r
Nosalty Logó

Spárga bazsalikomos spárgamártással

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Spárga bazsalikomos spárgamártással
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 294 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 589 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 71 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    26.4 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1664.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    1366 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    260.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    352 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    166 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    141 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    215 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    1622 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2589 micro
Összesen 294 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    52.8 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    138 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3329.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    189 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    289 mg
  • Nátrium
    2731 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.8 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    520.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    703 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    333 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    283 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    429 micro
  • α-karotin
    44 micro
  • β-karotin
    3244 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5178 micro
Összesen 589 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    399.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    35 mg
  • Nátrium
    328 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    389 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    621 micro
Összesen 71 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A spárgát megmossuk, megtisztítjuk. A hulladékot kb. 1,5 l vízben 30 percig főzzük, a levet egy lábasba szűrjük.
  2. A levet felfőzzük, hozzáadjuk a vajat. Sóval, borssal, cukorral és a citromlével ízesítjük.
  3. A spárgák végéből levágunk kb. 3-4-cm-nyit. A spárga rudakat és a darabokat a fövő lébe tesszük, és közepes hőmérsékleten kb. 15-20 percig főzzük. A rudakat kivesszük és melegen tartjuk.
  4. A spárga darabokat kihalásszuk a léből, egy edénybe tesszük, hozzáadjuk a megmosott bazsalikomleveleket, és egy kicsit a főző léből. Botmixerrel pürésítjük. Ha túl sűrű, még egy kis lével hígítjuk, hozzáadjuk a vajat, és botmixerrel még egyszer eldolgozzuk. Sóval, borssal, citromlével ízesítjük.
  5. A spárgát tányérra helyezzük, és a mártással leöntve tálaljuk.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 54
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 13937
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A mártáshoz a vajat helyettesíthetjük creme fraiche-vel vagy tejszínnel, a bazsalikomot pedig friss tárkonnyal.  Én most szűzpecsenyével tálaltam, de tálalhatjuk panírozott szelettel vagy vékonyra szelt füstölt sonkával, és héjában főtt újburgonyával.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!