r
Nosalty Logó

Almás süti crème fraîche-öntettel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Almás süti crème fraîche-öntettel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A tepsi kikenéséhez

A kenéshez és szóráshoz

Összesen 488 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A tepsi kikenéséhez

A kenéshez és szóráshoz

Összesen 3901 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A tepsi kikenéséhez

A kenéshez és szóráshoz

Összesen 246 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    26.1 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    179 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    294 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.3 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    190 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    186 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    173 micro
Összesen 488 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    57.8 g

Zsír

  • Összesen
    208.9 g
  • Telített zsírsav
    123 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1432 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2352.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    140 mg
  • Kálcium
    462 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    101 mg
  • Foszfor
    981 mg
  • Nátrium
    653 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    466.6 g
  • Cukor
    301 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    644.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1522 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    196 micro
  • Kolin:
    782 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1488 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    381 micro
  • β-crypt
    72 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1382 micro
Összesen 3901 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    13.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    148.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.5 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 246 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tepsi kikenéséhez

A kenéshez és szóráshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Egy kerek tortaformát vajjal kikenünk, és zsemlemorszaval kiszórunk.
  2. Az almákat megmossuk, meghámozzuk, a magházát kiszúrjuk, majd szeletekre vágjuk. Az almaszeleteket meglocsoljuk a citromlével.
  3. A vajat habosra keverjük 150 g cukorral, 1 vaníliás cukorral és csipet sóval. 3 tojást egyenként hozzádolgozunk, majd hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet, és a tejet. A tésztát a tortaformában elsimítjuk (a szélein egy kicsit magasabb legyen a tészta, mint a közepén).
  4. A crème fraîche-t elkeverjük a 2 tojással, 50 g cukorral és az 1 vaníliás cukorral. A felét a crème fraîche-s masszának a tesztara öntjük. Rahelyezzük az almaszeleteket, majd raöntjük a maradek creme fraiche-s masszat.
  5. 175 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és megsütjük. Hűlni hagyjuk.
  6. A baracklekvárt felmelegítjük, egy szitán átpasszírozzuk. Az almákat bekenjük a lekvárral. A sütemény szélét megszórjuk porcukorral.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 40
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8536
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy finom almás sütemény. Tálaljuk tejszínhabbal.

Hozzávalók

A tésztához

A tepsi kikenéséhez

A kenéshez és szóráshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek