r
Nosalty Logó

Fordított almás-mákos

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Rumiszivi
Fordított almás-mákos
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Az almatöltelékhez

A tésztához

A díszítéshez

Összesen 1097 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Az almatöltelékhez

A tésztához

A díszítéshez

Összesen 6588 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Az almatöltelékhez

A tésztához

A díszítéshez

Összesen 192 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.7 g

Zsír

  • Összesen
    47.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    219 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1044.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    413 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    114 mg
  • Foszfor
    378 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    157.1 g
  • Cukor
    105 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    326.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    180 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    286 micro
Összesen 1097 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    106.4 g

Zsír

  • Összesen
    284.6 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    109 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    113 g
  • Koleszterin
    1316 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6268.6 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    240 mg
  • Kálcium
    2477 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    687 mg
  • Foszfor
    2266 mg
  • Nátrium
    542 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    942.5 g
  • Cukor
    630 mg
  • Élelmi rost
    66 mg

VÍZ

  • Összesen
    1960 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    492 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    78 mg
  • C vitamin:
    79 mg
  • D vitamin:
    277 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    430 micro
  • Kolin:
    1081 mg
  • Retinol - A vitamin:
    445 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    422 micro
  • β-crypt
    173 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1713 micro
Összesen 6588 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    182 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.4 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 192 Kcal

Hozzávalók

Az almatöltelékhez

A tésztához

A díszítéshez

Elkészítés

Az almatöltelékhez

  1. A megpucolt és lereszelt almákat a cukrokkal egy lábasban előfőzzük, kb. 5 percet. Az előfőzött, forró almát egy alufóliával kibélelt, alaposan kizsírozott magas tepsibe öntjük, elsimítjuk.
  2. A tojásfehérjéket kis sóval kemény habbá verjük. A tojások sárgáját a 200 g porcukorral habosra mixeljük, hozzáadjuk a meleg vizet és az olajat, átkeverjük.
  3. Hozzáadjuk a lisztet, a citrom lereszelt héját és a citrom levét, alaposan átkeverjük. Hozzáadjuk a felvert tojásfehérjéket, óvatosan átkeverjük, összedolgozzuk.
  4. A tésztából 1/3 részt kiveszünk egy kisebb tálba, majd hozzákeverjük a 100 g porcukrot és a darálatlan mákot. A mákos tésztát rásimítjuk az almatöltelékre.
  5. A sárga tésztát rákanalazzuk a mákos tésztára (azért, hogy szép egyenletes maradjon a mákos tészta).
  6. Előremelegített sütőben 180 fokon 15 percet sütjük, majd még 10 percet 150 fokon (vagy tűpróbáig).
  7. Ha megsült egy másik tepsivel betakarjuk, majd átfordítjuk, az alufóliát óvatosan eltávolítjuk.
  8. Hagyjuk alaposan kihűlni és díszíthetjűk tetszésünk szerint zselével, felvert tejszínnel, csokoládéval.
  9. Díszítés: A cukrot összekeverjük a zselével, felöntjük a vízzel, majd folytonos keverés közben felforraljuk, kb 1 perc után elzárjuk a gázt, majd kanalanként rátesszük az almatöltelékre.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 35x25
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 137
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 15094
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 02.

Ajánló

Alma- és mákimádóknak...

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Rumiszivi 91 recept

Szeretem a mákos-almás dolgokat, kipróbáltam, megettük. :))

Hozzávalók

Az almatöltelékhez

A tésztához

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek