r
Nosalty Logó

Fokhagymakrémleves tésztakalappal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mignon
Fokhagymakrémleves tésztakalappal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A leveshez

A tésztakalaphoz

Összesen 1226 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A leveshez

A tésztakalaphoz

Összesen 2451 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A leveshez

A tésztakalaphoz

Összesen 146 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29 g

Zsír

  • Összesen
    75.6 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1663.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    450 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    292 mg
  • Nátrium
    860 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    108.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    531.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    243 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    371 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    145 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1177 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1258 micro
Összesen 1226 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58 g

Zsír

  • Összesen
    151.2 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3326.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    901 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    584 mg
  • Nátrium
    1721 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    217.5 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    1062.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    486 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    82 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    742 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    289 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2355 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2516 micro
Összesen 2451 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    197.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    35 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    140 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    149 micro
Összesen 146 Kcal

Hozzávalók

A leveshez

A tésztakalaphoz

Elkészítés

A leveshez

  1. Előkészítünk 2 db kb. 11 cm átmérőjű, hőálló leveses tálkát.
  2. A vajon kis lángon megpároljuk a vöröshagymát (ne piruljon!), majd hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát is. Rövid ideig pároljuk együtt, majd megszórjuk a liszttel, és kb. 1 percig kevergetjük.
  3. Felöntjük a vízzel, hozzáöntjük a tejszínt, sózzuk, borsozzuk, és felforraljuk. (Vigyázzunk, könnyen kifut!)
  4. Fedővel letakarva kb. 15 percig főzzük kis lángon, a végén belekeverjük a sajtot is.
  5. A leveles tésztát 3 mm vékony téglalapra nyújtjuk. Az egyik felén elhintjük a petrezselymet, aztán ezt a részt betakarjuk a sima tésztával, és nyújtunk rajta egyet. Az így kapott töltött tésztából kiszúrunk 2 db 12,5 cm átmérőjű kalapot. A maradék tésztából tetszés szerinti formákat szúrunk ki.
  6. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra, és sütőpapírt terítünk egy gáztepsibe.
  7. Botmixerrel simára turmixoljuk a levest, majd ízesítjük a barna cukorral, a citromlével és a szerecsendióval.
  8. Elosztjuk a leveses tálkákban az összeturmixolt levest, majd a petrezselymes korongokkal befedjük a tálkákat, és a tésztát a széleken óvatosan ráhajtogatjuk-ráhúzogatjuk a tálkákra.
  9. A leveseket rátesszük a tepsire, körérendezzük a maradék tésztából kiszúrt formákat, és 15-20 percre betesszük az előmelegített sütőbe.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 7727
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 05.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Nehezen viselem ezt a hirtelen berobbant télies, szomorkás időt. Úgy gondoltam, szükségünk van egy kis lélekmelegítő finomságra. Erre a különlegesen ízletes és laktató levesre esett most a választásom, amit 2 recept összeollózásából készítek. Garantáltan felmelegít mindenkit, legyen akármilyen hideg is az idő! Forrás: Limara Péksége és Stahl magazin különszám Recept & Rejtvény 2011/2

Hozzászólások (3)

Törölt felhasználó

Kedves Mignon! Mennyire szeretem a krémleveseket!!! Rajongok a hagyma-, fokhagyma krémlevesekért! Régóta szemezek a tésztakalapokkal... Csak a megfelel? h?álló edények hiánya tart vissza. Ezekre még várni kell, de ha veszek... No akkor már nincs megállás!!! Köszönöm a receptet, az ismételt nyálcsorgatást!!! Adrien

Mignon

Szia Adrien! Köszönöm kedves soraidat! :) Képzeld, eddig én is tésztakalap nélkül készítettem, mert nekem sem volt megfelel? tálkám... :( Ha ennyire szereted az ilyen típusú leveseket, akkor készítsd el nyugodtan tésztakalap nélkül, nagyon finom úgy is. Friss sajtos pirítóst lehet bele tunkolni, az helyettesíti a petrezselymes tésztát. Isteni! Remélem kipróbálod! Szép napot neked, üdvözöllek: Mignon

Törölt felhasználó

Szia Mignon! Mindenképpen elkészítem! Csak hát az a kalapka... :)

Torma

Kedves Mignon! Csatlakozom a nyalcsorgatokhoz....f?képpen, hogy vacsi elott vagyok es nagyon szeretem a fokhagymat :) mentettem, köszönöm, üdv, Torma :)

Hozzávalók

A leveshez

A tésztakalaphoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek