r
Nosalty Logó

Süllő egyben bormártással

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Harmathy Ildikó
Süllő egyben bormártással
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A halhoz

A mártáshoz

Összesen 433 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A halhoz

A mártáshoz

Összesen 1731 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A halhoz

A mártáshoz

Összesen 121 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.4 g

Zsír

  • Összesen
    28.3 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    206 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    682.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    157 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    339 mg
  • Nátrium
    107 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    189.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    216 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    177 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    212 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 433 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    121.5 g

Zsír

  • Összesen
    113.1 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    823 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2728.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    84 mg
  • Kálcium
    626 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    216 mg
  • Foszfor
    1357 mg
  • Nátrium
    427 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    759.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    862 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    708 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    439 mg
  • Retinol - A vitamin:
    846 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    183 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 1731 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    189.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 121 Kcal

Hozzávalók

A halhoz

A mártáshoz

Elkészítés

A halhoz

  1. A tisztított halat beirdaljuk, szalonnával tűzzük.
  2. Hasába sót szórunk, borsot, fél citrom levét és 1 órát pihentetjük sütés előtt.
  3. Vajjal kikent tepsibe fektetjük a halat, arccal lefelé, kiterítve.
  4. A hátát is sózzuk és olvasztott vajjal meglocsolva forró sütőbe tesszük.
  5. Néhány perc elteltével borral locsoljuk, ezt párszor ismételjük, míg a hal megsül.
  6. A kész halat tálra tesszük, a tepsiben maradt olvadt boros vajat ráöntjük.
  7. És áthúzzuk a következő mártással: 2 dl bort 1 dl tejföllel, a csapott evőkanál liszttel, kevés sóval és frissen őrölt borssal a kisrugós segítségével simára keverünk, felforralva a halra öntjük.
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 73
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 45611
  • Feltöltés dátuma: 2008. november 11.

Ajánló

Héjában sült krumplival kellemes vacsora.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Süllő egyben bormártással
Harmathy Ildikó 313 recept

Régi, jó kis receptem.

Hozzászólások (3)

Harmathy Ildikó

Azért ezt elmesélem, mert tök aranyos: Gergi fiam, akir?l 'kicsit' kevesebbet mesélek, mint Vilmosról, lévén, hogy már külön háztartásban él, szenvedélyes horgász. Süll?t akart sütni, és beütötte a google-ba a 'süll? recept' jelszót. Tallózgatott melyiket válassza a sok recept közül, a második oldalon jött a süll? egyben bormártással ajánlat: http://www.nosalty.hu/sullo_egyben_bormartassal_recept_1619. Azt gondolta, jól hangzik. Nagyjából megjegyezte a receptet, aztán mégis visszament megnézni a hozzávalókat pontosan. Jegyzetelt rendesen, görgetett föl-le, egyszer csak észrevette valahogy: szakács: anyuka, azaz én. Megsütötte, azt mondja: isteni volt! Vicces, hogy így neveli/tanítja az ember a gyerekét a neten át. Gyorsabb és egyszer?bb, pláne olcsóbb! a google-ba beírni a kérdést, mint felhívni anyukát süll? ügyben. Hatalmas sikerélmény a számomra, hogy a sok lehet?ség közül látatlanban az én receptemet választotta mégis!

Törölt felhasználó

Kedves Ildikó! Ma megcsináltam ezt a receptet, csak kombináltam Kiki zöld kéregben sült süll?jével, mert szeretem a jó f?szeres dolgokat. Egyszer?en isteni volt! A héjában sült krumplival nagyszer? társak voltak, csak én a bormártásban megismételtem a zöldkéreg f?szereit is. Köszönet ezért a nagyszer? ötletért!

Törölt felhasználó

Mindent úgy csináltam, ahogy a receptben szerepel. Nagyon finom lett. Nagy tepsiben sütöttem és mellé karikára vágott krumplit tettem, amit szintén meglocsoltam vajjal, valamint sóztam és rozmaringgal ízesítettem. Hal és a krumpli is elolvadt a számban. Mennyei ízek voltak. Köszönöm a receptet. A történet is nagyon tetszett :)

Hozzávalók

A halhoz

A mártáshoz

Címlapról ajánljuk

„Általában az egyszerű ételek híve vagyok, melyekhez a hozzávalókat a...

Közös kalandba kezdünk veletek: itt a Nosalty Főzőklub! Cikksorozatunk keretében minden hónapban megismerkedhettek egy Nosaltys hobbiszakácsunkkal, aki szenvedélyesen süt-főz, fotóz, ételeket alkot, kreativitásával és saját receptjeivel színesíti a mi kis gasztroközösségünket. Júniusban Baloghné Kele Juditot ismerhetitek meg egy kicsit közelebbről, aki szép képeivel és újító receptjeivel gazdagítja az oldalunkat, Judit69 néven. Szia, Judit!

Nosalty

További cikkek