r
Nosalty Logó

Hokkaido-s csíkos kenyér

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Bettymami
Hokkaido-s csíkos kenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
kenyérsütő
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Fehér tészta

Sárga tészta

Összesen 407 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Fehér tészta

Sárga tészta

Összesen 2444 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Fehér tészta

Sárga tészta

Összesen 206 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1200.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    980 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    87.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 407 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    66.2 g

Zsír

  • Összesen
    15.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7204.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    208 mg
  • Kálcium
    144 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    171 mg
  • Foszfor
    781 mg
  • Nátrium
    5879 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    501.2 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    522.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    413 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    91 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    112 micro
Összesen 2444 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    1.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    609 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    497 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 206 kcal

Hozzávalók

Fehér tészta

Sárga tészta

Elkészítés

Fehér tészta

  1. Először a tököt készítjük el: Egy kisebb darab Hokkaido bőven elég (még talán sok is). Megszabadítjuk a héjától, ami nem éppenegy leányálom... (Én először levágtam a "kalapját", aztán felnégyeltem és úgy hámoztam, majd csíkoztam kb. 1 cm szélesre, végül kockáztam kb. 1 cm-esdarabokra.) Kevés vajon kb. 15 percig pároljuk, sóval, borssal fűszerezzük, majd1 dl vízzel felöntjük, és lassú tűzön további 10-15 perc alatt puhára pároljuk. Végül botmixerrel pürésítjük, és félretesszük kihűlni.
  2. Ha kihűlt a tökpüré, kimérünk belőle 200 g-ot, és a többi hozzávalóval együtt tésztát dagasztunk. Természetesen lehet kézzel is, robotgéppel is vagy kenyérsütőgéppel is. Vékonyan meglisztezve, letakarva hagyjuk pihenni kb. 45 percet, ill. amíg kb. a duplájára kel. Ekkor átgyúrjuk egyszer, és ismét hagyjuk kb. 30 percet pihenni.
  3. Ugyanígykészítünk egy fehér kenyértésztát is, természetesen a tök nélkül.
  4. Lisztezett felületen mindkettőt kb. 0,5-1 cm vastagra, és nagyjából hasonló nagyságúra kinyújtjuk.
  5. A fehér lapraóvatosan ráemeljük, ráillesztjük a sárga lapot (lehet fordítva is, ha úgy szimpatikusabb), majda szélesebb oldalánál föltekerjük, mint a piskótatekercset, a végeit kissé alányomjuk.
  6. Mindjárt egy sütőpapírral bélelt jénaiba rakjuk, és a tetejét rátéve pihentetjük, amíg a sütő bemelegszik 200 fokosra. Jénai hiányában sütőpapíros tepsibe vagy kenyérsütő formába rakjuk, és konyharuhával letakarva pihentetjük. Ha tepsin vagy olyan formában sütjük, aminek nincs teteje, tegyünk a sütő aljába egy edénybe vizet, hogy gőzös sütőben tudjon sülni a kenyér.
  7. A sütés előtt jól bespricceljük akenyeret és a jénai tetejét hideg vízzel, majdkb. 1 óra alatt megsütjük.
  8. A végénízlés szerint lehetmég 10 percet bent hagyni a jénai teteje nélkül, hogy ropogósodjon a héja.
  9. Végül rácsra rakvahagyjuk kihűlni
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2497
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 29.

Receptkategóriák

Hokkaido-s csíkos kenyér
Bettymami 24 recept

Tulajdonképpen ez egy sima fehér kenyér, kicsit besárgítva...:) Igazából szinte ki sem lehet érezni a tököt, csak egy kicsit másképp néz ki, mint a megszokott sima kenyerek. Elvégre nem csak az édes tésztákat lehet variálni...:)

Hozzávalók

Fehér tészta

Sárga tészta

Címlapról ajánljuk

További cikkek