Nosalty Logó

Rántott karfiol előfőzés nélkül

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Bjkata
Rántott karfiol előfőzés nélkül
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 1097 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 4387 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 188 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.3 g

Zsír

  • Összesen
    72.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1185.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    180 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    315 mg
  • Nátrium
    569 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    175.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    182 micro
  • Kolin:
    219 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    254 micro
Összesen 1097 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    89.1 g

Zsír

  • Összesen
    290.2 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    128 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    103 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4741.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    194 mg
  • Kálcium
    719 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    259 mg
  • Foszfor
    1258 mg
  • Nátrium
    2277 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    361.8 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    703.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    310 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    108 mg
  • C vitamin:
    270 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    118 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    730 micro
  • Kolin:
    874 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1015 micro
Összesen 4387 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    203.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 188 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A karfiolt rózsáira szedjük.
  2. Besózva 1-2 órát állni hagyjuk.
  3. Lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk.
  4. Bő forró olajba tesszük, fedő alatt az egyik oldalát szép pirosra sütjük mérsékelt lángon. (Így puhára párolódik az olajban a karfiol. Ha túl forró olajban sütnénk fedő nélkül, akkor a karfiol kemény maradna, mert csak a panír sülne meg. Ha viszont nem elég forró az olaj, a karfiol és a panír magába szívja az olajat, ami szintén elronthatja az ételt.)
  5. A másik oldalát szintén fedő alatt sütjük, vigyázzunk, hogy ne süssük túl sötétre, mert akkor kemény lesz a panír.
  6. Konyhai papírtörlőre szedjük a kisült karfiolrózsákat.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 13
  • 7 napos nézettség: 41
  • Össznézettség: 28796
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 01.

Ajánló

Aki egyébként nem szereti a karfiolos ételeket, az is kóstolja meg bátran, mert egészen más az íze, mint a hagyományosan készült rántott karfiolnak!

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Amikor először kínáltak meg ilyen rántott karfiollal, nem akartam elfogadni, mert azt gondoltam, hogy ez is hagyományos módon készült, vagyis félig főtt karfiolt rántottak ki a megszokott módon. Azt a változatot valamiért sohasem szerettem. De aztán addig erősködtek, hogy ez egészen más, kóstoljam meg bátran, míg végül erőt vettem magamon és megkóstoltam. Azóta nagyon szeretem a rántott karfiolt. Puha kenyérrel és őszibarackbefőttel különösen a kedvenceim közé tartozik.

Hozzászólások

FMarcsi91

Ez így igaz ahogy leírtad,én soha nem f?zöm el?re,igy tökélete meg is puhul,nem baj ha nagyobb rózsákra szedjük mindig megpuhul. szép napot kívánok

Bjkata

Kedves Marcsi! Örülök, hogy másnak is bejön ez a változat! :) További szép napot kívánok Neked is! Kata

Éva-Anyóca

Kedves Kata! Tényleg? :-o Akkor ugrok neki, veszek karfiolt, mert nagggyon de nagyon szeretjük,.....csak én tartom, azaz tartottam eddig macerásnak, hogy el?tte félig f?zni kell, és még több edényt mosogathatok.....-o Ha ez ilyen guszta, ennyire tuti, akkor én belevágok,- egy ideig úgyis a húsra a család rá se tud nézni....sok volt a csodás ünneplés, nálunk, anyukáméknál, meg anyósomnál. / még a sütit is pihentetjük legalább két hétig.... :-( / Párolt rizzsel is tálalhatom? BUÉK! Éva-Anyóca

Bjkata

Kedves Éva! Ki kell próbálnod! A család nálunk is nagyon szereti párolt rizzsel is! Olyankor tartárt is szoktunk mellé készíteni. De mindenképpen kóstoljátok meg ?szibarack bef?ttel is, mert azzal is nagyon finom! További szép napot! (Berényben is ilyen mesebeli zúzmarás a táj?) Kata

Éva-Anyóca

Kedves Kata! Köszönöm kedves válaszodat.:-O Igen, az volt :-o , ma már nem - 5 fok van, hanem + 5 fok, amit nem igazán szível az ember természete, zsong-bong a fej, ( nekem kifejezetten fáj, f?leg ma, mert ideért a meleg!!) ,- reggel a gyerekek is kótyagosan mentek suliba, na meg, erre a két napra ( tegnap és ma), tök felesleges volt bemászni suliba,...de hát ez van.:-( Sok suliban nincs tanítás, majd csak hétf?t?l, hetedikét?l. Nem volt igazán szép fehér karácsonyunk, valljuk be, elejében még csak-csak, de utána...nem. Kipróbálom, és a rizs mellett, itt a nyer? a barack bef?tt lesz.:-O Szép napot kívánok! Éva-Anyóca

Éva-Anyóca

Köszönöm, tényleg finom, karfiol íz? (nem szét illetve el?f?zött puha valami, amiket eddig sikerült kih?tve paníroznom), és puha csoda lett bel?le, a mai ebédünk második fogása.Köszönöm, máskor is így fogom csinálni.:-) Éva-Anyóca

Bjkata

Kedves Éva! Köszönöm a visszajelzést! Én is ugyanilyen elégedetten kóstoltam a végeredményt az els? alkalommal, és azóta is az egyik kedvencünk. A férjem szerint még a rántott húsnál is sokkal finomabb, pedig azt is nagyon szereti. :) Szép napot kívánok: Kata

Éva-Anyóca

Kata! Ha egy férfi, a húsnál a karfiolt jobban dicséri, akkor az tényleg nagy szó. :-D Biztos Nálad mindkett? finom, de a karfiolt tényleg megéri, hogy készítsük, köszönöm szépen! :-)) Éva-Anyóca

Törölt felhasználó

Én is így készítem, már 50 éve :D:D

Bjkata

Akkor mindenképpen Te gy?ztél, mert én még csak 23 éve készítettem ilyet el?ször! :)

Törölt felhasználó

Mire jó ha az ember meg öregszik, látod-e????????? hahahahahahahahaha.............

Bjkata

:):):)

Ollocska

en is mindig igy csinalom, h besozom elotte.... es azert nem szeretted az elofozott verziot, mert kesernyes ize van, ha elore van fozve.... fedo alatt tokjol atpuhul lassu tuzon... barcsak ne utalnek igy panirozni, mert oly nagyon szeretem a rantott karfiolt, mint semmi mast ezen a vilagon.... :D

nagynono

Hát tényleg nagyon finom így :-) !

Bjkata

Köszönöm a visszajelzést! Örülök, hogy ízlett! :) Üdv.: Kata

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ezek a legjobb puffadásűző ételek

Talán nincs olyan ember, aki ne küzdött volna még puffadással életében, sőt, akadnak bőven olyanok is, akiknek rengeteg ételre reagál rosszul a szervezetük. Az alábbi kajákkal azonban épp az ellenkezőjét érheted el, és enyhíthetsz a problémákon, ha zavar a kellemetlen gázosodás.

Stuth-Nagy Niki

További cikkek