk
cukor 10 dkg
tojás 3 db
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
tojássárgája 3 db
tej 3 dl
vaníliás pudingpor 1 tasak
porcukor 10 dkg
margarin 15 dkg
étcsokoládé 10 dkg
napraforgó olaj 2 ek