Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fokhagymakrémleves GastroHobbi konyhájából

Fokhagymakrémleves GastroHobbi konyhájából
Fokhagymakrémleves GastroHobbi konyhájából
20 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tegnap valami nagy történésre volt szükség, mert készült a nátha ledönteni a lábamról. Legjobb megoldásnak egy ütős fokhagymalevest láttam, és szerencsére célt ért a gondolat... magamba töltöttem két liter levest, és mára kutya bajom!

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A salottahagymát apró kockára vágjuk, és némi zsiradékon üvegesre pároljuk. Majd rádobjuk az aprított fokhagymát, és néhányszor átkeverve együtt pároljuk őket - ne pirítsuk a fokhagymát sokáig, mert nagyon könnyen megkeseredik -.
  2. Ha a hagymák megdinsztelődtek, felöntjük a leveslével, hozzáadjuk az aprított petrezselyemzöldet, és forrásig főzzük.
  3. Ha felforrt a leves, hozzáadjuk a tojássárgájával elkevert tejfölt, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, újraforrásig főzzük.
  4. Forrón, pirított kenyérkockával, petrezselyemzölddel meghintve tálaljuk.
  5. Jó étvágyat!
  • elkészítettem: 45 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 57
össznézettség: 15 808
elküldve: 1
receptkönyvben: 74
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

GastroHobbi

Mióta szakács: 2014.08.21.
58 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

fokhagymakrémleves, tejfölös fokhagymakrémleves, krémleves

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

onyxka
onyxka / onyxka Mon, 2018-02-26 14:36

annyi különbséggel készítettem, hogy kihagytam a tojássárgát, és egy kisebb krumplit kockára vágva belefőztem, majd így botmixereztem össze a tejföllel, aminek a mennyiségét szintén csökkentettem. jónak ígérkezik, köszönöm az inspirációt!

299
salottahagyma 2 közepes db
napraforgó olaj 1 ek
fokhagyma 2 közepes fej
alaplé 1.5 l
petrezselyem 0.5 csokor
tejföl 4 ek
tojássárgája 1 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint