Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Omlett-tekercsek

Omlett-tekercsek
Omlett-tekercsek
20 perc / előkészület: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ismerkedéseim a japán konyhával... amennyire irtóztam tőle, annyira megszerettem :)

Négyszögletű serpenyő hiányában nagy palacsintasütőben szoktam készíteni.

tamago sushiként is továbbvihető :)

193 kcal/806 kJ

10 g fehérje, 16 g zsír, 3 g szénhidrát

köszi, Japán ételek! :)

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy tálban óvatosan összekeverjük a tojásokat, de nem verjük fel. A főzőkanál nyelével 3-4 mozdulattal átkeverjük a tojásfehérjét. Ezután belekeverjük a fűszereket.
  2. Egy négyszögletes serpenyőt felmelegítünk, majd a felületét áttöröljük olajba mártott papírral. Csökkentjük alatta a hőmérsékletet, majd a tojásmassza egyharmadát a serpenyőbe töltjük.
  3. Amikor a massza már félig megduzzadt, fakanállal megakadályozzuk, hogy a serpenyő széléhez tapadjon. Ezután felülről indulva behajtjuk az omlettet, és beolajozzuk a serpenyő szabadon maradt részét.
  4. Ekkor az omlettet alulról is behajtjuk, a serpenyő alsó széléhez húzzuk, és a felszabadult részt szintén beolajozzuk. A maradék tojásmassza felét a serpenyőbe öntjük. A már elkészült tojástekercset az újabb adag, félig megsült tojásmassza közepébe emeljük, és felülről indulva összehajtjuk.
  5. A megmaradt tojásmasszával ugyanígy járunk el. A létrejött tojástekercset azonnal bambuszgyékénybe tekerjük, és az ujjainkkal három részre osztjuk. 10 percig pihentetjük, majd tálalás előtt felszeleteljük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 1 446
elküldve: 0
receptkönyvben: 21
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Marjorie

Mióta szakács: 2014.02.01.
20 recept

receptjellemzők

konyha: japán
mikor: mindig
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
maradék ételből: maradék tojásból
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
fogás: meleg előétel

egyéb elnevezések

tamagoyaki

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

229
tojás 5 db
cukor 2.5 ek
mirin 7 ml
szójaszósz 1 teáskanál
1 csipet
napraforgó olaj 1 csepp