r
Nosalty Logó

Csokoládés-mascarponés sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Csokoládés-mascarponés sütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 33% Zsír

A tésztához:

A csokoládémázhoz:

Összesen 485 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 33% Zsír

A tésztához:

A csokoládémázhoz:

Összesen 1937 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 33% Zsír

A tésztához:

A csokoládémázhoz:

Összesen 391 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    34.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    300.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.9 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 485 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    31.2 g

Zsír

  • Összesen
    137.1 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    459 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1203.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    168 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    238 mg
  • Foszfor
    547 mg
  • Nátrium
    187 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    143.6 g
  • Cukor
    108 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    100.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    413 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    86 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    296 mg
  • Retinol - A vitamin:
    405 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    537 micro
Összesen 1937 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    27.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    243.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 391 Kcal

Hozzávalók

A tésztához:

A csokoládémázhoz:

Elkészítés

A tésztához:

  1. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. Egy 20x13x5 cm-es tepsit sütőpírral kibélelünk.
  2. A csokoládét durvára vágjuk, egy edénybe tesszük, hozzáadjuk a tejszínt, és alacsony hőmérsékleten felolvasztjuk.
  3. A folyékony csokoládéhoz adjuk a mascarponét és a porcukrot, simára keverjük. A tojásokat egyenként hozzádolgozzuk, majd a lisztet óvatosan hozzákeverjük.
  4. A tésztát az előkészített tepsibe öntjük, elsimítjuk. Betoljuk a sütőbe, és kb. 22-25 perc alatt megsütjük.
  5. A mázhoz a csokoládét apróra vágjuk, egy edénybe tesszük, hozzáadjuk a vajat, és alacsony hőmérsékleten felolvasztjuk, majd simára keverjük.
  6. A süteményt kivesszük a sütőből, ráöntjük a mázat, elsimítjuk, és a tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x13x5
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 152
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 10001
  • Feltöltés dátuma: 2017. november 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy nagyon egyszerű, nagyon finom, nagyon csokoládés sütemény. Nagyobb adaghoz duplázzuk meg a hozzávalókat, és süssük egy 23x23 cm-es tepsiben vagy tűzállótálban.

Hozzávalók

A tésztához:

A csokoládémázhoz:

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek