r
Nosalty Logó

Fordított fahéjas-pudingos almás

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Fordított fahéjas-pudingos almás
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 808 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 3231 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 105 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    23.9 g

Zsír

  • Összesen
    21 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1726.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    582 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    558 mg
  • Nátrium
    505 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    127.5 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    310.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    163 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    297 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    571 micro
Összesen 808 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    95.6 g

Zsír

  • Összesen
    84 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    1440 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6907.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    168 mg
  • Kálcium
    2329 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    138 mg
  • Foszfor
    2233 mg
  • Nátrium
    2020 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    510 g
  • Cukor
    284 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    1243 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    652 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    249 micro
  • Kolin:
    1189 mg
  • Retinol - A vitamin:
    620 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    292 micro
  • β-crypt
    154 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2285 micro
Összesen 3231 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    227.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 105 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Az almákat meghámozzuk, és vékony szeletekre szeljük.
  2. Az almaszeleteket sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, cukorral fahéjjal megszórjuk.
  3. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéket kemény habbá verjük.
  4. A tojásssárgákat a cukorral, az olajjal és a sütőporral simára keverjük, majd a liszttel együtt az előzőleg felvert tojásfehérjékhez adjuk, és csomómentesre keverjük.
  5. A masszát az almaszeletekre öntjük, előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
  6. A pudingporból, a tejből és a vaníliás cukorból pudingot készítünk, ízlés szerint édesítjük, majd a megfordított piskótára kenjük.
  7. 1-2 órára hűtőbe rakjuk, szelteteljük, jóízűen megesszük... :)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 113
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 19452
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 15.

Ajánló

Egyszerű, gyors, olcsó és nagyon finom! :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyors, könnyű almás süti.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek