r
Nosalty Logó

Limara pirított hagymás kenyere- Hagymás kenyér 2.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Limara pirított hagymás kenyere- Hagymás kenyér 2.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 225 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 2256 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 224 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    2.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    530.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    413 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 225 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.6 g

Zsír

  • Összesen
    20.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5305.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    184 mg
  • Kálcium
    124 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    157 mg
  • Foszfor
    699 mg
  • Nátrium
    4128 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    446.2 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    375.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    137 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    267 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    112 micro
Összesen 2256 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    527.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    411 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 224 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A félkarikákra vágott hagymát a vajon aranyszínűre pirítjuk, majd félretesszük hűlni.
  2. Összeállítjuk, dagasztjuk a tésztát, de a pirított hagymát csak a legvégén, óvatosan, hogy ne nagyon törjön össze, kézzel dolgozzuk bele.
  3. Kiolajozott kelesztőtálba tesszük, és hagyjuk duplájára kelni.
  4. Majd enyhén lisztezett felületre borítjuk, és téglalap formára lapogatjuk.
  5. Mindkét szélét visszahajtjuk, feltekerjük a tésztát.
  6. Sütőzacskóba tesszük, így kerül az állítható kenyérformába (ami nekem nincs, így én a jól bevált, 8 l-es, kacsasütő jénaimban sütöttem).
  7. Ismét hagyjuk duplájára kelni.
  8. Belenyúlunk a zacskóba, s hosszában végigvágjuk egy pengével.
  9. Néhányszor vizet permetezünk a zacskóba, lezárjuk a száját.
  10. 220 fokra előmelegített sütőbe toljuk (én 100 foknál tettem be a jénait, hogy szokja a kiképzést), így sütjük 30 percig, majd 200 fokon újabb 15 percig. Ha kell, takarjuk le 30 perc után a tetejét egy alufóliával, mert a hagyma könnyen megég!
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 32x22x10
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 12697
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 24.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Egyszer vettem életemben hagymás kenyeret, a budai Skála aljában lévő néhai Kaiser's-ben. Isteni volt. Amint megláttam a receptet Limára oldalán, nem volt kérdés, hogy reprodukálni fogom azt a csodás ízélményt. Mindenkinek bátran ajánlom!

Hozzászólások

Katalin

Kedves Zit! Szeretném megkérdezni, hogy a süt?zacskóban sütésnél ugyanúgy meg kell böködni a zacsi tetejét, mintha húst sütnék benne? Nekem van kacsasüt? edényem, de nem jénai. És olyan nagy, ill. magas, hogy a rácsot rögtön az els? sínbe kell tennem. Így viszont elégett a kenyerem alja. Máskor simán gáztepsin sütöm a kenyeret, g?zzel, és többször lefújom. De zacsiban még sosem próbáltam! Az edényes megoldást pedig ezennel el is felejtem. El?re is köszi!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ezek a dolgok mindig legyenek a konyhádban, ha sérülést szereznél

Talán a konyhában a legkönnyebb balesetet szenvedni, hiszen ott a rengeteg éles kés, olló, reszelő, tűz, gőz, sercegő olaj, és még sorolhatnánk. Ha már megtörtént a baj, nem marad más hátra, minthogy kezeljük a sérülést, érdemes tehát néhány dolgot mindig a főzőhelységben tartani, hogy rögtön lekezelhessük a sebeinket. (X)

Nosalty

További cikkek

HETI MENÜ: házias fogások, amelyektől egy balatoni nyaralóban érzed magad

Lecsó kolbásszal, rántott hekk, főtt kukorica, lángos sok tejföllel vagy ducira töltött töltött paprika? Csupa-csupa nyári fogást hoztunk, amelyek a nagyi nyaralójában levő rezsón is simán összedobhatók! Ha pedig nem utaztok idén, legalább ezekkel a receptekkel nosztalgiázzatok! Finom lesz, ígérjük...főzzetek velünk jövő héten is!