Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fogas körtével

Fogas körtével
Fogas körtével
55 perc / előkészület: 20 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hal, kicsit másképp.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A fogast hosszában elhasítjuk, de nem egészen, csak a gerince mellett.
  2. A bőr felőli oldalát sűrűn beirdaljuk, és a fokhagymával alaposan bekenjük mindkét oldalát.
  3. A körtéket cikkekre vágva, a hal belsejébe meg a háti bevágásba pakoljuk.
  4. Rátesszük a kakastaréjra alakított szalonna szeleteket is. Nem sokat, csak íznek.
  5. Ha marad, a hal mellé is tehetjük, nem fog megharagudni.
  6. Egy kivajazott tepsibe karikázzuk a héjában főtt, hámozott burgonyát, majd ráfektetjük a halat, és forró sütőben 20-25 percig sütjük.
  7. Ekkor ráöntjük a tejfölt, és még 10 percre visszatesszük a sütőbe. Melegen tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 303
elküldve: 2
receptkönyvben: 30
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Fakanalas

Mióta szakács: 2012.12.20.
12 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: halételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

gyümölccsel sült fogas, körtés fogas, tűzdelt fogas

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

522
fogas 1 kg
burgonya 1 kg
fokhagyma 1 fej
vaj 5 dkg
tejföl 2 dl
körte 4 nagy db
füstölt szalonna 10 dkg
0 ízlés szerint