Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejfölös-kapros tökfőzelék krinolinnal

Tejfölös-kapros tökfőzelék krinolinnal
Tejfölös-kapros tökfőzelék krinolinnal
35 perc / előkészület: 5 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet anyukámtól tanultam. Ő mindig így készítette gyerekkoromban, valószínűleg ennek köszönhető, hogy a tökfőzelék kedvelők táborába tartozom. Ez a krinolinos változat a kedvencem, mert ahogy a tökkel együtt főzzük, átveszik egymás ízét, és finom ételt eredményez.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az olajon a felkockázott hagymát megpirítjuk.
  2. A félbevágott paradicsomot és a pirospaprikát rátesszük, és kevés vízzel felöntjük.
  3. A tököt hozzáadjuk és sózzuk.
  4. Mikor a tök összeesett, hozzátesszük a felaprított kaprot és ha szükséges, még egy kis vizet.
  5. Mikor a tök majdnem megpuhult, akkor a tejföllel és a liszttel habarást készítünk, és a tököt besűrítjük vele. Ízesítjük ecettel és cukorral.
  6. A krinolint negyedeljük, és a tökfőzelékbe tesszük, még 5 percig együtt főzzük. Jó étvágyat!
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 10
össznézettség: 29 549
elküldve: 0
receptkönyvben: 99
elkészítve: 21/21
Facebookon megjelent: -

szakács

Halfilé

Mióta szakács: 2013.10.30.
12 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tökfőzelék krinolinnal, krinolinos tökfőzelék, tejfölös tökfőzelék krinolinnal

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

420
közönséges tök 1 kg
napraforgó olaj 2 ek
paradicsom 1 kis db
vöröshagyma 1 kis db
fűszerpaprika 1 teáskanál
0 ízlés szerint
kapor 1 csokor
tejföl 2 dl
finomliszt 1 evőkanál
cukor 1 ek
ecet 2 tk
krinolin 30 dkg