Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fokhagymás kenyér helenától

Fokhagymás kenyér helenától
Fokhagymás kenyér helenától
85 perc / előkészület: 30 perc sütés: 55 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Fokhagyma jöhet bármikor bármilyen mennyiségben, most kenyérbe rejtettem.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt kevés meleg cukros vízben felfuttatjuk, de a tetejére szórjunk egy kevés lisztet.
  2. A burgonyát lereszeljük.
  3. A lisztet és a többi hozzávalókat kimérjük, és kenyérsütőgép edényébe készítjük.
  4. Amikor felfutott az élesztő, hozzáöntjük, és a vizet szükség szerint adagoljuk.
  5. A tésztát jól kidolgoztatjuk, majd legalább 45 percig kelesztjük.
  6. Átgyúrjuk a tésztát, formázzuk meg, sütés előtt kenjük meg vízzel, zsilettel vágjuk be a tetejét, és tegyük előmelegített sütőbe sülni.

  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 092
elküldve: 0
receptkönyvben: 9
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

helena26

Mióta szakács: 2011.09.18.
458 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: kenyerek
konyhatechnológia: kenyérsütő receptek
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: köret

egyéb elnevezések

kenyér fokhagymával, burgonyás kenyér, fokhagymás krumplis vekni

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

477
finomliszt 35 dkg
öregtészta 20 dkg
víz 2 dl
aszkorbinsav 1 csipet
burgonya 1 közepes db
napraforgó olaj 1 ek
friss élesztő 1 dkg
cukor 1 teáskanál
fokhagyma 5 gerezd