r
Nosalty Logó

Forralt boros körtekenyér

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lakos Benedek
Forralt boros körtekenyér
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A körtekenyérhez

Összesen 510 kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A körtekenyérhez

Összesen 4065 kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A körtekenyérhez

Összesen 165 kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    16.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    377.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    150 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.2 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    171.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    120 micro
Összesen 510 kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.1 g

Zsír

  • Összesen
    130.3 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    623 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3018.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    115 mg
  • Kálcium
    769 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    529 mg
  • Foszfor
    1200 mg
  • Nátrium
    367 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    569.7 g
  • Cukor
    333 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

VÍZ

  • Összesen
    1374.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    950 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    83 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    200 micro
  • Kolin:
    428 mg
  • Retinol - A vitamin:
    917 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    338 micro
  • β-crypt
    131 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    962 micro
Összesen 4065 kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    121.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 165 kcal

Hozzávalók

A körtekenyérhez

Elkészítés

A körtekenyérhez

  1. A bort, mézet, szeletelt narancsot, fahéjat és szegfűszeget egy fazékba tesszük, majd felforraljuk. A körtéket megmossuk, a magházukat egy kis késsel alulról kivájjuk, majd meghámozzuk őket.
  2. A megtisztított körtéket a lobogó forralt borba helyezzük, majd alacsony lángon, fedő alatt 20 percig posírozzuk, a főzés felénél megfordítjuk őket. Amikor megpuhultak, kivesszük őket, és hagyjuk egy kicsit hűlni.
  3. Egy tálban összekeverjük a lisztet, szódabikarbónát, kakaóport és sót. Egy másik tálban elkeverjük a tejet a tejföllel. Egy harmadik, nagyobb tálban elkezdjük kézi mixerrel habosítani a cukrot a vajjal és narancshéjjal. Amikor már világos színű és habos, egyenként hozzáadjuk a tojásokat, és alaposan elkeverjük.
  4. A tojásos-cukros-vajas alaphoz felváltva hozzáadjuk a lisztes és tejes keverékeket: először a száraz keverék harmadát szitáljuk bele, majd jöhet a nedves keverék fele. Addig folytatjuk a hozzáadást, amíg el nem fogynak a keverékeink.
  5. A sütőnket előmelegítjük 180 fokra, egy kenyérformát pedig kivajazunk, majd sütőpapírral kibélelünk (csak a hosszabb oldalát fedje a papír, hogy könnyen ki tudjuk majd emelni a süteményt). Az étcsokoládét felaprítjuk, majd megtöltjük vele a posírozott körték lyukait.
  6. A sütőforma aljára kanalazunk egy réteg masszát, majd belehelyezzük a körtéket egy sorban (hagyjunk köztük némi helyet). Belekanalazzuk a maradék masszát is, hogy egységesen elfedje a körték egy részét.
  7. Betesszük a sütőbe, és nagyjából 40 percig sütjük. Mielőtt kivennénk, végezzünk tűpróbát, de figyeljünk arra, hogy a körték közepében olvadt csokoládé van, ez ne tévesszen meg minket. Mivel a gyümölcs nedves, körülötte lassabban sülhet a massza.
  8. A kész süteményt rácsra tesszük hűlni, majd még langyosan meghintjük porcukorral, és szeletelve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 55
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2424
  • Feltöltés dátuma: 2022. november 24.

Receptkategóriák

Forralt boros körtekenyér
Lakos Benedek 263 recept

Vannak olyan sütemények, amelyek egy falatban képesek megidézni egy teljes időszak hangulatát, és úgy érzem, hogy ez a lent olvasható recept is így sikerült. A tél hidege ellen dolgozó melengető aromák mind egy helyre gyűltek, és ember legyen a talpán, aki képes nekik ellenállni.

Hozzávalók

A körtekenyérhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek