Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Frittata szendvics ramenkától

Frittata szendvics ramenkától
Frittata szendvics ramenkától
25 perc / előkészület: 5 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Változatlanul az interneten talált videók, amik a leginkább felvillanyoznak. A kedvenc főétkezésem pedig a reggeli, így ezt variálom a leginkább. Nagyon egyszerű, ugyan tovább tart, mint megkenni egy vajas kenyeret, de nem kérdés, hogy megéri-e, ha épp lazára fogjuk a napkezdést. 

hozzávalók / 4 adag

Frittata

Salsa

Szendvics

ajánlat

Bármilyen zöldséggel, sonkával, kolbásszal, sajtokkal turbózhatjuk kedvünk szerint.

Szólj hozzá!

elkészítés

Frittata

  1. A hagymát és a spenótot (én bébispenótot használtam) vajon megpirítjuk. A felvert, sózott, borsozott tojásokat pedig ráöntjük. Ahogy a hozzávalóknál is írtam, nagyban függ a tojás mennyisége a serpenyő méretétől. Az a lényeg, hogy befedje az alját, felesleges már nyers állapotában vastagnak lennie (max 1 centi legyen), mivel még sülni fog, és emiatt megemelkedik.
  2. Nem keverjük fel. Egyenletesen elfolyik a nyers tojás, és kis lángon hagyjuk, hadd süljön az alja.
  3. Dobunk rá pár szelet sonkát, reszelünk rá sajtot, és megszórjuk félbevágott koktélparadicsomokkal. Közben a sütőt előmelegítjük.
  4. Akkor tesszük a sütőbe, amikor már a serpenyő oldalától el tudjuk választani a sült tojást. Ebben az állapotában még csak az aljához és oldalához ért mennyiség fog megszilárdulni, a közepe teljesen nyers kell, hogy legyen.
  5. Menjen a sütőbe 150 fokon, nagyjából 15-20 percre.

Salsa

  1. A legprimitívebb salsa, ami csak a kenyérfélénk megkenését szolgálja. El is hagyható.
  2. Paradicsomot, fokhagymát, sót és borsot belerakunk egy aprítóba, és összemixeljük.

Szendvics

  1. Ha minden rendben ment, egy kis segítséggel a frittatánk kicsúsztatható a serpenyőből, és mint egy kis tojásos torta lesz előttünk.
  2. Én ciabattát kentem meg a salsánkkal, beletettem egy szeletet a tortából, dobtam rá egy kis madársalátát, és már ettem is. (Bármilyen kenyérféle megteszi, ha egyáltalán szendvicsként szeretnétek fogyasztani, mert magában is elég kiadós).
  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 778
elküldve: 2
receptkönyvben: 63
elkészítve: -
Facebookon megjelent: 2

szakács

ramenka

Mióta szakács: 2016.05.16.
2 recept

receptjellemzők

alkalom: húsvét
mikor: reggeli, vacsora
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
konyha: olasz
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

tojáslepény, tojásos szendvics, olaszos omlett

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

478
vaj 1 ek
vöröshagyma 1 nagy db
spenót 5 dkg
tojás 6 db
sonka 10 dkg
sajt 15 dkg
koktélparadicsom 5 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
paradicsom 2 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
zsemle 4 db
madársaláta 5 dkg