Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rántott karfiol előfőzés nélkül

Rántott karfiol előfőzés nélkül
Rántott karfiol előfőzés nélkül
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (16)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Amikor először kínáltak meg ilyen rántott karfiollal, nem akartam elfogadni, mert azt gondoltam, hogy ez is hagyományos módon készült, vagyis félig főtt karfiolt rántottak ki a megszokott módon. Azt a változatot valamiért sohasem szerettem. De aztán addig erősködtek, hogy ez egészen más, kóstoljam meg bátran, míg végül erőt vettem magamon és megkóstoltam. Azóta nagyon szeretem a rántott karfiolt. Puha kenyérrel és őszibarackbefőttel különösen a kedvenceim közé tartozik.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Aki egyébként nem szereti a karfiolos ételeket, az is kóstolja meg bátran, mert egészen más az íze, mint a hagyományosan készült rántott karfiolnak!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A karfiolt rózsáira szedjük.
  2. Besózva 1-2 órát állni hagyjuk.
  3. Lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk.
  4. Bő forró olajba tesszük, fedő alatt az egyik oldalát szép pirosra sütjük mérsékelt lángon. (Így puhára párolódik az olajban a karfiol. Ha túl forró olajban sütnénk fedő nélkül, akkor a karfiol kemény maradna, mert csak a panír sülne meg. Ha viszont nem elég forró az olaj, a karfiol és a panír magába szívja az olajat, ami szintén elronthatja az ételt.)
  5. A másik oldalát szintén fedő alatt sütjük, vigyázzunk, hogy ne süssük túl sötétre, mert akkor kemény lesz a panír.
  6. Konyhai papírtörlőre szedjük a kisült karfiolrózsákat.
  • költség: 600 Ft
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 17 540
elküldve: 3
receptkönyvben: 175
elkészítve: 17/23
Facebookon megjelent: -

szakács

Bjkata

Mióta szakács: 2012.07.14.
96 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: közepes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: rántott ételek
kategória: tapas
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

rántott karfiol, bundázott karfiol, karfiol panírban sütve

Hozzászólások (16)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

bjk
Bjkata / bjk Sun, 2016-02-28 21:52

Köszönöm a visszajelzést! Örülök, hogy ízlett! :)
Üdv.:
Kata

Ollocska
Ollocska / Ollocska Fri, 2013-11-15 09:33

en is mindig igy csinalom, h besozom elotte.... es azert nem szeretted az elofozott verziot, mert kesernyes ize van, ha elore van fozve.... fedo alatt tokjol atpuhul lassu tuzon... barcsak ne utalnek igy panirozni, mert oly nagyon szeretem a rantott karfiolt, mint semmi mast ezen a vilagon.... :D

bjk
Bjkata / bjk Thu, 2013-02-28 20:31

Akkor mindenképpen Te győztél, mert én még csak 23 éve készítettem ilyet először! :)

sántakutya
sántakutya Fri, 2013-03-01 12:08

Mire jó ha az ember meg öregszik, látod-e????????? hahahahahahahahaha.............

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2013-02-05 22:25

Köszönöm, tényleg finom, karfiol ízű (nem szét illetve előfőzött puha valami, amiket eddig sikerült kihűtve paníroznom), és puha csoda lett belőle, a mai ebédünk második fogása.Köszönöm, máskor is így fogom csinálni.:-)
Éva-Anyóca

bjk
Bjkata / bjk Wed, 2013-02-06 07:25

Kedves Éva!
Köszönöm a visszajelzést! Én is ugyanilyen elégedetten kóstoltam a végeredményt az első alkalommal, és azóta is az egyik kedvencünk. A férjem szerint még a rántott húsnál is sokkal finomabb, pedig azt is nagyon szereti. :)
Szép napot kívánok:
Kata

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2013-02-06 11:22

Kata!

Ha egy férfi, a húsnál a karfiolt jobban dicséri, akkor az tényleg nagy szó. :-D
Biztos Nálad mindkettő finom, de a karfiolt tényleg megéri, hogy készítsük, köszönöm szépen! :-))
Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2013-01-02 12:10

Kedves Kata!

Tényleg? :-o
Akkor ugrok neki, veszek karfiolt, mert nagggyon de nagyon szeretjük,.....csak én tartom, azaz tartottam eddig macerásnak, hogy előtte félig főzni kell, és még több edényt mosogathatok.....-o

Ha ez ilyen guszta, ennyire tuti, akkor én belevágok,- egy ideig úgyis a húsra a család rá se tud nézni....sok volt a csodás ünneplés, nálunk, anyukáméknál, meg anyósomnál.
/ még a sütit is pihentetjük legalább két hétig.... :-( /

Párolt rizzsel is tálalhatom?

BUÉK!
Éva-Anyóca

bjk
Bjkata / bjk Wed, 2013-01-02 15:33

Kedves Éva!
Ki kell próbálnod! A család nálunk is nagyon szereti párolt rizzsel is! Olyankor tartárt is szoktunk mellé készíteni. De mindenképpen kóstoljátok meg őszibarack befőttel is, mert azzal is nagyon finom!
További szép napot! (Berényben is ilyen mesebeli zúzmarás a táj?)
Kata

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2013-01-04 12:05

Kedves Kata!
Köszönöm kedves válaszodat.:-O
Igen, az volt :-o , ma már nem - 5 fok van, hanem + 5 fok, amit nem igazán szível az ember természete, zsong-bong a fej, ( nekem kifejezetten fáj, főleg ma, mert ideért a meleg!!) ,- reggel a gyerekek is kótyagosan mentek suliba, na meg, erre a két napra ( tegnap és ma), tök felesleges volt bemászni suliba,...de hát ez van.:-(
Sok suliban nincs tanítás, majd csak hétfőtől, hetedikétől.

Nem volt igazán szép fehér karácsonyunk, valljuk be, elejében még csak-csak, de utána...nem.
Kipróbálom, és a rizs mellett, itt a nyerő a barack befőtt lesz.:-O
Szép napot kívánok!
Éva-Anyóca

FMarcsi91
FMarcsi91 Wed, 2013-01-02 07:49

Ez így igaz ahogy leírtad,én soha nem főzöm előre,igy tökélete meg is puhul,nem baj ha nagyobb rózsákra szedjük mindig megpuhul. szép napot kívánok

bjk
Bjkata / bjk Wed, 2013-01-02 10:42

Kedves Marcsi!
Örülök, hogy másnak is bejön ez a változat! :)
További szép napot kívánok Neked is!
Kata

1097
karfiol 2 közepes fej
0 ízlés szerint
finomliszt 20 dkg
tojás 4 db
zsemlemorzsa 25 dkg
napraforgó olaj 3 dl