Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Omlett mangalica füstölt sonkával

Omlett mangalica füstölt sonkával
Omlett mangalica füstölt sonkával
135 perc / előkészület: 10 perc főzés: 120 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Újra felfedezték az ősi zsírsertést! A mangalica minden része igen zsíros, de a napraforgó olaj régen még nem volt elterjedve. Zsírral főztek az akkori háziasszonyok. Vidéken, ahol sertést tartanak, mai napig is használják a zsírját sütéshez, főzéshez.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Javaslom! Mivel zsíros, a gyomornak jobb az emésztése savanyúsággal, paradicsommal.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A füstölt nyers sonkát egyben megfőzzük. Amikor kihűl, felszeleteljük. (Előző nap szoktam este megfőzni.)
  2. A serpenyőben a szeleteket megsütjük mindkét oldalán. A felesleges zsiradékot leöntjük, kicsit hagyunk a tojás sütéshez. Ráöntjük a felvert, sózott tojásokat ízlés szerint. Megsütjük omlettnek. A tetejét pirospaprikával meghintjük.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 423
elküldve: 0
receptkönyvben: 5
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Tésztásfül

Mióta szakács: 2013.10.24.
111 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
költség egy főre: olcsó receptek
mikor: reggeli
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

egyéb elnevezések

omlett, ham and eggs, paraszt reggeli

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

344
mangalica sonka 30 dkg
tojás 6 db
0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint