r
Nosalty Logó

Almás krémes Gabys konyhájából

Gabys
Almás krémes Gabys konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

piskóta

vaníliakrém

almás töltelék

633
Kalória
19.8g
Fehérje
109.6g
Szénhidrát
11.8g
Zsír
68.7g
Víz
300.1g
Koleszterin
2.3g
Élelmi rost
78.1g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 6% Zsír

piskóta

vaníliakrém

almás töltelék

Összesen 633 kcal
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 6% Zsír

piskóta

vaníliakrém

almás töltelék

Összesen 3800 kcal
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 6% Zsír

piskóta

vaníliakrém

almás töltelék

Összesen 168 kcal
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    300 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    750.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    246 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    226 mg
  • Nátrium
    200 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    109.6 g
  • Cukor
    78 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    68.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    129 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    66 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    241 mg
  • Retinol - A vitamin:
    129 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    415 micro
Összesen 633 kcal
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    118.5 g

Zsír

  • Összesen
    71 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1800 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4500.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    232 mg
  • Kálcium
    1476 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    209 mg
  • Foszfor
    1355 mg
  • Nátrium
    1201 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    657.4 g
  • Cukor
    468 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    412.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    775 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    397 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    294 micro
  • Kolin:
    1449 mg
  • Retinol - A vitamin:
    774 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    45 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2487 micro
Összesen 3800 kcal
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    200.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    29.3 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    18.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 168 kcal

Elkészítés

piskóta

  1. Az almákat megmossuk, megpucoljuk, félbevágjuk, a magházukat kivágjuk. Vékony szeletekre vágjuk
  2. Teflon edénybe rakjuk, megszórjuk a porcukorral, és magas hőfokon puhára pároljuk, karamellizáljuk. A keletkezett almalét teljesen pároljuk el.
  3. Ha készen vagyunk, öntsünk rá 2 ek. sütőrumot és a fahéjat. Keverjük össze, tegyük félre.
  4. A piskótához a tojást kettéválasztjuk, a sárgájához hozzátesszük a cukrot, fehéredésig keverjük.
  5. A fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a cukros sárgáját, lisztet, kakaót, és széles fakanállal alulról felfelé összekeverjük a hab összetörése nélkül.
  6. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük (kb. 15-20 perc), sütőből kivévea sütőpapírt szedjük le róla, és teljesen hagyjuk kihűlni.
  7. A krémhez a tojásokat itt is kettéválasztjuk.
  8. A sárgáját egy nagyobb lábasba tesszük, hozzáadjuk a cukorfelét, lisztet,vaníliás cukrot. Kevés hideg tejet öntve hozzá csomómentesen elkeverjük. A többi tejet is lassan adagoljuk hozzá. Főzzük sűrű krémmé.
  9. A tojásfehérjét a cukor másik felével kemény habbá verjük, hozzákeverjük a krémhez. Visszatesszük a tűzhelyre, alulról felfelé kevergetve 3-4perc alatt összefőzzük.
  10. Összeállítás:
  11. A piskótát vágjuk két lappá. A tepsibe tegyük bele az egyik lapot.
  12. Oszlassuk el rajta az almaszeleteket.Tegyük rá a másik lapot. Picit a tenyerünkkel nyomkodjuk az almákra rá.
  13. Rákenjük a vaníliakrémet, megszórjuk egy pici fahéjjal.
  14. Hűtőbe tesszükteljes dermedésig. (kb. 2 óra szükséges, de másnap az igazi)
  15. Tálaláskor tejszínhabrózsákat tehetünk rá díszítésként.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 26x36

Megkívántam a krémest. A fiúk meg almás sütit kértek. Teljesítettem a kívánságukat, na meg az enyémet is. Mindenki elégedett volt a prototípussal. 

Nosalty stories

További receptek

Láthatatlan almatorta

Az almás sütemények egész évben készíthetők, ezért igazán sosem mennek ki a divatból, mégis valahogy ősszel teljesednek ki igazán. Ezt a receptet a franciák Gâteau Invisible-nek, ...

Kristyán Fanni

Címlapról ajánljuk

Top Receptek