r
Nosalty Logó

Rántott karfiol előfőzés nélkül

Bjkata
Rántott karfiol előfőzés nélkül
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

1097
Kalória
22.3g
Fehérje
90.4g
Szénhidrát
72.5g
Zsír
175.8g
Víz
180g
Koleszterin
7g
Élelmi rost
6.9g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 1097 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 4387 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 188 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.3 g

Zsír

  • Összesen
    72.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1185.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    180 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    315 mg
  • Nátrium
    569 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    90.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    175.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    182 micro
  • Kolin:
    219 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    254 micro
Összesen 1097 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    89.1 g

Zsír

  • Összesen
    290.2 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    128 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    103 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4741.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    194 mg
  • Kálcium
    719 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    259 mg
  • Foszfor
    1258 mg
  • Nátrium
    2277 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    361.8 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

Víz

  • Összesen
    703.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    310 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    108 mg
  • C vitamin:
    270 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    118 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    730 micro
  • Kolin:
    874 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1015 micro
Összesen 4387 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    203.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    15.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    30.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 188 kcal

Elkészítés

  1. A karfiolt rózsáira szedjük.
  2. Besózva 1-2 órát állni hagyjuk.
  3. Lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk.
  4. Bő forró olajba tesszük, fedő alatt az egyik oldalát szép pirosra sütjük mérsékelt lángon. (Így puhára párolódik az olajban a karfiol. Ha túl forró olajban sütnénk fedő nélkül, akkor a karfiol kemény maradna, mert csak a panír sülne meg. Ha viszont nem elég forró az olaj, a karfiol és a panír magába szívja az olajat, ami szintén elronthatja az ételt.)
  5. A másik oldalát szintén fedő alatt sütjük, vigyázzunk, hogy ne süssük túl sötétre, mert akkor kemény lesz a panír.
  6. Konyhai papírtörlőre szedjük a kisült karfiolrózsákat.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 30 p

Amikor először kínáltak meg ilyen rántott karfiollal, nem akartam elfogadni, mert azt gondoltam, hogy ez is hagyományos módon készült, vagyis félig főtt karfiolt rántottak ki a megszokott módon. Azt a változatot valamiért sohasem szerettem. De aztán addig erősködtek, hogy ez egészen más, kóstoljam meg bátran, míg végül erőt vettem magamon és megkóstoltam. Azóta nagyon szeretem a rántott karfiolt. Puha kenyérrel és őszibarackbefőttel különösen a kedvenceim közé tartozik.

További receptek

Rántott gomba

A rántott gomba egy nagyszerű fogás, amit pillanatok alatt össze lehet dobni. Kívül ropogós, belül csodálatosan lédús. Tartármártással és rizi-bizivel tálalva egy örök klasszikus.

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...