r
Nosalty Logó

Diós-szilvás süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Petra
Diós-szilvás süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 421 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 3365 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 220 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    26.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    162 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    396.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    191 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.7 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    104.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    158 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    142 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    178 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    247 micro
Összesen 421 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    75.2 g

Zsír

  • Összesen
    209.4 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    80 g
  • Koleszterin
    1295 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3170.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    132 mg
  • Kálcium
    545 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    344 mg
  • Foszfor
    1530 mg
  • Nátrium
    588 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    325.6 g
  • Cukor
    221 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    834.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1262 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    346 micro
  • Kolin:
    954 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1136 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1427 micro
  • β-crypt
    259 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1974 micro
Összesen 3365 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    206.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.2 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    93 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 220 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A puha vajat a cukorral robotgéppel habosra keverjük. Egyesével beledoglozzuk a tojássárgákat. Hozzáadjuk a reszelt citromhéjat.
  2. A lisztet elvegyítjük a dióval, a fahéjjal és a sütőporral. Hozzákeverjük a vajas masszához.
  3. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük és óvatosan a tésztához forgatjuk.
  4. Kivajaztott-lisztezett (kb. fél gáztepsinyi méretű) tepsibe simítjuk a masszát.
  5. A félszilvákat a fahéjas cukorba forgatjuk és egyenletesen a tészta tetejére rakosgatjuk. Rászórjuk a diót.
  6. Légkeverésen 180 fokra előmelegített sütőben 50-60 perc alatt megsütjük. Tűpróba!
  • Sütés ideje: 55 perc
  • Receptkönyvben: 822
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 88520
  • Feltöltés dátuma: 2009. szeptember 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Őszköszöntő süti. Minél többféle szilvából készítjük, annál finomabb.

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...