Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diós-szilvás süti

Diós-szilvás süti
Diós-szilvás süti
75 perc / előkészület: 20 perc sütés: 55 perc
receptkönyvben hozzászólások (24)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Őszköszöntő süti. Minél többféle szilvából készítjük, annál finomabb.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A puha vajat a cukorral robotgéppel habosra keverjük. Egyesével beledoglozzuk a tojássárgákat. Hozzáadjuk a reszelt citromhéjat.
  2. A lisztet elvegyítjük a dióval, a fahéjjal és a sütőporral. Hozzákeverjük a vajas masszához.
  3. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük és óvatosan a tésztához forgatjuk.
  4. Kivajaztott-lisztezett (kb. fél gáztepsinyi méretű) tepsibe simítjuk a masszát.
  5. A félszilvákat a fahéjas cukorba forgatjuk és egyenletesen a tészta tetejére rakosgatjuk. Rászórjuk a diót.
  6. Légkeverésen 180 fokra előmelegített sütőben 50-60 perc alatt megsütjük. Tűpróba!

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 35
össznézettség: 49 931
elküldve: 18
receptkönyvben: 862
elkészítve: 42/49
Facebookon megjelent: 3

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, uzsonna
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

diós-szilvás sütemény, szilvás süti dióval, szilvás sütemény dióval

Hozzászólások (24)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Anni-panni
Anni-panni Sun, 2018-09-09 14:08

A végén nem forgattam meg fahéjas cukorban, hogy ne legyen nagyon édes, de ezt leszámítva mindent a recept szerint csináltam, és nagyon finom lett!

antalregina84
antalregina84 Sun, 2015-09-06 12:49

Nagyon finom, ez lesz a holnapi névnapi süti. Valami tipp, hogy a szilva ne süllyedjen le az aljára??

engertandrea
E.Andrea / engertandrea Tue, 2015-08-25 12:41

Ez a süti valami eszméletlen finom lett! Nagyon köszönöm, hatalmas sikere volt, aki kóstolta, csak recepttel távozott. :)

sonce85
Sonce / sonce85 Thu, 2015-04-23 05:56

Kedves Petra!!megsütöttem én is...és mint mindig most sem kellett csalódnom a receptedben.Nagyon finom lett!!!Bàr én szilva helyett meggyet raktam bele,és teljes kiörlésű lisztet+nàdcukrot,de egyaltàlan nem rontottàk el ezek az alapanyagok....igy legalàbb büntudat nélkül este is ehettük

fulopandrea
fulopandrea Tue, 2014-07-29 19:53

Nem volt szilva itthon ezert almat tettem ra , darabokra vagva. Liszt helyett zabpehely kerult bele, daralt. Nagyon finom suti lett! Koszi a receptet.

sgbridge
sgbridge Sat, 2012-02-04 00:20

Én csak most csináltam meg, kis változtatássalí- szilva helyett (mivel nincs most) meggybefőttel, és kicsi több dió - kevesebb liszt. Nadon jó!! :) Köszönöm a receptet.

Aikaterina
Aikaterina Tue, 2011-08-30 22:09

A recept kifogástalan, a végeredménnyel csak egy pici baj van... gyorsan fogy. ;-) Kétszer is megsütöttem néhány nap eltéréssel, de panasz egyszer sem volt rá, sőt!

petra
Petra / petra Wed, 2010-08-25 20:48

nem, mert van a 10 dkg liszt mellett, 10 dkg darált dió is! kvázi olyan, mintha 20 dkg liszttel készülne

ildi71
Ildi71 / ildi71 Fri, 2010-08-20 09:31

Ma megsütötterm a sütit, de nekem kb. fele ilyen magas lett és a szilvától átázott a tésztája. A 10 dkg liszt nem kevés a 6 tojáshoz?

421
szilva 70 dkg
vaj 10 dkg
finomliszt 10 dkg
dió 10 dkg
cukor 10 dkg
tojás 6 db
citromhéj 1 citromból nyert
fahéj 1 kk
sütőpor 1 tk
cukor 5 dkg
fahéj 1 kk
dió 5 dkg