r
Nosalty Logó

Fokhagymakrémleves 5. -olasz

Gabrilla
Fokhagymakrémleves 5. -olasz
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

238
Kalória
5.5g
Fehérje
22.9g
Szénhidrát
12.8g
Zsír
128.2g
Víz
26.3g
Koleszterin
1.8g
Élelmi rost
4.6g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 238 kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 954 kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 54 kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1192.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    151 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    150 mg
  • Nátrium
    855 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    22.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    128.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 238 kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22 g

Zsír

  • Összesen
    51.4 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4768.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    602 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    601 mg
  • Nátrium
    3419 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    91.4 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    512.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    291 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    80 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    285 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 954 kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.3 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    271.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    34 mg
  • Nátrium
    195 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    29.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 54 kcal

Elkészítés

  1. Az apróra kockázott burgonyát kevés -enyhén sós- vízben megfőzzük.
  2. Közben a hagymát felkarikázzuk.
  3. A fokhagymát megtisztítjuk (könnyített verzió, ha a gerezdet a kés lapjával megnyomjuk, így kibújik a "bundájából").
  4. Közben a megfőtt burgonyát leszűrjük.
  5. Dinszteljük meg olívaolajban a hagymát (kislángon), amikor üvegesedni kezd, hozzátesszük a fokhagymagerezdeket. A fokhagymának meg kell puhulnia úgy, hogy ne legyen barna (folyamatosan kevergetni kell).
  6. Amikor puhának találjuk a fokhagymát, hozzákeverjük a megfőzött burgonyát és a kakukkfüvet.
  7. Pár gyors keverés után 2 dl levest merünk hozzá, kb. 10 percig főzzük.
  8. Pépesítjük, majd hozzáadjuk a megmaradt levest, sózzuk, borsozzuk, és forrás után elzárjuk.
  9. A tejszínt hozzáöntjük, és készen vagyunk.
  10. A legjobb ízhatást langyos hőmérsékleten érhetjük el.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 15 p

Már többször próbáltam fokhagymakrémlevest főzni, de valahogy mindig  forralt fokhagymás tejszín filingje volt. "Napsütötte Toszkánát" olvasva felcsillant a szemem, hogy ez lesz  AZ. Édesapám szavaival élve: Én még kérek, mert ez jó!

További receptek

Lengyel sárgaborsóleves

A sárgaborsóleves nálunk talán kevésbé ismert - mi inkább főzeléknek készítjük -, de Lengyelországban régóta népszerű fogás, mivel nagyon tápláló, ugyanakkor olcsó - éppen ...

Rosanics Petra

Tradicionális minestrone

Ha van olyan recept, ami tökéletesen megtestesíti a tradicionális olasz konyha szerény gazdagságát, egészen biztosan a minestrone az. A leves, amit bármelyik évszakban megfőzhetünk a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Aki megújította a hot-dogot és a kaszinótojást – interjú Albrecht...

A párizsias hangulatú Kammermayer sarkában található Cabrio nemrég ünnepelte első születésnapját. A konyha élén a Mór24-ből és a Bar Lolaból ismert Albrecht Tamás áll, aki pont úgy, mint eddig, most is az újat, az inspiralót, az előremutatót keresi a gasztronómiában. A Bar Bizarre csapatával összefogva egy modern, európai bisztrókonyhát képviselő hellyel vették be a belvárost, az első év után pedig leültünk, hogy inspirációról, komfortételekről, újra és újra megálmodott kaszinótojásokról beszélgettünk, miközben az egyik tulajdonos, Tenner Benjámin is csatlakozott hozzánk.

Top Receptek

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...