r
Nosalty Logó

Tiszai süllő keszthelyi módra

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
a-édrienn
Tiszai süllő keszthelyi módra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 888 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 3552 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 108 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.5 g

Zsír

  • Összesen
    57.1 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    291 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1508.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    379 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    131 mg
  • Foszfor
    706 mg
  • Nátrium
    249 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    457.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    213 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    307 micro
  • K vitamin:
    190 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    217 mg
  • Retinol - A vitamin:
    163 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    603 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    642 micro
Összesen 888 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    210 g

Zsír

  • Összesen
    228.3 g
  • Telített zsírsav
    103 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    89 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    1163 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6035.2 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    136 mg
  • Kálcium
    1514 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    525 mg
  • Foszfor
    2824 mg
  • Nátrium
    994 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    159.8 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    1829.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    852 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    18 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    228 mg
  • D vitamin:
    1227 micro
  • K vitamin:
    762 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    244 micro
  • Kolin:
    868 mg
  • Retinol - A vitamin:
    651 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2414 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2570 micro
Összesen 3552 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    183.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 108 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megtisztított halat beírdaljuk, majd jól besózzuk, és édes piros fűszerpaprikával bedörzsöljük. (Arra vigyázzunk, hogy ne legyen sok a paprika, és sülés közben meg ne égjen.)
  2. A burgonyát héjában feltesszük főni, majd ha kész, megtisztítjuk, és felkarikázzuk.
  3. A tepsit jól kizsírozzuk, és a süllőt elhelyezzük benne, majd forró sütőben tesszük. Pár perc múlva megnézzük, és az olvadt zsírral meglocsoljuk. Ha kezd barnulni a süllő, akkor a karikákra vágott főtt burgonyát tesszük hozzá, és készre sütjük.
  4. Ha már a burgonya is kezd megsülni, akkor ráöntjük a tejszínt, és párpercigtovább forraljuk.
  5. Tálalás előtt megszórjuk zöldpetrezselyemmel.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 23
  • Össznézettség: 28022
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 30.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Tiszai süllő keszthelyi módra
a-édrienn 87 recept

Egyik hétvégén tesóm hozott egy süllőt, hogy már ebédre készítsem is el, anyukám meg dolgozott. Még soha nem sütöttem halat. Így fellapoztam az itthon fellelhető összes szakácskönyvet, hogy milyen változatok vannak a süllő elkészítésére, és ez lett belőle. Nagyon finom volt, ebédre el is fogyott a hal, a köretből még volt, így vacsorára azt ettük tarjával.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Minden szállodánk egyedi értékkel bír, mindegyik más és ettől különleges,...

Attól függetlenül, hogy az előző, koronavírus-sújtotta évek már elmúltak, továbbra sem marad kihívásmentes a vendéglátás. A szektorban tovább folytatódik a munka, hiszen az élet nem áll meg, a vendégek sorra érkeznek, és céljuk, hogy jól érezzék magukat. Természetesen így van ez a Danubius Hotels éttermeiben is, így a jelenlegi helyzetről, a vendégkör kialakításáról és megtartásáról, valamint a gasztronómiának ebben játszott szerepéről kérdeztük Maráczi Imrét, a Danubius Hotels, Corporate Food&Beverage Director-át.

Hirdetés

További cikkek

Ilyen komoly volt a dínom-dánom a vidéki lakodalmakon 200 éve

Ha vidékre megyünk, még sok helyen fellelhetünk régről megmaradt szokásokat az olyan ünnepek és jeles napok alkalmával, mint például a lakodalom. Menjünk most vissza ezeknek a szokásoknak a gyökeréig, nézzük meg, hogyan is nézett ki egy vidéki lakodalom két évszázaddal ezelőtt!