Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás sütemény Kattika konyhájából

Almás sütemény Kattika konyhájából
Almás sütemény Kattika konyhájából
45 perc / előkészület: 20 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hétvégén nagymamám almás süteményt készített. Nagyon finomra tudja készíteni, mindenki szereti.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A töltelékhez

A szóráshoz

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és 1 órát hagyjuk kelni meleg helyen.
  2. Két lapot nyújtunk belőle.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk az egyiket, megszórjuk kevés grízzel vagy zsemlemorzsával.
  4. Az almákat megtisztítjuk, meghámozzuk, eltávolítjuk a magházakat, lereszeljük, fahéjjal ízesítjük, ráhalmozzuk az alsó grízes lapra, majd ezt is megszórjuk grízzel, ráhelyezzük a másik lapot.
  5. Villával megszúrkodjuk, és készre sütjük.
  6. Még melegen megszórjuk porcukorral.
  • sütési hőfok: 200°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 326
elküldve: 1
receptkönyvben: 26
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Kattika

Mióta szakács: 2011.11.07.
126 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

nagymamám almás süteménye, almás szelet, fahéjas-almás süti

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

596
finomliszt 40 dkg
vaj 10 dkg
disznózsír 10 dkg
cukor 10 dkg
tojássárgája 3 db
citromhéj 1 teáskanál
1 csipet
tejföl 2 ek
élesztő 2.5 dkg
cukor 0.5 teáskanál
víz 1 ek
alma 2 kg
fahéj 0 ízlés szerint
búzadara 1 evőkanál
porcukor 1 ek