Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fokhagymás-vajas teljes kiőrlésű kiflik

Fokhagymás-vajas teljes kiőrlésű kiflik
Fokhagymás-vajas teljes kiőrlésű kiflik
65 perc / előkészület: 50 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Valami finom sósat szerettem volna enni, itt a péksütemény eléggé édes, így magam keresgéltem a neten, és a saját ízlésemhez alakítottam. Nagyon finom, egy hibája van, hogy gyorsan fogy :-)) Nem tudom darabban beírni a mennyiséget, ezért ebből a mennyiségből 2 nagy tepsi és egy kisebb tepsi adag készült el, akinek sok, esetleg az felezze el a hozzávalókat. 

hozzávalók / 12 adag

Tészta

Töltelék

  • 10 dkg fokhagymás fűszeres vaj
  • 15 g

ajánlat

Tölthetjük még sonkával, gombával, pizza krémmel, kinek mi tetszik.

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. Én kenyérsütőgépben készítettem a tésztát, mindent beleraktam és kivettem a kész tésztát. (Akinek nincs gépe, futtassa fel az élesztőt és készítsen dagasztott tésztát, majd várja meg míg megkel.) Ha megkelt, osszuk 4 részre a tésztát.
  2. Kiveszünk 2 részt, és mindkettőt vékony kör formára nyújtjuk. Az egyiket jó vastagon megkenjük fokhagymás fűszeres vajjal, sózzuk, majd befedjük a másik kinyújtott lappal. Ugyanígy járunk el a másik megmaradt 2 résszel is.
  3. Ezután pizzavágóval vagy éles késsel cikkekre vágjuk, és a nagyobbik felénél kezdve feltekerjük kifli formába.
  4. Sütőpapíros tepsire rakjuk, megkenjük tojássárgájával, majd megszórjuk szezámmaggal.
  5. 180 fokra előmelegített sütőben sütjük 15 percig, és már kész is a friss kiflink.

Töltelék

  1. Itt lehet venni fokhagymás fűszeres vajat készen, akinek nincs, keverjen bele vajba zúzott fokhagymát, sót, fűszereket.
  2. Fűszerként ajánlom a szárított bazsalikomot, őrölt köménymagot ízlés szerint.
  3. A töltelékként szereplő vajjal bőven megkenjük az alulra kerülő tésztánkat, majd sózzuk meg kicsit.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 054
elküldve: 1
receptkönyvben: 80
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Nihonka

Mióta szakács: 2014.04.26.
340 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: közepes
maradék ételből: maradék tojásból
kategória: péksütemény
kalória: átlagos
fogás: meleg előétel
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 12 főre

receptkategóriák

főkategória: péksütemény
alkategória: kifli
hasonló kategóriák: hamburger-buci, perec, pita, zsemle, croissant, briós, bagel, édes leveles, buci, burek

egyéb elnevezések

sós kifli, fűszeres kifli, teljes kiőrlésű kifli, fokhagymás vajas kifli, buci

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Lucám
Lucám Thu, 2015-01-15 22:14

Szia! Milyen növényi tejszínt használtál? Mivel tudom helyettesíteni esetleg? Köszönöm!

Nihonka
Nihonka / Nihonka Fri, 2015-01-16 13:13

Szia
A növényi tejszín helyet használhatsz állati eredetűt, kefírt, joghurtot, tejfölt akár. Mivel Japánban élek, itt más nevű alapanyagok vannak, ezért nem tudom, hogy mi kapható Mo.-n...
Remélem segítettem:-) Jó sütögetést!

Nihonka

firstlady
firstlady Sun, 2014-12-21 11:44

Nagyon guszta, biztosan ki fogom próbálni egy kisebb adaggal.
Az a kérdésem, hogy vajon ha csak egyféle teljes kiőrlésű lisztet használnék, ugyanilyen jó lenne-e. Most éppen tk. búzaliszt és graham liszt van itthon.

Nihonka
Nihonka / Nihonka Sun, 2014-12-21 12:53

Tényleg finom, érdemes kipróbálni:-) Szerintem ha ebből a két fajta tk. lisztből kevered be, úgyis finom lesz. Jó sütögetést kívánok!:-)

Nihonka

388
teljes kiőrlésű liszt 40 dkg
teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt 30 dkg
növényi tejszín 100 ml
tojás 2 db
napraforgó olaj 1 dl
nádcukor 5 dkg
1 kávéskanál
tej 2 dl
élesztő 5 dkg
szezámmag 2 teáskanál
köménymag 1 kávéskanál
tojássárgája 1 db
vaj 10 dkg
15 g