Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Flammkuchen Napsi konyhájából

Flammkuchen Napsi konyhájából
Flammkuchen Napsi konyhájából
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy bajor családi panzióban megálltunk enni, és ott rendeltünk Flammkuchent. Nem tudtuk mi ez, de szimpatikus volt.

Nagyon ízlett, így kerestem egy receptet, és azóta szívesen csinálok. Mindenki nagyon szereti. Egy kis sörözés mellé kiváló nasi vagy szimplán vacsorára.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A feltéthez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Begyúrjuk a tésztát, majd hagyjuk kelni.
  2. Ha megkelt, vékonyra (szinte átlátszóra) kinyújtjuk, és olajozott tepsibe tesszük.
  3. Megkenjük a tejföllel, rászórjuk a felkarikázott lilahagymát, majd az előre megpirított szalonnát.
  4. Megsütjük, de a szélét figyelni kell, ha már megpirult, jónak kell lennie.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 17 526
elküldve: 4
receptkönyvben: 168
elkészítve: 4/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Napsi

Mióta szakács: 2012.04.15.
4 recept

receptjellemzők

konyha: francia
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: lángos
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

lángolt tészta, bajor kenyérlángos, langalló

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

515
finomliszt 375 g
instant élesztő 1 tasak
cukor 1 teáskanál
1.5 tk
víz 250 ml
napraforgó olaj 1 ek
bacon 5 dkg
lila hagyma 1 közepes fej
tejföl 175 g
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint