r
Nosalty Logó

Hagymás parasztkenyér

Doroti1995
Hagymás parasztkenyér
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

315
Kalória
8.7g
Fehérje
62.4g
Szénhidrát
2.9g
Zsír
79.7g
Víz
-
Koleszterin
2.8g
Élelmi rost
3.6g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 315 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1258 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 199 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    751.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    587 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    62.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    79.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 315 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.7 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3005.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    392 mg
  • Nátrium
    2347 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    249.5 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    318.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    257 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 1258 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    1.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    476.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    372 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    39.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    50.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 199 kcal

Elkészítés

  1. A hagymát apró kockákra vágjuk, olajon ledinszteljük. Közben a többi hozzávalót összegyúrjuk. Én könnyítés és időspórolás miatt ezt robotgéppel szoktam a dagasztó szárával. Nagyon fontos, hogy a víz meleg víz legyen. Hozzádolgozzuk a kihűlt hagymát is.
  2. Lisztezett deszkán átgyúrjuk, és annyi liszttel szórjuk meg, amennyit még felvesz. Akkor jó a tészta, ha minimálisan tapad a kezünkhöz. Visszatesszük a tálba, és duplájára kelesztjük kb. 1 óra alatt.
  3. Ha megkelt, újra átgyúrjuk. Még fog felvenni egy kis lisztet. Sütőpapírral bélelt gáztepsire tesszük, és megformázzuk. Ecsettel vízzel lekenjük, 1-2 helyen bevagdossuk, de nem szabad túl mélyre vágni, mert akkor nagyon szét fog nyílni sütés közben.
  4. A sütőt előmelegítjük, és egy konzervdobozba kb. 2 dl vizet teszünk, ezt a sütő aljába tesszük. Így lesz kívül ropogós, belül puha a kenyérkénk. Kicsit több, mint 1 óráig sütjük. Akkor jó, ha alul-felül megbarnult, és a teteje kőkemény. Hagyjuk kihűlni, közben szépen vissza fog puhulni, és "normális kenyér" állaga lesz.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 60 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Kenyeret már venni nem szoktunk, mindig én sütöm a családnak. Ez a recept a férjem kedvéért született, mert imádja a sült hagymás kenyeret. 

További receptek

Bodag

A bodag, más néven cigánykenyér egy igazán egyszerű lepénykenyér fajta. A tésztába libazsír kerül, ami igazán különleges ízt ad neki. Sütőben és serpenyőben is elkészíthető, ...

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...