Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Főtt marhamell tormaszósszal

Főtt marhamell tormaszósszal
Főtt marhamell tormaszósszal
140 perc / előkészület: 20 perc főzés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hagyományos, egyszerű étel, de főtt burgonyával még mindig nagyon finom.

hozzávalók / 10 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy fazékba öntsük bele a hideg alaplevünket és helyezzük bele a megmosott marhahúst. Alacsony hőmérsékleten kezdjük el főzni. A forráspont elérésekor habozzuk le, és kb. 1 óra főzés után dobjuk mellé  a petrezselymet és a répát.  
  2. Közben fűszerezzük sóval, borssal és főzzük puhára, de még szeletelhetőre. Ha hétvégén készítjük, feltehetjük húslevesként, főzzünk hozzá tésztát és már meg is van a vasárnapi ebéd!
  3. Egy kb. 2 l-es forralóba dobjuk bele a vajunk felét, és az apró kockára vágott hagymát. A húsunk alaplevéből öntsünk bele kb. 1 l-t, és kezdjük el forralni. Dobjuk bele a reszelt tormát, ha kell fűszerezzük sóval, borssal és tegyünk bele kevés cukrot.
  4. 10-15 perc forralás után öntsük bele a fehérbort és a tejszínt. További pár perc forralás után kavarjuk el a keményítőt kevés hidegvízzel, és sűrítsük be vele mártás sűrűségűre. Ízesítsük még ízlés szerint kevés ecettel, és dúsítsuk a maradék vajjal.
  5. Tálaláskor szeleteljük fel a főtt marhát, öntözzük meg gazdagon a forró mártással, majd reszelt főtt zöldségekkel díszítsük! Jó étvágyat!
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 448
elküldve: 2
receptkönyvben: 29
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Barny

Mióta szakács: 2013.01.19.
35 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: szósz
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 10 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

Főtt marhamell tormaszósszal és leveszöldséggel, főtt marhahús, főtt hús tormamártással

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

viola01
Hagymafaló / viola01 Sun, 2013-02-03 11:32

ne haragudj, hogy kotnyeleskedek, de azt a részt marhaszegynek hívják. viszont a recepted nagyon tetszik, biztosan meglepem a páromat vele valamelyik nap :)

barna39
Barny / barna39 Sun, 2013-02-03 21:37

Itt haragnak helye nincs ! Igen ez tényleg a marhaszegy. Konyhanyelven és régebbi receptekben gyakran használják a mell kifejezést. De észrevételed helyes ! Szia és üdv:Barnabás

viola01
Hagymafaló / viola01 Thu, 2015-02-12 02:35

Sajnos csak most karácsonykor került sor rá, hogy elkészítsem, de nagy sikere volt! Köszi a receptet!

Torma
Torma / Torma Sat, 2013-02-02 23:22

Hát ehhez nekem nem kell jó étvágyat kivánni Barnabás...csupa sok finomság...igényes, szép a fotód is, mint mindig! Kellemes hétvégét, Torma :)

487
marhahús 2 kg
zöldség alaplé 5 l
sárgarépa 300 g
fehérrépa 200 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
cukor 1 teáskanál
vaj 100 g
fehérbor 100 ml
torma 40 g
ecet 50 ml
vöröshagyma 100 g
főzőtejszín 300 ml
burgonyakeményítő 3 evőkanál