r
Nosalty Logó

Spárga bazsalikomos spárgamártással

Glaser
Spárga bazsalikomos spárgamártással
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

294
Kalória
6.2g
Fehérje
13.4g
Szénhidrát
26.4g
Zsír
260.3g
Víz
68.8g
Koleszterin
5.4g
Élelmi rost
7.5g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 294 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 589 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 71 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    26.4 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1664.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    1366 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    13.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    260.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    352 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    166 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    141 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    215 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    1622 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2589 micro
Összesen 294 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    52.8 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    138 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3329.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    189 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    289 mg
  • Nátrium
    2731 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    26.8 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    520.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    703 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    333 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    283 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    429 micro
  • α-karotin
    44 micro
  • β-karotin
    3244 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5178 micro
Összesen 589 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    399.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    35 mg
  • Nátrium
    328 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    62.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    389 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    621 micro
Összesen 71 kcal

Elkészítés

  1. A spárgát megmossuk, megtisztítjuk. A hulladékot kb. 1,5 l vízben 30 percig főzzük, a levet egy lábasba szűrjük.
  2. A levet felfőzzük, hozzáadjuk a vajat. Sóval, borssal, cukorral és a citromlével ízesítjük.
  3. A spárgák végéből levágunk kb. 3-4-cm-nyit. A spárga rudakat és a darabokat a fövő lébe tesszük, és közepes hőmérsékleten kb. 15-20 percig főzzük. A rudakat kivesszük és melegen tartjuk.
  4. A spárga darabokat kihalásszuk a léből, egy edénybe tesszük, hozzáadjuk a megmosott bazsalikomleveleket, és egy kicsit a főző léből. Botmixerrel pürésítjük. Ha túl sűrű, még egy kis lével hígítjuk, hozzáadjuk a vajat, és botmixerrel még egyszer eldolgozzuk. Sóval, borssal, citromlével ízesítjük.
  5. A spárgát tányérra helyezzük, és a mártással leöntve tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 50 p

A mártáshoz a vajat helyettesíthetjük creme fraiche-vel vagy tejszínnel, a bazsalikomot pedig friss tárkonnyal.  Én most szűzpecsenyével tálaltam, de tálalhatjuk panírozott szelettel vagy vékonyra szelt füstölt sonkával, és héjában főtt újburgonyával.

További receptek

Tojásmentes majonéz

Nem is gondolnánk, hogy hány embernek okoz problémát a tojás az ételek összetevői között, főleg ha még nyersen is kerül bele. E nélkül hosszabb ideig eltartható a házi készítésű ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Top Receptek