r
Nosalty Logó

Fokhagymás bundában sült karfiol burgonyapürével

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Tmea
Fokhagymás bundában sült karfiol burgonyapürével
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 974 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 3892 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 147 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.1 g

Zsír

  • Összesen
    59.9 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    643.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    158 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    274 mg
  • Nátrium
    107 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    241.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    71 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 974 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76.3 g

Zsír

  • Összesen
    239.8 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    107 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    50 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2573 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    108 mg
  • Kálcium
    633 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    283 mg
  • Foszfor
    1097 mg
  • Nátrium
    429 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    352 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    966.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    284 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    64 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    362 micro
  • Kolin:
    384 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    360 micro
Összesen 3892 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    97.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 147 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát meghámozzuk, apró kockákra vágjuk és sós vízben odatesszük főni.
  2. Amíg fő a burgonyánk, a szalonnát apró kockákra vágjuk, kisütjük úgy, hogy sülés közben a zsírját egy evőkanállal kiszedegetjük.
  3. A karfiolt rózsáira szedjük és ételízesítős vízben félig megfőzzük.
  4. Amikor a burgonya megfőtt, a levét leöntjük, rátesszük a kisült szalonnazsírt, villával összetörjük, és a tejjel pürét készítünk belőle, amit a végén botmixerrel felhabosítunk.
  5. A tejből, lisztből, tojásból nagyon sűrű palacsintatésztát készítünk, amit sóval, borssal és fokhagymával ízesítünk.
  6. A félig megfőtt karfiolrózsákat beforgatjuk a fokhagymás palacsintatésztába és kisütjük.
  7. Tálaláskor a krumplipürét meghintjük a kisült szalonnakockákkal.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 105
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 8829
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 12.

Ajánló

Paradicsomsaláta.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rántott karfiolt szerettem volna, de nem volt kedvem panírozgatni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek