Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pirított gnocchi bazsalikomhabbal

Pirított gnocchi bazsalikomhabbal
Pirított gnocchi bazsalikomhabbal
25 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Variáció cukkini témára, hűtőben szunnyadó alapanyagok felhasználásával. Egy német blogon láttam hasonlót.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A cukkinit és a koktélparadicsomokat alaposan megmossuk, leitatjuk őket. A cukkinit felkockázzuk, a paradicsomokat félbevágjuk.
  2. Egy nagy serpenyőben felforrósítjuk az olívaolajat, először a cukkini kockákat pirítjuk meg félig, miközben a serpenyőt folyamatosan rázogatjuk. Hozzáadjuk a paradicsomot, gyengén pirítjuk.
  3. A gnocchit forrásban levő vízbe szórjuk, és megvárjuk, míg feljönnek a víz tetejére (kb. 3 perc). Szűrjük, röviden leöblítjük. Hozzáadjuk a zöldségekhez, és az egészet készre pirítjuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  4. A tejszínt kemény habbá verjük, a krémsajtot villával jól kikeverjük, majd hozzáadjuk az apróra vágott bazsalikomot, és a legvégén óvatosan összedolgozzuk a tejszínhabbal. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Tálalásig hűtőbe tesszük.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 3 056
elküldve: 0
receptkönyvben: 52
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Marti48

Mióta szakács: 2013.05.28.
317 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tészta
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

zöldséges pirított gnocchi bazsalikomos tejszínhabbal, gnocchi cukkinivel és bazsalikomhabbal, bazsalikomos hab gnocchival

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

480
gnocchi 500 g
cukkini 1 közepes db
koktélparadicsom 10 db
főzőtejszín 150 g
krémsajt 10 dkg
bazsalikom 1 marék
fekete bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
olívaolaj 2 ek