r
Nosalty Logó

Fonott diós-rozsos kenyérkék

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Fonott diós-rozsos kenyérkék
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 644 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 3870 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 265 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.9 g

Zsír

  • Összesen
    17.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1279.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    129 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    275 mg
  • Nátrium
    750 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    129 micro
Összesen 644 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    119.7 g

Zsír

  • Összesen
    107.3 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    64 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7678.7 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    255 mg
  • Kálcium
    775 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    456 mg
  • Foszfor
    1651 mg
  • Nátrium
    4501 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    603 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    322.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    458 micro
  • Kolin:
    179 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    773 micro
Összesen 3870 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    525.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    308 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    22 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 265 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőt a 2 dl langyos tej és nádmelasz keverékén megkelesztjük.
  2. Kenyérsütőgép üstjébe alulra tesszük az összes folyadékot, felülre a szilárd dolgokat (dióból csak a felét tesszük a tésztába), és másfél órás dagasztó-kelesztő programra állítjuk.
  3. Ha megkelt a tészta, lisztezett deszkára borítjuk, gyengéden átgyúrjuk, 6 részre osztjuk. Minden részt elvágunk 3-3 részre, és ujjnyi vastag csíkokká sodorjuk, kis fonatokat készítünk belőlük, kb. 18-20 cm hosszúakat.
  4. A kis fonatokat tepsibe tesszük, megkenjük tojással, és megszórjuk a dió másik felével. 200 oC-ra előmelegített sütőbe tesszük, 10 perc múlva mérsékeljük a hőfokot 180 oC-ra, készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 39x33
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2235
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 03.

Receptkategóriák

Fonott diós-rozsos kenyérkék
Évi néni 1830 recept

Fiam szereti, ha nem hétköznapi kenyeret kell ennie. Nem győzöm kitalálni milyen is legyen. Szerencsére ez elnyerte tetszését. Bagettsütőben készítettem.

Hozzászólások

kicsivik

Kedves Éva! Megsütöttem ezeket a gusztusos kis fonatokat, öregtésztával, ahogy kell. Az állaga kifogástalan, foszlós, puha (pedig az olajat véletlenül kifelejetettem, hopp), de "nagyon " érzem az öregtészta savanykás, éleszt?s ízét, pedig kevesebbet is tettem a tésztához, mint amennyit írtál. Ez természetes? Ez volt az els? alkalom, hogy használtam öregtésztát, és kicsit elvette a kedvemet. Üdv, Viki

Évi néni

Kedves Viki! Én évek óta használom, és legtöbbször rozskenyeret sütök, ahol nekem nem t?nik fel a savanykásság, pedig 10 napig is áll a h?t?ben az öregtészta, mire felhasználom. Nem tuduk rá jó választ hirtelen, akkor hagyd ki bel?le teljesen. A kenyér tésztáim olyanok, hogy elkészíthet?k öregtészta nélkül is, csak akkor több éleszt?t kell használni hozzá. A folyadékmennyiségen sem kell szerintem változtatni. Azért ne kedvetlenítsen el a dolog, mert kenyeret sütni nagyszer? dolog, csak ne használd az öregtésztát. Üdv: Évi néni

kicsivik

Köszönöm a gyors választ! Kenyeret sütni valóban fantasztikus foglalatosság számomra is, csak akkor veszek boltit, ha végképp nincs id?m. Amióta megvan a kenyérsüt?m, még bátrabban és többet kísérletezgetek, olykor én is töltök fel "péksüti" recepteket az oldalra. Az öregtésztával sütést pedig nem adom fel, mindenképpen teszek még pár próbát, mert valóban sokkal szebben megkelt a tészta és nagyon szuper leveg?s az állaga annak ellenére is, hogy fellesben teljes ki?rlés? lisztet tartalmaz. További szép napot!

Törölt felhasználó

Nádmelasszal nagyon finom. Itt találtam jó áron hozzá: http://www.biosziget.hu/melasz-lyles-black-p-3888.html

Évi néni

Igen, valóban nagyon kedvez? ár. Köszönöm az infót. Üdv: Évi néni

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek