Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fordított almás-mákos

Fordított almás-mákos
Fordított almás-mákos
61 perc / előkészület: 30 perc főzés: 6 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (16)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretem a mákos-almás dolgokat, kipróbáltam, megettük. :))

hozzávalók / 6 adag

Az almatöltelékhez

A tésztához

A díszítéshez

ajánlat

Alma- és mákimádóknak...

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megpucolt és lereszelt almákat a cukrokkal egy lábasban előfőzzük, kb. 5 percet. Az előfőzött, forró almát egy alufóliával kibélelt, alaposan kizsírozott magas tepsibe öntjük, elsimítjuk.
  2. A tojásfehérjéket kis sóval kemény habbá verjük. A tojások sárgáját a 200 g porcukorral habosra mixeljük, hozzáadjuk a meleg vizet és az olajat, átkeverjük.
  3. Hozzáadjuk a lisztet, a citrom lereszelt héját és a citrom levét, alaposan átkeverjük. Hozzáadjuk a felvert tojásfehérjéket, óvatosan átkeverjük, összedolgozzuk.
  4. A tésztából 1/3 részt kiveszünk egy kisebb tálba, majd hozzákeverjük a 100 g porcukrot és a darálatlan mákot. A mákos tésztát rásimítjuk az almatöltelékre.
  5. A sárga tésztát rákanalazzuk a mákos tésztára (azért, hogy szép egyenletes maradjon a mákos tészta).
  6. Előremelegített sütőben 180 fokon 15 percet sütjük, majd még 10 percet 150 fokon (vagy tűpróbáig).
  7. Ha megsült egy másik tepsivel betakarjuk, majd átfordítjuk, az alufóliát óvatosan eltávolítjuk.
  8. Hagyjuk alaposan kihűlni és díszíthetjűk tetszésünk szerint zselével, felvert tejszínnel, csokoládéval.
  9. Díszítés: A cukrot összekeverjük a zselével, felöntjük a vízzel, majd folytonos keverés közben felforraljuk, kb 1 perc után elzárjuk a gázt, majd kanalanként rátesszük az almatöltelékre.

 

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 35x25 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 13 565
elküldve: 14
receptkönyvben: 237
elkészítve: 7/19
Facebookon megjelent: 1

szakács

Rumiszivi

Mióta szakács: 2011.08.08.
91 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
konyha: szlovák
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

fordított mákos-almás, almás-mákos süti, almatöltelékes mákos süti

Hozzászólások (16)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

k.margaréta
k.margaréta Mon, 2012-09-03 12:48

Kedves Boszi!
Ne haragudj, sajnos az elkészítendő recepteknél nem tudom, mit is kell csinálni. A másik törlést is onnan tudom, hogy pár hónapja segített valaki. Hátha olvassa valaki illetékes és tud segíteni.
Üdv.
Margaréta

k.margaréta
k.margaréta Mon, 2012-09-03 09:29

Kedves Éva-Anyóca!

Nagyon szívesen! Örülök, hogy segíthettem Neked is.
Üdv!
Margit

k.margaréta
k.margaréta Mon, 2012-09-03 05:42

Szia Pumpika!
Rámész a Receptkönyvem nevű csíkra, itt fent a jobb felső sarok. Mejelennek a receptjeid. Van olyan, hogy Receptkönyvem szerkesztése, rákattintasz. A receptjeid sarkán ott van az X, ha az x-re rákattintasz, amelyik sütit törölni akarod, beszínesedik a nem kívánt recept. A lap aljára lemész, ott van a beküldés nevű kis kocka, arra rákatt. és töröl. Hogy miért nem törlés van, hanem beküldés, fogalmam sincs. Remélem jól leírtam.
Üdv.
Margit

Boszi13
Boszi / Boszi13 Mon, 2012-09-03 09:42

Szia Margitka!
Bocsi, tudom nem erről kell szólnia a hozzászólásoknak, de látom Te "otthon" vagy a témában. Én az "elkészítendő" receptek közül szeretnék törölni, de nem tudom hogyan. Az előző leírásod alapján sikerült a receptkönyvből törölni. Várom a válaszodat.
Egyébként a süti nagyon jól hangzik és mentem is!!!!
Üdv. marcsi-Boszi

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2012-09-03 09:09

Kedves Margit!

Nagyon köszönöm Neked a segítséget, sikerült egy pár recepttől megválni, ha akarom, úgyis megtalálom, de így a kedvenceimet megtarthatom az újakból is...Köszönöm szépen..:-O Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2012-09-02 22:30

Ez a recept nagyon guszta, hmm:-O
Köszönöm szépen, szeretném elkészíteni, most úgyis ezek szezonja jön! :-O
Szép estét!
Éva-Anyóca

rumiszivi
Rumiszivi / rumiszivi Mon, 2012-09-03 07:36

Kedves Éva-Anyóca,
bizony, most az alma van terítéken :)), az almából kell minden finomságot elkészíteni, hogy a lehullott alma se menjen tönkre. Mi is hol almás rétest, almáspitét, hol friss almakompótot, hol almás süteményt készítünk és esszük ezerrel!!! :))). Jó sütést-főzést kívánok Neked is!
Üdv. Szivi

Fehér Erzsébet
Fehér Erzsébet Sun, 2012-09-02 20:54

Köszönöm! Bocsánat nem vettem észre! Szívesen küldenék én is recepteket, lehet kép nélkül is?

rumiszivi
Rumiszivi / rumiszivi Sun, 2012-09-02 21:05

Kedves Erzsébet, légy üdvözölve ezen az oldalon!!!! :)) Remélem sok finom receptet küldesz majd fotóval, mert azt hiszem fotó nélkül nem lehet. De nincs gond, mert nagyon egyszerűen megoldható minden... szóval ... mindent bele. :D
Szia, üdv. Szivi

Fehér Erzsébet
Fehér Erzsébet Sun, 2012-09-02 20:32

Sziasztok kedves finom és elegáns receptküldők! Először vagyok ,illetve már tegnap is voltam ezen az oldalon. Nagyon tetszik! Szeretnék valamit kérdezni. Itt is és tegnap is néztem egypár receptet, hiányzik egypár hozzávalónak a megadott mennyisége.Például itt a liszt a mák a citrom, a tegnapin a bicigli szeleten is észrevettem több mindent, és más recepteken is.Lehet, hogy ezt ki kell találnunk, vagy ezt mindenki tudja, csak én nem? Köszönöm! Erzsébet

evaneo
Oli(E)va / evaneo Sun, 2012-09-02 20:44

Szia, Erzsebet, a hozzavalok mellett van egy szurke fuggoleges oszlop, azt kell az egerrel lefele huzni, ott meglatod a tobbi hozzavalot is...:) Udv, Eva

pumpika
pumpika Sun, 2012-09-02 20:10

Betelt a recept könyvem,így már nemtudok több receptett elmenteni.Fellehetne ezt oldani???köszönöm

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2012-09-02 22:30

Kedves pumpika!

Ez az én nagy gondom is, már vagy három hete, és eddig még nem kaptam rá választ senkitől, hogy most akkor mit lehet tenni?
Lehet átnézném, és a régebbiekből törölnék, de nem tudom mit lehetne csinálni, sok jó és új van, amit viszont mentenék, de hogy???????? :-O
Ha van válaszod, írd meg légy szíves.:-O Köszi.
Szép estét és jó hétfőt sulikezdést, ovikezdést minden szülőnek! :-O
Éva-Anyóca

rumiszivi
Rumiszivi / rumiszivi Sun, 2012-09-02 20:57

Kedves Pumpika,
sajnos én ezen nem tudok segíteni, de talán kérdezd meg Petrát (szakács és nagyon kedves, segítőkész), nekem is minden segítséget megadott. Amúgy meg ha beteszed a "elkészítem" receptekbe, később ott is megtalálod. Üdv. Szivi

1097
alma 1.3 kg
cukor 100 g
vaníliás cukor 1 csomag
cukor 20 g
tojássárgája 6 db
tojásfehérje 6 db
porcukor 300 g
napraforgó olaj 2 dl
víz 2 dl
rétesliszt 300 g
mák 150 g
citromlé 1 citromból nyert
citromhéj 1 citromból nyert
disznózsír 1 ek
tortazselé 2 csomag
víz 4 dl
cukor 5 ek