Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Trouchia

Trouchia
Trouchia
25 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy francia lány lakott nálam pár napig két évvel ezelőtt - tőle kaptam ezt a receptet. Olyan, mint a tortilla, csak mángolddal és mazsolával. Bővebb sztori itt.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A mángoldot megmossuk, megszárítjuk, kivágjuk a középső, vastag erét, és összetépkedjük vagy felvágjuk, ahogy jobban esik. :)
  2. Egy evőkanál olívaolajat felmelegítünk egy serpenyőben, és rátesszük a mángoldot. Takarék lángon addig főzzük, amíg össze nem esik (kb. 10 perc). Kivesszük a serpenyőből, a serpenyőt tisztára töröljük.
  3. Amíg a mángold párolódott, a tojásokat felvertük, sóztuk, borsoztuk, belereszeltük a parmezánt (2-3 evőkanálnyit kihagytunk).
  4. A tojásos masszába keverjük a mángoldot és az összeaprított petrezselymet, plusz a mazsolát.
  5. Újabb 1 kanál olajat melegítünk, beleöntjük a masszát, és szépen kevergetjük, hogy mindenhol egyformán legyen benne a mángoldból. Csak addig keverjük, amíg el nem kezd szilárdulni!
  6. Takarék lángon sütjük kb. 5 percig. Ha már alá tudunk nyúlni fakanállal, anélkül, hogy levet találnánk, ideje megfordítani.
  7. A serpenyőre teszünk egy tányért, egyetlen mozdulattal megfordítjuk a félig kész masszát. Teszünk még egy kanál olajat a serpenyőbe, és ha meleg, visszacsúsztatjuk az omlettet. A tetejére sajtot reszelünk, és még kb. 3-4 percig sütjük, hogy teljesen átsüljön.
  8. Tálalhatjuk azonnal, torta szerűen szeletelve vagy megvárhatjuk, míg kihűl, akkor kockázhatjuk fel.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 27 587
elküldve: 4
receptkönyvben: 384
elkészítve: 20/20
Facebookon megjelent: -

szakács

Dacota

Mióta szakács: 2009.11.28.
532 recept

receptjellemzők

konyha: francia
mikor: mindig, reggeli
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
fogyókúra: paleolit fogyókúra

egyéb elnevezések

omlett, mángoldos omlett

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

papirpuma
papirpuma / papirpuma Sat, 2015-06-13 14:06

Nagyon fincsi! Én csaltam kicsit, mert nem volt parmezánom, így krémsajt került íznek és 2 ek tökmag liszt sűrítőnek bele. Köretként is szuper!

Nemes Nóra
Dacota / Nemes Nóra Fri, 2014-06-20 17:51

Kedves Audreyatic,

Örülök, hogy ízlett! Biztos vagyok benne, hogy spenóttal is nagyon jó. Van olyan verzió is, ahol olíva kerül a mazsola helyére, legközelebb, ha gondolod. :)

Szép napot!
Üdv,
Nóra

audreyatic
Adrie_ / audreyatic Fri, 2014-06-20 09:01

Szia Dacota! Nagyon köszönöm a receptet, már el is készítettem - igaz, blansírozott spenóttal. A végeredmény igazán remek lett, nagyon érdekes benne a sok zöld hozzávaló mellett a mazsola íze. Azt hiszem, valahogy így kezdődik egy jó nap. :-) Üdv.: audreyatic

273
mángold 500 g
tojás 7 db
petrezselyem 0.5 csokor
parmezán sajt 6 dkg
mazsola 1 marék
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 3 ek