r
Nosalty Logó

Kenyérlángos ahogy ages készíti

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Kenyérlángos ahogy ages készíti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 12% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 563 kcal
  • 12% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 2811 kcal
  • 12% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 293 kcal
  • 12% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.4 g

Zsír

  • Összesen
    16.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    855.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    254 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    265 mg
  • Nátrium
    256 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 563 kcal
  • 12% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    102 g

Zsír

  • Összesen
    84.2 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    265 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4279.3 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    207 mg
  • Kálcium
    1268 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    176 mg
  • Foszfor
    1327 mg
  • Nátrium
    1279 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    399.8 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    269.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    577 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    367 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    572 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 2811 kcal
  • 12% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    446.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    132 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    138 mg
  • Nátrium
    133 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 293 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Miközben kimérjük a lisztet, kis lábasba tejet öntünk és élesztőt, amit felforralunk. A lisztet, a sót, a fokhagymát, az élesztőt összekeverjük. Ha ragad, akkor "csalásból" hozzáteszünk 1 ek tejfölt. A tésztához is lehet rakni fűszereket ízlés szerint.
  2. Egy tepsit kivajazzuk és lelisztezzük.
  3. Kinyújtjuk a tepsibe a tésztát.
  4. Vagy juhtúrót vagy tejfölt vagy mind a kettőt szétkenjük a tetején. A hozzávalókat (bacon, esetleg hagyma és a fűszerek) rádobáljuk a tetejére.(Úgy is lehet csinálni, hogy a tejfölt beöntjük egy tálba, és úgy keverjük össze a hozzávalókat.)
  5. Ráreszeljük a sajtot.
  6. Előmelegített sütőben megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 67
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 32816
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az iskolában van egy szakkör. A neve disputa. Ez egy vita szakkör, vitázni tanulunk. A szakkör legvége az "agapé", amikor eszünk-iszunk, pletykálkodunk, és jól érezzük magunkat. Mindenki hoz ennivalót vagy innivalót. Egy osztálytársam mutatta ezt a receptet, és azóta minden péntekre a szakkörre kenyérlángost viszünk. És mindig készül róla egy kép is. :) Ez lett a disputa jelkép étele. De amióta megmutatta, hogy hogy kell csinálni, és én is megtanultam, azóta már én csinálom. :) Egy kicsit változtattam a recepten, több fűszerrel, de itthon is ízlett mindenkinek, annyira, hogy én már nem tudtam belőle enni. :) Remélem, hogy aki elkészíti, ízleni fog neki! Jó étvágyat! :)

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?