Bárándi nyaralásunk alkalmával volt alkalmunk megkóstolni a Koroknai portán a finom, kemencében sült kenyérlángost. Nem egy túl bonyolult ételről van itt szó, mégis ellenállhatatlanul ínycsiklandó falatok ezek. Megpróbáltam "rekonstruálni" kemence, és jófajta bárándi kenyértészta nélkül.
Hozzászólások (8)
A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!
Ma ez volt a vacsora.Nagyon finom lett!Köszönöm
Örülök, hogy sikert aratott! :)
Kedves Szakácsunk!
Receptedet kiemeltük a Facebook oldalunkon!
http://www.facebook.com/Nosalty
Legyél Te is ismerősünk a Facebookon!
NoSalty.hu csapata
Köszönöm! Örömmel vettem észre! :)
Üdv!
A minap kipróbáltuk ezt a receptet, Isteni finom! Egyszerűen semmi semmi hiányzott belőle, mindenkinek ajánlom. Aki kenyérlángos receptet keres az ne is keresgéljen tovább!
A kaprot én nem rászórtam, hanem belekevertem a tejfölbe amivel megkentem és egy kis borsos fokhagymaporral meghintettem legvégül, ennyiben tért el a recept az itt leírtaktól.
Viszont megmozgatta a fantáziámat, talán még fokozni is lehetne ezt a finomságot aszalt paradicsomdarabkákkal a tésztában. De ez tényleg csak egy extra gondolat, így is tökéletesen finom volt! Köszönjük a receptet! :)
Nagyon szépen köszönöm a kedves szavakat! Nagyon örülök, hogy ízlett. A variációk sorának pedig úgy gondolom, hogy csak a fantáziánk szabhat határt. Többféle fűszerrel szoktam én is próbálkozni, de igyekszem én is mindig a "magyaros" ízeknél maradni (hagyjuk meg a mediterrán fűszereket a pizzának). :)
Szia!
A kérdésem annyi lenne hogy az én kenyérsütő gépemen csak olyan program van hogy dagasztás, kelesztés és az 1 óra 50 perc. Ezt használod és 30 perc után kiveszed a tésztát belőle? A recept tetszik, mivel még sose ettem kenyérlángost ugyanis szerintem csillagászati áron árulják. úgyhogy ezt ki fogom próbálni
Igen, még a kelesztő program vége előtt ki szoktam venni a gépből a tésztát. Próbáld ki bátran! A fesztiválokon valóban csillagászati áron adják ezt a finomságot, de ha jól meggondoljuk, ha otthon készítjük, az egyik legolcsóbb étel. :)
Nekünk ugyan nincs itthon kemencénk, és abban azért persze egész más lesz, de a sütőből kivéve is nagy sikert szokott aratni!